2752
Sök

Mercedes CLA200 2013 som går in i läge där den blir slö

2 Inlägg
22 juni
Trådstartare
#1
Har en Mercedes Cla200 (2013) automat som gått 17 000, som sen ett år tillbaka har bettet sig konstigt ibland. Den går normalt jättefint men nu det senaste har det hänt oftare att den går in i detta läge. När jag gasar i högre hastigheter så blir den kraftlös. Kan ha gasen i full bott men den ökar hastigheten extreeeeemt långsamt. Går liksom från 81 till 82 till 83 med någon sekund emellan när jag har full gas. Startar jag om bilen så går den som vanligt igen. Har lämnat in på verkstan o de har inte hittat något fel, inga felkoder eller liknande. Har bytt oljan i växellådan. Någon som har någon tanke eller varit med om samma sak? Kan själv inget om bilar så… smile

7 Inlägg
22 juni
#2
Julia123 skrev:
Har en Mercedes Cla200 (2013) automat som gått 17 000, som sen ett år tillbaka har bettet sig konstigt ibland. Den går normalt jättefint men nu det senaste har det hänt oftare att den går in i detta läge. När jag gasar i högre hastigheter så blir den kraftlös. Kan ha gasen i full bott men den ökar hastigheten extreeeeemt långsamt. Går liksom från 81 till 82 till 83 med någon sekund emellan när jag har full gas. Startar jag om bilen så går den som vanligt igen. Har lämnat in på verkstan o de har inte hittat något fel, inga felkoder eller liknande. Har bytt oljan i växellådan. Någon som har någon tanke eller varit med om samma sak? Kan själv inget om bilar så… smile
Jag hade en sånt problem på en Audi A3. Jag vill minnas att det var något med antispinn-sensorn som var vajsing. Byt verkstad och se om de hittar felet.

652 Inlägg
22 juni
#3
Har du lämnat till en bil å ved eller en riktig bil verkstad??

Forummoderator
17 735 Inlägg
23 juni
#4
Ville verkstaden byta olja i växellådan för att bilen blev slö men att den inte var det efter omstart? Den logiken...

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!

5 933 Inlägg
23 juni
#5
Ja, konstigt att verkstaden ville byta olja i växellådan men det kanske tyder på att det är i den som felet sitter? Motorn går som den skall men lådan slirar?

Forummoderator
17 735 Inlägg
23 juni
#6
Utmarks-Loke skrev:
Ja, konstigt att verkstaden ville byta olja i växellådan men det kanske tyder på att det är i den som felet sitter? Motorn går som den skall men lådan slirar?
Du tänker att den går bra ett tag till det blivit för många felkoder genererade? Sen vid omstart så står de på noll igenom? Tja?

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!

5 933 Inlägg
23 juni
#7
Hybrid_ skrev:
Utmarks-Loke skrev:
Ja, konstigt att verkstaden ville byta olja i växellådan men det kanske tyder på att det är i den som felet sitter? Motorn går som den skall men lådan slirar?
Du tänker att den går bra ett tag till det blivit för många felkoder genererade? Sen vid omstart så står de på noll igenom? Tja?
Men hon skriver att det inte finns några felkoder alls. Jag tänker att när hon gasar för mycket eller det går för tungt börjar lådan slira och sedan får den inte grepp ordentligt igen förrän hon stannat och det går lätt på ettan. Vi vet ju inte om motorn låg på tokvarv när bilen inte ville accelerera. Jag kan inte tro att verkstaden bytte olja i lådan helt från ingenstans

652 Inlägg
23 juni
#8
Utmarks-Loke skrev:
Hybrid_ skrev:
Utmarks-Loke skrev:
Ja, konstigt att verkstaden ville byta olja i växellådan men det kanske tyder på att det är i den som felet sitter? Motorn går som den skall men lådan slirar?
Du tänker att den går bra ett tag till det blivit för många felkoder genererade? Sen vid omstart så står de på noll igenom? Tja?
Men hon skriver att det inte finns några felkoder alls. Jag tänker att när hon gasar för mycket eller det går för tungt börjar lådan slira och sedan får den inte grepp ordentligt igen förrän hon stannat och det går lätt på ettan. Vi vet ju inte om motorn låg på tokvarv när bilen inte ville accelerera. Jag kan inte tro att verkstaden bytte olja i lådan helt från ingenstans
It's a crappy DCT.

2 Inlägg
23 juni
Trådstartare
#9
Tack för alla svar! 🙏🏻Kan ju tillägga att bilen varvar ordentligt när jag trycker gasen i bott. Ligger typ på 4000 varv då trots att typ inget händer.
Har haft inne den på auktoriserad verkstad och de själva kunde köra bilen och få fram problemet men trots det kan de inte hitta något fel. Jag tänker att nästa steg får bli att felsöka hos Mercedes typ?

5 933 Inlägg
23 juni
#10
Julia123 skrev:
Tack för alla svar! 🙏🏻Kan ju tillägga att bilen varvar ordentligt när jag trycker gasen i bott. Ligger typ på 4000 varv då trots att typ inget händer.
Har haft inne den på auktoriserad verkstad och de själva kunde köra bilen och få fram problemet men trots det kan de inte hitta något fel. Jag tänker att nästa steg får bli att felsöka hos Mercedes typ?
Ja, och bereda dig på att det inte kommer bli billigt. Det låter som om lamellerna slirar i din dubbelkopplingslåda. Du har inte en vanlig automatlåda i din bil, utan en modernare variant som man kan säga är en robotstyrd manuell låda.


Sök