steifan skrev:
FireTraXX skrev:
steifan skrev:
Nice. Lika sur som vanligt antar jag?

Om du menar Tequilan så vet jag inte, har inte öppnat den än.

Givetvis Tequilan. Kanske är jäkligt stor skillnad mellan olika Tequila-sorter.
Oftast när man dricker så är man kanske lite "slirig" så svårt att avgöra vad
som är bra och vad som är "dålig" Tequila ..

Den verkade god iallafall, så jag var tvungen att köpa.

Los Tres Toños Reposado
Los Tres Toños specialitet är dess mer eller mindre påtagliga rökighet (beroende på lagringstid), skapad genom en producentunik metod. Tequila Selecto de Amatitans produkter är så vitt vi vet det närmaste man kan komma Islay i Jalisco och de borde upplevas av alla whiskyälskare! Avnjuts bäst som digestif/avec och serveras sval (cirka 14°C) i Riedels tequilaglas. Vi rekommenderar att prova den till rökta charkuterier och rökt fet fisk (lax, makrill, sill, ål).
av Michel Jamais
”Los Tres Toños Reposado (90 LGP) kommer från firman Tequila Selecto de Amatitan, och har lagrats i äldre bourbonfat till en delikat vaniljsöt avrundning. Färgen är svagt halmgul, doften medelstor och elegant med ett lätt rökigt inslag som påminner lite om ton i skotsk maltwhisky, men mycket mer diskret … I övrigt har tequilan en fint sötaktig fruktighet i en mycket ren agavestil, och en mjuk fruktig avslutning i smaken”
(Mycket stark rekommendation: En mycket stor spritdryck som bjuder på en nära total kvalitets- och smakupplevelse.)”
Färg, doft och smak
Gyllene bärnstenfärg med inslag av rött. Örtig, blommig, med inslag av tjärtabletter. Börjar relativt mjukt och ganska honungssött, övergår till att bli relativt torr och avslutar med pepprighet och väl balanserad rökighet. Ett perfekt alternativ för dig som gillar lätt rökig malt-whisky.
Tillverkning och lagring
Agaven som används vid tillverkningen odlas på slätterna utanför Amatitan strax öster om staden Tequila, vilket ofta ger både citruskaraktär och örtighet. Los Tres Toños görs på ett speciellt sätt – agaven bakas extra länge och faten är hårdrostade, vilket ger deras tequila en mer eller mindre tydlig rökighet.
Om destilleriet
Los Tres Toños tillverkas av Tequilas Selecto de Amatitan i destilleriet Santa Rosa i Amatitan, Jalisco, Mexiko.Tequilas Selecto de Amatitan är ett familjeägt och relativt nystartat destilleri. Ägarna har varit agaveodlare i fyra generationer, men kunde efter mycket goda vinster i odlingarna starta ett eget destilleri.
KLASSIFICERING
Kategori: Tequila 100 % Agave
Typ: Reposado
Ursprung: Agave Tequilana Weber Blue från Amatitan , Jalisco
Bakning av agave: Tryckkokare
Destillering: Enkelpannor av stål
Fat: Amerikansk vitek (Bourbon)
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 38%
Producent: Tequilas Selecto de Amatitan i Amatitán, Jalisco, Mexiko
http://www.tequilaspirit.com/se/art/los … sado-2.php