Renault Clio II 1.2 16V -02 hackar och går ojämnt, [MED FILM]

anteex
17 mars 2009 · 2 Inlägg

Har problem med clion.

När man startar bilen och den är kall, så går den väldigt ojämnt och nästan dör på tomgång, varven hoppar mellan 500 och 1000 i ungefär 10 sekunder, sen blir dom stadiga 900 om bilen inte dör. Försöker man ge lite gas dör bilen oftast.

När man sedan kör och ger gas på tvåan eller trean så accelererar den i en halv sekund ungefär, sen "dör" bilen i nån sekund varpå den helt plötsligt hackar till och accelererar igen. På besiktningen hände detta en gång för besiktningskvinnan, hon sa då att avgasvärdet sköt i höjden ett kort tag. Hon trodde att det kunde vara något fel på motorstyrningen.

Vi lämnade in bilen på felsökning hos en lokal bilverkstad, och han fick två utslag när problemet kom.
Det som gav utslag var lambdasonden och något med bränslestyrningen. Det tråkiga är att han inte kan se vilket som gav utslag först, så vi vet inte om vi ska lämna in bilen igen eller inte..

Mycket tacksam för svar!

Här är en kort film där man hör vad som händer: http://www.youtube.com/watch?v=uCWMgtaxQGo

Senast redigerat av anteex (17 mars 2009)

anteex
24 mars 2009 · 2 Inlägg

Ingen som har en aning om vad det kan vara?

Gunclub
13 oktober 2009 · 195 Inlägg

Prova att hälla i en flaska STP injection-cleaner. Löser upp beläggningar som bildas på bränslespridarna.. Long shot men chansen finns att det är där problemet sitter och 60-70:- är enligt mig väl spenderade chanspengar,.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang