Blinkers lyser hela tiden, Vill återställa till original??

Jolle87
20 oktober 2009 · 1 585 Inlägg

Hej jag har en Volvo S70 2.5T -98 med Usa blinkers fram, där tidigare ägaren av bilen har gjort så att blinkersena fram och på sidorna lyser hela tiden. Visst det kan vara snyggt men det ska ju fungera som det ska också. Skärmblinkersena lyser som sagt hela tiden men de blinkar även när man blinkar höger eller vänster så det är så jag skulle kunna tänka mig ha det hela tiden.
Men de där fram lyser bara hela tiden och blinkar inte när man använder körriktningsvisarna. Alltså väldigt jobbigt för de andra i trafiken. Har varit nära på att krocka ett antal gånger nu på grund av att de tror att jag ska svänga men igentligen ska jag inte det. Så nu tänkte jag antigen återställa det till original eller få så att blinkersena där fram också blinkar när man använder blinkersen. Skickar med ett par bilder på hur det är kopplat just nu så ni kan se. Hoppas att det är någon som kan hjälpa mig med det här. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få det att fungera som vanligt igen. Enklast och smidigast hade ju varit att ha en strömbrytare i coupén. Som man kan slå av och på, när de är på så lyser lamporna och när man har strömbrytaren av så lyser de inte. Men går kanske inte att göra så. Om det gör det hur gör man då isåfall?

Tack på förhand!

Blinkers kablage fram, Den röda kablen går ifrån skärmblinkers och är ihop kopplad med en silvrig kabel ifrån original kabelstammen. Är tydligen 3st kablar original, en blå/grå, en svart och en silver. 
https://www1.garaget.org/gallery/archive/40033/786324_810lfx.jpg

Här är en bild på lampan, tyckte den såg lite skum ut undertill? Alla andra lampor jag haft har haft en punkt i mitten den här har två? Kanske någon som bytat ut lamphållaren?
https://www1.garaget.org/gallery/archive/40033/786325_1l16rg.jpg

Och här är bild på skärmblinkers, Där ser ni den röd/svarta kabeln igen som går ifrån den silvriga kablen på blinkersena där fram. Här är det nog ganska lätt att bara byta ut original kablen mot den röda. För att återställa till original.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/40033/786326_mvzimx.jpg

Senast redigerat av Jolle87 (20 oktober 2009)

båge montör och hobby mekaniker
20 oktober 2009 · 2 672 Inlägg

eftersom att det sitter en 2polig lampa vid framblinkersen så borde den både lysa som P-ljus och blinka, vet inte hur det skall se ut eftersom att jag aldrig pillat med en sådan här bil! men rent teoretiskt sätt så borde det funka som det ska! vilken av glödtrådarna lyser när du har ljuset igång? den som lyser med 5w eller den för 21w? sidoblinkersen tar du bara och kopplar bort den som kommer framifrån och sätter istället dit en som går till jord...

Jonas Båge
mk1.se gtiklubben.nu
Live the life you love, RIDE ON.
Volkswagen Caddy 1,8 16v mk1 "Lilla Blå" (1990)
Volkswagen Golf GTD "Smokey Joe" (1990)
Jolle87
20 oktober 2009 · 1 585 Inlägg

Okej ja jag tycker också det är konstigt att det inte blinkar där fram, Har ingen aning om vilken av glödtrådarna som lyser, Hur vet jag vilken som är 5w och 21w:P? Mm sidoblinkersen är inga problem det är ju lätt fixat. Värre med de där fram.

båge montör och hobby mekaniker
20 oktober 2009 · 2 672 Inlägg

ha lampa lös som du har den på bilden och sätt på ljuset, lyser det starkt eller svagt? kommer inte ihåg just nu vilken som är vilken, men testa med en ny lampa, du kanske har en klar tvåpolig lampa i bilen, tex i bak/bromsljus som du kan testa med!?

Jonas Båge
mk1.se gtiklubben.nu
Live the life you love, RIDE ON.
Volkswagen Golf GTD "Smokey Joe" (1990)
Volkswagen Caddy 1,8 16v mk1 "Lilla Blå" (1990)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang