VW Polo -92 Både temperatur- och oljevarningslamporna lyser stadigt

Anettei
3 december 2009 · 1 Inlägg

För ett par dagar sedan så upptäckte jag (efter att jag kört 1 km) att både temperatur- och oljevarningslamporna lyste stadigt. Och temperaturmätaren fungerade inte alls.
Efter att jag fått hjälp med att bogsera hem bilen så har min pappa tittat på bilen.
Jordningsfel verkar uteslutet, oljetrycksgivarna tycks vara okej och kortslutning i någon ledning verkar det heller inte vara.

Tacksam för förslag på var felet kan vara!

dawwe ...has left the building...
3 december 2009 · 4 474 Inlägg

Temperatur-lampan kan blinka vid för hög motortemp, för lite kylvätska i expansionskärlet (sådan givare finns inte i alla bilar, men har du en "elsladd" till expansionskärlet så har du denna "funktion") men den skall även blinka om kylfläkten (elektrisk) till kylaren har knasat, kan kanske vara därför den blinkar?

Oljetryckslampan lyser förmodligen för att trycket är för lågt. Börja med att kolla oljenivån. Är nivån OK så testa att provstarta bilen, lampan bör slockna. Om inte så kan det vara själva givaren som är knas, eller att oljetrycket är för lågt helt enkelt. Är oljetrycket för lågt/obefintligt brukar skall du inte starta bilen än mindre köra. Finns inget busenkelt sätt att kolla oljetrycket på men man kan göra en "bondkontroll" genom att skruva av oljepåfyllningslocket o sätta handen över, stänker liite olja på handen kan man anta att oljepumpen pumpar olja iaf... Det bästa är att mäta oljetrycket men då behöver man en mätare vilket knappast finns i gemene mans verktygslåda...

Edit: Såg att templampan lyser konstant, den skall blinka när fel föreligger under drift, så vad fast sken betyder vet jag dessvärre inte

Senast redigerat av dawwe (3 december 2009)

Jag reserverar mig för ev felaktigheter i mina svar. Det åligger varje användare att kontrollera uppgifterna. Tar inget ansvar vid felaktig information.
Volvo - Bored for life MB - Old farts young tarts Audi - Always first looser
Chevrolet - No cars, just trucks BMW - Pure driving pleasure
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang