Laddar ur batteriet när bilen är igång?? Volvo 244 GLT -85 B230E

Mangelu
11 oktober 2010 · 30 Inlägg

batteriet blir helt urladdat och bilen dör tillslut när man har motorn igång.. efter att batteriet laddats så gick den starta igen o vi hedde igång helljus, fläkten på full fart, torkarna o allt för att förbruka så mycke ström som möjligt och samma visa igen. bilen var stendöd på 3 minuter. MEN, laddlampan lyser int under tiden men den blinkar till just när motorn stannar!? kan tändningslåset spela nån roll i detta? för när man har bilen igång o nyckeln är i "körläge" så funkar typ ingen el i bilen..fläkt, torkare, blinkers osv.. om man då vickar lite på nyckeln så kan de börja funka!?

turbokill
11 oktober 2010 · 347 Inlägg

Jag skulle tro att laddningsreläet är paj. Laddlampan lyser bara om generatorn inte laddar.

Mercedes W124 300TDT "vroom vroom" (1995)
Frallam
11 oktober 2010 · 229 Inlägg

Mät med multimeter när bilen är igång, du ska ha runt 14v då om du inte har det så är troligtvis generatorn kass

Drönirettab
11 oktober 2010 · 21 761 Inlägg

Mangelu skrev:
kan tändningslåset spela nån roll i detta? för när man har bilen igång o nyckeln är i "körläge" så funkar typ ingen el i bilen..fläkt, torkare, blinkers osv.. om man då vickar lite på nyckeln så kan de börja funka!?

Lyser ens varningslamporna (batterilampa, glödvakt, handbroms osv) i instrumenthuset när nyckeln är i tändläge?

Om de inte gör det så kan inte generatorn börja ladda på vanligt sätt, dessutom brukar inte batterilampan lysa fastän generatorn inte laddar. Tändlåset kan alltså ha med saken att göra. smile

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
11 oktober 2010 · 17 559 Inlägg

Som Drönirettad säger: Laddar bilen när inga lampor lyser? Kanske slår inte laddrelät till då? Om så är fallet och bilen går samt generatorn laddar men inte får nån mottagare i form av batteri så går dioderna sönder i generatorn på under 10 sekunder... Tänkvärt om du byter generator och samma problem uppstår igen. Då är det tändningslåset som är boven till att bilen käkar generatorer!

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
olsen_swe
11 oktober 2010 · 127 Inlägg

Låter för mig som om generatorn är trasig? smile

---------------------------
Charlie Robin Von Olsen
NORRLANDSGOLD
11 oktober 2010 · 135 Inlägg

Har haft ett exakt likadant problem på min 240 . Då bytte jag generator och batteri, men då var det en jordfläta under motorn. Den övre var hel med det ska sitta en till med.
Kan kolla de innan man byter batteri och generator.. Lite billigare med en kabelbit.

Mangelu
16 oktober 2010 · 30 Inlägg

Tack för alla snabba o bra svar! bilen går som ett skott nu:p bytte laddningsregulatorn/kol och drog om några risiga kablar o nu funkar den!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang