Hjälp med automatlåda och generatorlampa på MB 123:a Ambulans.

BassFreak
22 april 2013 · 38 Inlägg

Hallå, har i dagarna köpt mig en gammal ambulans att glida runt med i sommar. Från början satt det en 280 bensin motor i den men tidigare ägare har satt i en 300 diesel och den startar och går precis som den ska men växellådan gör det inte. symtomen är följande:

Man måste gasa väldigt mycket för att ens få den att gå framåt och det känns som att det går väldigt tungt för den. Den växlar aldrig upp till mer än ettan heller oavsett hur länge man varvar den medans man kör.
Ska sägas att den har stått still i säkert 5-10 år så. Lådan är förmodligen inte utbytt utan är den samma som till bensin motorn, men det bör fungera endå?

De tips jag har fått är att kolla om kick-down wiren skulle ha fastnat på någotvis och att den därför inte växlar upp eller att kontrollera oljenivån om det är nå fel där. Vart kollar man olja i lådan på en sådan?

Och när bilen står på tomgång så blinkar generatorlampan, lampan till höger om generatorlampan (ABS?) och lampan för dåligt med bränsle tillsammans ca 1gång varannan sekund men om man gasar så slocknar alla, vad kan det bero på?

Tacksam för tips smile

BMW 525 Touring "Kokainkälken" (2001)
BMW E28 518 "Trosfuktarn" (1987)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang