Grova repor i lacken. Hur fixas?

Rattryckarn BilvårdsTekniker
20 mars 2016 · 281 Inlägg

Hedbergz skrev:

Rattryckarn skrev:
Chipex och repor är ingen höjdare. Chipex är till för stenskott och inget annat. Egen erfarenhet av det

Hmm, jag tycker alla säger olika om det där... Chipex själva och många andra säger att det fungerar utmärkt på repor medans lika många säger som du.

Kan du specificera lite mer om varför Chipex inte gör sig bra på repor? Är det att reporna fortfarande är synliga efteråt? För isåfall så borde man ju bara kunna lägga på flera lager/göra om processen flera gånger.

Jag beställde hem till min förra bil men den hade en lösare konsistens för att fylla repor med

Rattryckarn
Ford Mondeo Sport Edition "Snow-white" (2012)
Hedbergz
21 mars 2016 · 17 Inlägg

AntrE skrev:
Chipex är samma sak som lackstift. Dvs du ska försöka få ner det bara i repan vilket inte är möjligt utan att få det utanför och det ser verkligen taskigt ut..

Jo precis, men Chipex fungerar ju så att man ska måla i och runt om repan/stenskottet, för att sedan torka bort det överflödiga med en vätska som medföljer.

Aja hur som helst så får jag väll gå ut och hälla vatten på reporna och se hur det blir. Sedan lämna in till morbrorn min (rekondare) så han får ge sig på att polera lite och försöka få bort så mycket som möjligt och sen får vi se hur resultatet blir.

Volvo S60 T5 "Autotech" (2004)
AntrE
22 mars 2016 · 2 140 Inlägg

Nu ska ju tilläggas att jag jobbar på en billackering och är onödigt pedant så skulle aldrig ha ett lackstift av vilken sort som helst i närheten av mina bilar då det alltmest ser värre ut efter man varit och pillat än före.

Somliga kallar det lyx, Mercedes Benz kallar det för standard.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang