Volvo 945 -96 högtalarfel

Fillestunt
30 december 2018 · 14 Inlägg
#1

Har ett märkligt fel med ljudet i volvon, får inte ut något ljud alls ur högtalarna första jag tänkte var att stereon var paj så bytte ut den men så var fallet ej och får alltså inget ljud alls ur någon av högtalarna inte ens något brus eller surrande, fattar verkligen inte felet är alla högtalare sönder? sitter originalhögtalaere. så alla tips önskas!

caromania Forummoderator
30 december 2018 · 7 920 Inlägg
#2

Har du kollat kablarna?

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
Fillestunt
30 december 2018 · 14 Inlägg
#3

caromania skrev:
Har du kollat kablarna?

Har mätt imellan alla kablar så ingen kortslutning

insidan Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
30 december 2018 · 3 458 Inlägg
#4

Lite "kortslutning" ska det vara, runt +4 Ohm och uppåt beroende på högtalare.
Har du inget värde så är det ju avbrott och då går nog inte dessa..

vw_audi Däckhotellsansvarig på Mekonomen
30 december 2018 · 691 Inlägg
#5

testa med ett 1,5volt batteri  mellan + & - på högtalarkablarna. om det knäpper till i de så är det helt ut till högtalaren. Annars så är det avbrott.

Motorer utan turbo suger. Kolla in mina Projekt här.
Audi 80 GTEq GTE quattro -86
Audi 80 quattro -84 urq sedan
Bruksbilen A6 avant 1.8Tq
Fillestunt
31 december 2018 · 14 Inlägg
#6

Okej! ska kika lite imorgon tack för svar smile

Fillestunt
31 december 2018 · 14 Inlägg
#7

När jag mäter i samtliga högtalarkablar så visar det 0,00 volt på multimetern även när jag höjer o sänker på stereon

Senast redigerat av Fillestunt (31 december 2018)

caromania Forummoderator
31 december 2018 · 7 920 Inlägg
#8

Fillestunt skrev:
När jag mäter i samtliga högtalarkablar så visar det 0,00 volt på multimetern även när jag höjer o sänker på stereon

Mät impedansen på kabeln istället. Ena pinnen vid stereon, andra pinnen vid högtalare. Då ska du ha noll impedans.

Tipset med batteriet är ett annat utmärkt sätt. Till och med enklare. Om högtalaren klickar/knastrar till när du sätter ett 1,5v batteri på kablarna till en högtalare (vid stereon) så är kabeln ok. Då är din stereo kass.

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
Fillestunt
31 december 2018 · 14 Inlägg
#9

caromania skrev:

Fillestunt skrev:
När jag mäter i samtliga högtalarkablar så visar det 0,00 volt på multimetern även när jag höjer o sänker på stereon

Mät impedansen på kabeln istället. Ena pinnen vid stereon, andra pinnen vid högtalare. Då ska du ha noll impedans.

Tipset med batteriet är ett annat utmärkt sätt. Till och med enklare. Om högtalaren klickar/knastrar till när du sätter ett 1,5v batteri på kablarna till en högtalare (vid stereon) så är kabeln ok. Då är din stereo kass.

Okej! tack för tipset har dock testat 3 olika stereo Men ska kika! 🙂

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang