M46 Elektrisk overdrive

Arvidsson_Anton
5 januari · 36 Inlägg
#1

halloj, har ett problem med overdriven som inte vill fungera. har kollat under bilen och såg att dem 4 kablarna bestod endast av en kardeler och inget "skydd" runt så dem har väl antagligen åkt imot varandra och slutat funka, så åtgärdade det med att ja klippte upp dem och träde på krympslang och skarva ihop dem igen, men nu vill det inte funka, har mätt ström i kontaktstycket och fick fram 10,60volt på 2 av kablarna när bilen stod på tändningen, och dem andra 2 visa den inget så undrar om dem 2 är jord så det är något annat som felar?

är ju även 2 kablar upp till spaken och ena får jag 11,30 volt på ungefär och andra ingenting så den bör också vara jord?

någon som vet om det låter som det ska? och är något annat som felar till exempel relä eller dylikt

är verkligen inget proffs med allt va elektricitet heter så ni får ursäkta om det låter knepigt, men kan inte förklara så mycket bättre tongue

Senast redigerat av Arvidsson_Anton (5 januari )

simlar
5 januari · 3 856 Inlägg
#2

http://www.240turbo.com/volvo240mods.html#m46harness
Där har du bra beskrivet hur ODn är kopplad, har själv aldrig haft bekymmer med OD så några mer tips än så kan jag tyvärr ej ge.

Arvidsson_Anton
6 januari · 36 Inlägg
#3

Liten uppdatering

har nu ström från knappen ända ner till kablaget som sitter vänster om växellådan, har ström till solenoiden, jordpunkten till solenoiden är bra, är ström till säkring nr 12 (säkring till odn) är även ström i "relä hållarn" till relät, har nu beställt ett nytt relä då ja tror det kan vara boven, nånting som ni vet ja missat?

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang