Varningslampor för ABS och antispinn börjar lysa då och då. Volvo V70 -00 2.4T

Loranga-
16 maj 2019 · 52 Inlägg
#1

Hej, har en Volvo V70 2.4T -00 där det ibland kommer upp att det är bromsfel och att jag måste stanna omedelbart, Broms-varningslampan, ABS, antispinn börjar lysa samtidigt och ibland också motorlampan och oljelampan. om jag fortsätter köra försvinner "bromsfel" och istället står det att service behövs. om jag fortsätter köra försvinner varningslamporna och felmeddelandet oftast, eller om bilen varit avstängd ett tag och jag sedan startar om så fungerar allt igen. Oftast påverkas inte bilen av att lamporna börjar lysa men senaste gången det hände gick det bara att köra på 1an växel och hastighet och varvmätare stod på noll. vad tror ni felet kan vara? kan det vara ABS-styrenheten, och i så fall hur felsöker man den. Jag har inte läst av felkoder i bilen, om det måste göras finns det någon billig man kan köpa själv för att läsa av och radera felkoder? tack på förhand /Emil

Utmarks-Loke
16 maj 2019 · 2 719 Inlägg
#2

Har du tur är en av ABS-givarna dålig, eller så är det rost på någon av kuggkransarna de läser av

jaka54
16 maj 2019 · 3 696 Inlägg
#3

Hej!
Som sagts ovan: Antingen är det en eller flera ABS-givare nere vid varje hjul som är trasiga eller på väg att gå hädan eller också (om du har otur) ABS-enheten som är på väg att ge upp.

siiimooon Påstängd
16 maj 2019 · 1 191 Inlägg
#4

Har haft samma problem när en krans var dålig HF, men kan även vara givare eller abs-boxen. Är det boxen så behöver den förmodligen lödas om och det är lätt att göra själv om man vill, finns bra guider på det.

Loranga-
17 maj 2019 · 52 Inlägg
#5

Tror ABS-givare är bytta av förra ägaren... körde diagnostik och fick först en uppsjö med felkoder, raderade alla och testkörde, gick bra ett tag med sen kom varningsmedelande om bromssystem upp igen, körde diagnostik igen och fick 3 felkoder resten hade inte återkommit. Verkar som att det är dessa som kommer upp när bilen börjar varna.

CEM-8F43 Tailgate washer motrelay
CEM-1A5F communication with ABS/ BCM
ECM-510F vehicle speed signal

Den med spolarmotorn är antagligen ett eget fel, kan de två andra felkoderna hänga ihop?

zzr94092
17 maj 2019 · 2 948 Inlägg
#6

Bilen får ingen fartsignal,den bör komma från en ABS givare...och får bilen ingen fartsignal så slås ABS systemet ut...Att man TROR att nån givare är utbytt säger inget...billigare att kolla ABS givarna än att börja att byta boxar.....

Loranga-
18 maj 2019 · 52 Inlägg
#7

zzr94092 skrev:
Bilen får ingen fartsignal,den bör komma från en ABS givare...och får bilen ingen fartsignal så slås ABS systemet ut...Att man TROR att nån givare är utbytt säger inget...billigare att kolla ABS givarna än att börja att byta boxar.....

Jo det håller jag med om, bäst att kolla dom först, något tips på hur man kan kontrollera givarna? Kan man mäta med något instrument?

Hilmer
18 maj 2019 · 1 414 Inlägg
#8

Allt kan också bero på att instrumenthuset (DIM) börjar ge upp pga kallödningar osv, ett mkt vanligt fel på dessa bilar och allehanda felmeddelanden (som t ex service, ABS, olja, motorelektronik eller annat) och varningslampor kan lysa och mätare som inte reagerar osv.
Dina felkoder kan både bero på att det finns fel i de olika systemen, men också att DIM inte kan ta emot eller behandla signalerna rätt.
Säger inte att det är så på just din bil, men det kan vara bra att veta och beakta när man felsöker.

Sponsrade tjänster
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang