Prius 1.5 VVT-i Hybrid HSD 2008 startar inte

BjornPrius
20 juli 2019 · 3 Inlägg
#1

Min Prius startar inte. Istället tänds en hel rad med lampor på displayen, se bild. https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232609/232609-5d5f61c30a6b2eb3b02aca34941f8a73.jpg

Motorn är inte igång och det går inte att sätta den i driveläge. Det går inte heller att stänga av den direkt, den stängs av med kanske 15 sekunders fördröjning.

Jag har haft batteriproblem förut men det här är något annat. Jag har kollat att startbatteriet är fulladdat, och alla lampor lyser starkt. Tanken är definitivt inte tom. Har inte kunnat få kontakt med verkstad ännu eftersom det är helg.

Detta hände i tisdags också, men då startade den på andra försöket.

panda666
20 juli 2019 · 3 489 Inlägg
#2

BjornPrius skrev:
Min Prius startar inte. Istället tänds en hel rad med lampor på displayen, se bild. https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232609/232609-5d5f61c30a6b2eb3b02aca34941f8a73.jpg

Motorn är inte igång och det går inte att sätta den i driveläge. Det går inte heller att stänga av den direkt, den stängs av med kanske 15 sekunders fördröjning.

Jag har haft batteriproblem förut men det här är något annat. Jag har kollat att startbatteriet är fulladdat, och alla lampor lyser starkt. Tanken är definitivt inte tom. Har inte kunnat få kontakt med verkstad ännu eftersom det är helg.

Detta hände i tisdags också, men då startade den på andra försöket.

mhh har inte sett så många priusar med problem, rekord lotto;) kanske startbatteriet är helt finito och behöver bytas, alltså ger inget ström länger. Kollat fjärdosans batteri? dessa har keyless vad ja minns, kollat så att batteriet i den är fräscht?

BjornPrius
20 juli 2019 · 3 Inlägg
#3

panda666 skrev:

BjornPrius skrev:
Min Prius startar inte. Istället tänds en hel rad med lampor på displayen, se bild. https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232609/232609-5d5f61c30a6b2eb3b02aca34941f8a73.jpg

Motorn är inte igång och det går inte att sätta den i driveläge. Det går inte heller att stänga av den direkt, den stängs av med kanske 15 sekunders fördröjning.

Jag har haft batteriproblem förut men det här är något annat. Jag har kollat att startbatteriet är fulladdat, och alla lampor lyser starkt. Tanken är definitivt inte tom. Har inte kunnat få kontakt med verkstad ännu eftersom det är helg.

Detta hände i tisdags också, men då startade den på andra försöket.

mhh har inte sett så många priusar med problem, rekord lotto;) kanske startbatteriet är helt finito och behöver bytas, alltså ger inget ström länger. Kollat fjärdosans batteri? dessa har keyless vad ja minns, kollat så att batteriet i den är fräscht?

Tack för svaret! Batteriet i fjärrkontrollen är nytt, och jag testade för säkerhets skull med reservnyckeln också, med samma resultat.

Kan startbatteriet vara slut om det visar på mätaren att det är fulladdat? I så fall skulle jag kunna pröva med jump starter.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
20 juli 2019 · 12 886 Inlägg
#4

Ivel skrev:

BjornPrius skrev:

panda666 skrev:
mhh har inte sett så många priusar med problem, rekord lotto;) kanske startbatteriet är helt finito och behöver bytas, alltså ger inget ström länger. Kollat fjärdosans batteri? dessa har keyless vad ja minns, kollat så att batteriet i den är fräscht?

Tack för svaret! Batteriet i fjärrkontrollen är nytt, och jag testade för säkerhets skull med reservnyckeln också, med samma resultat.

Kan startbatteriet vara slut om det visar på mätaren att det är fulladdat? I så fall skulle jag kunna pröva med jump starter.

Jag har haft exakt det symptomet på en Prius 3 och det var låg volt i signalbatteriet.
Prova att känna om polerna är åtdragna, det är inte heller otänkbart.
Start med kablar direkt på signalbatteriet fungerar ypperligt om du inte har möjlighet och tiden att ladda det som vanligt. Just signalbatteriet är en svag punkt då det inte används så mycket och är väldigt litet.

Exakt samma problem med vår för några år sedan. Startbatteriet visade fullt men... Startades med kablar och köpte ett nytt batteri sen. Har fungerat ua. sedan dess. Som Ivel nämner är det inte ovanligt efter så många år.

Börja med det. Med tanke på att bilen inte rullat så mycket kanske den gått många korta sträckor? Då kan det vara huvudrelät som inte slår till men det tar vi sen i så fall.

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
BjornPrius
20 juli 2019 · 3 Inlägg
#5

Hybrid_ skrev:

Ivel skrev:

BjornPrius skrev:

Tack för svaret! Batteriet i fjärrkontrollen är nytt, och jag testade för säkerhets skull med reservnyckeln också, med samma resultat.

Kan startbatteriet vara slut om det visar på mätaren att det är fulladdat? I så fall skulle jag kunna pröva med jump starter.

Jag har haft exakt det symptomet på en Prius 3 och det var låg volt i signalbatteriet.
Prova att känna om polerna är åtdragna, det är inte heller otänkbart.
Start med kablar direkt på signalbatteriet fungerar ypperligt om du inte har möjlighet och tiden att ladda det som vanligt. Just signalbatteriet är en svag punkt då det inte används så mycket och är väldigt litet.

Exakt samma problem med vår för några år sedan. Startbatteriet visade fullt men... Startades med kablar och köpte ett nytt batteri sen. Har fungerat ua. sedan dess. Som Ivel nämner är det inte ovanligt efter så många år.

Tack för svaren, jag tror ni har rätt. Den gick igång med boostern. Det blir nog att byta batteriet, för andra gången hmm

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
21 juli 2019 · 12 886 Inlägg
#6

Ivel skrev:

BjornPrius skrev:

Hybrid_ skrev:

Exakt samma problem med vår för några år sedan. Startbatteriet visade fullt men... Startades med kablar och köpte ett nytt batteri sen. Har fungerat ua. sedan dess. Som Ivel nämner är det inte ovanligt efter så många år.

Tack för svaren, jag tror ni har rätt. Den gick igång med boostern. Det blir nog att byta batteriet, för andra gången hmm

De nada.

Dolgo banka!

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
panda666
21 juli 2019 · 3 489 Inlägg
#7

Hybrid_ skrev:

Ivel skrev:

BjornPrius skrev:

Tack för svaren, jag tror ni har rätt. Den gick igång med boostern. Det blir nog att byta batteriet, för andra gången hmm

De nada.

Dolgo banka!

Dōitashimashite  =^_^=

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang