Quinna's -31 Tudor (Filmuppdatering på sida 60)

Bygget av vår familjs -31a Tudor Hot Rod från ruta 1.
  • 302 Följare
  • 632 758 Visningar
  • Uppdaterades senast 9 december 2022
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
25 juni 2020 · 1 301 Inlägg

Cuefa skrev:
Det där var tamejfan den grymmaste växelindikator jag sett! Så sjukt coolt!

Se upp med språket! Nån kan bli kränkt när du svär på det där viset tongue

Mattilacken skrev:
Sjukt snygga lösningar! Denna bil är grym mannen! Bra jobbat!

Om det nån gång blir en bil tongue

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
28 juni 2020 · 1 301 Inlägg

Mobidoba!

Hoppas ni har överlevt hettan där ute i stugorna! Här har det varit gränsfall vill jag lova. Väl över 30 grader och jobbet kräver skyddsskor och tjocka långbrallor... skitdålig kombo.

Tack och lov får man chans till lite sånt här ibland.

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2895_zpsx7jzl71y.jpg

Senaste veckan har bjudit på väldigt mycket jobb då mycket måste bli klart innan semestern, men avrundades snyggt med sommarfest med gruppen på jobbet på chefens lantställe. Bad i skärgården varvades med närgångna älgar i midnattsljuset. Helt grymt faktiskt!

Det har dock blivit lite rod också tack och lov. Jag lämnade in kardanen för att kolla om den gick att få ordning på i måndags. Jag blev då upplyst om att firman stänger mitt på dagen på fredagen och har sen semesterstängt i 5 veckor. Tack och lov så hann dom kolla kardanen och lyckades faktiskt få den både rak och balanserad innan dom gick hem. Skönt med tanke på att kardanen byggdes av mig själv mest bara för att kunna flytta på bilen och provköra lite. Och det hade varit sjukligt surt att kardanen halvklar för att sen inte hinna hämta den innan dom stängde tongue

Det blir ingen mer bild på kardanen dock... inte så kul att se. Men jag har lite andra bilder. Jag har pysslat lite med handbromsen. Den kommer få det lite trångt mellan framstolarna men det borde fungera. Jag gjorde en mall och använder fästpunkterna från mina tidigare tilltänkta stolar.

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2838_zpshrqtbdmf.jpg

Sen fick bandsågen jobba lite och tugga fram samma form i aluminium. Ett par svetsfogar senare såg det ut såhär.

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2891_zps7aojqldg.jpg

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2890_zpsc4ez0ygy.jpg

Sen fick min gamla Volvo 940-spak ansas lite då den var lite onödigt bred.

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2900_zpszxqyiyk8.jpg

Och på plats så kan det bli något sånt här. Jag hann inte korta handbromsvajern ikväll, men det får bli under veckan.

https://i50.photobucket.com/albums/f305/Quinnan/Projekt%20Hot%20Rod/IMG_2901_zpsyi3nlcla.jpg

Inte så mycket mer bilder än så idag tyvärr. Jag hoppas på att kunna få väldigt mycket mer gjort under nästkommande veckor då semester börjar smile

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
farbrorbozze Sköning med knasiga idéer, förvirrad, sjuk& glömsk
28 juni 2020 · 6 473 Inlägg

Blir ju skitbra som alltid smile

Ja har en helt "normal" drömlivsstil i filmens värld ;)
Länk till CHEVY projektet (Tillsalu!)
Länk till FORD -32 5w projektet
Volvo 945 TURBO "Stressade-AjTåmaten" (1993)
Volvo 780 (1989)
Volvo Carina "Specialen Ockelbo kopia" (1967)
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
22 juli 2020 · 1 301 Inlägg

Hej alla dårar ute i Svedalas skogar!

Jag insåg precis att jag inte har gjort något inlägg i den här rackarns tråden på nästan en månad.  Hur fan gick det till kan man undra? Kort sagt så har jag semester och första veckorna av semestern vigs åt familj och husvagnssemester runt i landet. Än så länge har vi sett Småland, Öland och i skrivande stund sitter jag och suger på en grogg i förtältet i Örebro. Dock så tar resandet slut inom några dagar och då blir det mer fokus på garaget igen smile

Men det har faktiskt inte varit helt stiltje i smedjan. Första veckan på semestern lyckades jag släpa iväg rodden till en verkstad inne i stan för att göra hjulinställning... med väldigt lyckat resultat. Bilen var tydligen väldigt rak och bra. Egentligen bara lite toe och camber som behövde finjusteras. Fasta mått som King pin-vinkel var off med 0.04 grader, vilket enligt utsago är väldigt bra... Så nu går bilen rakt och snyggt på vägen smile

Sen hade jag faktiskt en polare på besök förra veckan också, som precis som jag jobbat många år med motorkalibrering, så planen var att få motorn mer eller mindre färdigmappad.  Vi hann tyvärr bara köra ett par rundor innan vi fick avbryta. Motorn började ventilknacka så pass att det inte kändes tryggt att fortsätta. Och eftersom jag har hydrauliska tryckare så ska den ju vara knäpptyst.

Sen dess har jag tömt oljan och gått igenom varenda deciliter med ficklampa och det finns inga spånor i motorn,  så det borde inte va kamaxeln som gått ner sig. Därefter har jag justerat om alla vippor igen...  Två gånger! Och nu är motor tyst igen. Så lite oklart vad som hänt. Förhoppningsvis har bara justermuttrarna på vipporna gett med sig lite, men det får visa sig. Förblir den tyst var det inget allvarligt. Annars blir det att se över kamaxel och tryckare ordentligt.

Nu kommer nog polaren ner igen inom ett par veckor så vi får mappa klart,  men redan nu går motorn rätt ok!

När jag kommer hem igen blir det fokus på elsystem smile

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
Cuefa Ain't no place like home...
23 juli 2020 · 4 628 Inlägg

Njut semestern vetja! Vi följare väntar troget på din återkomst wink

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Mercury Grand Marquis LS "Murklan" (2000)
Cupra Born "Gruvbilen" (2022)
St3v3
23 juli 2020 · 357 Inlägg

Kolla så inte bultarna till vipporna åkt upp, om du har original som bara är pressade dit

quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
25 juli 2020 · 1 301 Inlägg

St3v3 skrev:
Kolla så inte bultarna till vipporna åkt upp, om du har original som bara är pressade dit

Jag ska kolla... men det är eftermarknadstoppar så jag tror inte det är pressade bultar, utan gängade med guide plates för stötstängerna.

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
primeramannen
23 augusti 2020 · 907 Inlägg

Är inte semestern över snart så vi får en uppdatering?

Dodge Dart "Darten" (1965)
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
23 augusti 2020 · 1 301 Inlägg

Hej igen!

Det här var ju inte alls meningen. Det blev inte alls som jag tänkte. 7 veckor semester och inte mer än några enstaka korta inlägg. Riktigt illa! Men nu kommer ett rejält inlägg iallafall Jag hoppas de gottgör lite för min frånvaro.

Jag har under min semester varit på 3 husvagnsresor. Jag har med familjen besökt Småland och glasriket, Ölands norra udde, Örebro och Höga kusten. Många hundra mil har det blivit på vägarna och det har varit underbart. Jag har också byggt stommen till ett blivande uterum, murat en eldstad och målat en massa på kåken. Sen har jag förstås umgåtts med vänner, deltagit i Hamburger-SM och badat etc.

Utöver det så har jag dragit igång en mindre bryggeriverksamhet som har börjat leverera ett helt underbart mjöd.

https://i.imgur.com/ICOIe6M.jpg

Jag är en man med många järn i elden som ni kanske vet sen förut. Och jag kan lova att bristen på inlägg INTE kommer från lathet, utan snarare tvärtom. Saker blir gjorda tongue Så vi backar bandet lite och kör en kort recap.

Jag nämnde tidigare att jag har gjort hjulinställning på bilen. Jag visade aldrig någon bild på det tidigare, så här kommer en mest bara för sakens skull.

https://i.imgur.com/wHZN6aZ.jpg

Och efter hjulinställningen så var jag ute och körde lite, det nämnde jag också. Bilen går rakt och snyggt, bromsar bra och beter sig allmänt rätt civiliserat. Men som jag skrev under semestern så började motorn låta knepigt efter en stund. Jag hittade egentligen inget konstigt, annat än en vipparms-mutter som hade dåliga gängor, men inget som skulle kunna skapa oljud.

https://i.imgur.com/53ZsfAt.jpg?1

Så jag rev hela ventil-tåget, kollade alla stötstänger, vippor och annat. Jag tycker allt verkar vara i gott skick så jag skruvade ihop det igen, justerade alla vippor och vips så var ljudet borta. Högst oklart vad som har hänt... antingen så är det något inkörningsfenomen, kammen har gått ner sig eller så har en tryckare blivit dålig eller nåt. Men eftersom det inte finns några spånor i oljan så kommer jag köra vidare nu och hoppas att ljudet inte kommer tillbaka.

Sen har temat för garageaktiviteterna under semesterveckorna varit el i olika former. Bland annat så har jag fått till sidoblinkers på skorven. E-märkta och allt. Jättesmidiga små självhäftande MC-blinkers. Så självklart ställde jag mig i svarven direkt och snurrade till lite rostfria dekor-ringar med skruvhål så man kan dra fast dom ordentligt, för självhäftande och enkelt är inte min grej tongue

https://i.imgur.com/YzwNTxE.jpg

https://i.imgur.com/pFHizbu.jpg

Jag tycker det vart ganska bra, även om det snyggaste kanske är att inte ha några sidoblinkers alls. Men på det här sättet så är bilen laglig i det skick den står, så det känns bra.

Sen har jag pysslat lite med att förbinda elen i lyktstaget fram med plintarna under instrumentbrädan där allt ska kopplas ihop. Lite pyssel med att få kabeln att inte vara i vägen någonstans. Jag hittade ett ställe långt nere på torpeden där kabeln kunde gå in i karossen utan att krocka med något. Så där fick det bli ett hål och en gummigenomföring.

https://i.imgur.com/IUOBZuY.jpg

Sen gjorde jag en kabelstump med skarvkontakt (jag gillar skarvkontakter så man kan plocka bort delar utan att backa ur kablar), plastade fast ett gäng fästpunkter på insidan skärmen, och fäste min flerledar-kabel där. Jag drog dessutom in kabeln i ett VP-rör för att få lite stenskottsskydd på den.

https://i.imgur.com/Z3TSYl9.jpg

https://i.imgur.com/2pnI3VK.jpg

Sen improviserade jag ihop ett fäste för skarvkontakten och satte fast det i underkant på ramen.

https://i.imgur.com/yL7DmjY.jpg

https://i.imgur.com/03529Xn.jpg

https://i.imgur.com/qGmJPZf.jpg

På det här sättet så kan jag lyfta av framskärmen bäst jag vill, genom att bara släppa på snabbkontakten från fästet. Och från kontaktstycket blev det bara en kabel in genom gummigenomföringen upp till kopplingsplinten under brädan.

Uppe under instrumentbrädan ser det nu ut såhär. Tyvärr så är det svårt att ta bra foton på kablar i ett mörkt trångt utrymme tongue

https://i.imgur.com/INUWFnO.jpg

https://i.imgur.com/Dl0xLOY.jpg

https://i.imgur.com/x7qLuN0.jpg

Men eftersom det är svårt att få bra bilder på det här så bjuder jag på ett litet filmklipp också.

https://www.garaget.org/video/156045



Jag har förstås även blinkers och bromsljus, även om det inte framgår i filmen. Tyvärr så har blinkerspinnen på rattstången gett upp så jag behöver improvisera något där. Jag gjorde ett försök tidigare att öppna upp rattstången för att se över just den funktionen, men det var snudd på omöjligt att få isär, och eftersom allt fungerade då så sket jag i det. Lathet straffar sig själv tydligen.

När jag ändå hade crimptången framme så gjorde jag iordning besiktningslamporna bak också. Nu är dom bara att klicka dit, även här med snabbkontakt. Och komiskt nog så har dom här släpvagnslamporna samma CC på skruvarna som orginal 1931 bakljus, så dom är bolt-on vilket är väldigt ovant för mig tongue

Jag har även dragit kablar för hastighetsmätare och lite annat, men nu är det så pass att elsystemet är komplett. Allt finns och funkar även om en del tillsnyggning kommer göras.

Jag hann börja med ett par dörrsidor också, och dom lär nog inte färdigställas förrän bilen är besiktigad, bara för att det inte är prio.

https://i.imgur.com/hW6GV0E.jpg

Nu under kommande veckan kommer jag göra lite justeringar på ett par fronter. Dels ska jag fixa en alternativ blinkers-spak, jag ska modda handbromskonsolen då den krockar lite med förarstolen och jag ska montera tillbaka stolar och instrumentbräda klart för sista gången innan besiktining (förhoppningsvis). Och till helgen blir det kanske lite fortsatt mappning så man kan åka å bromsa på rullande landsväg nån gång big_smile

Jag återkommer nästa helg smile

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
Svalbackan
23 augusti 2020 · 8 Inlägg

Kul att få se nånting igen😀

Giuseppe
23 augusti 2020 · 363 Inlägg

Härlig uppdatering

FredGaute
23 augusti 2020 · 860 Inlägg

Eksemplarisk elektrisk anlegg!!

quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
24 augusti 2020 · 1 301 Inlägg

Svalbackan skrev:
Kul att få se nånting igen😀

Håller med tongue

Giuseppe skrev:
Härlig uppdatering

Tackar smile Förhoppningsvis kommer dom tätare nu framöver.

FredGaute skrev:
Eksemplarisk elektrisk anlegg!!

Det vet jag inte... men jag har sett värre och allt verkar åtminstone fungera smile

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
farbrorbozze Sköning med knasiga idéer, förvirrad, sjuk& glömsk
24 augusti 2020 · 6 473 Inlägg

Snyggt som alltid smile

Ja har en helt "normal" drömlivsstil i filmens värld ;)
Länk till CHEVY projektet (Tillsalu!)
Länk till FORD -32 5w projektet
Volvo 780 (1989)
Volvo 945 TURBO "Stressade-AjTåmaten" (1993)
Volvo Carina "Specialen Ockelbo kopia" (1967)
Baldrik
24 augusti 2020 · 296 Inlägg

Härligt med uppdatering.
Hoppas det går fint på besiktningen.

Cuefa Ain't no place like home...
24 augusti 2020 · 4 628 Inlägg

Det kommer gå klockrent på bes!
Riktigt snyggt arbete smile

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Cupra Born "Gruvbilen" (2022)
Mercury Grand Marquis LS "Murklan" (2000)
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
30 augusti 2020 · 1 301 Inlägg

Baldrik skrev:
Härligt med uppdatering.
Hoppas det går fint på besiktningen.

Cuefa skrev:
Det kommer gå klockrent på bes!
Riktigt snyggt arbete smile

Det hoppas jag också att det går. Jag har ännu inte fått något besiktningsdatum, men jag har efterfrågat det från Testa. Återkommer där när jag vet mer smile

Nu har det ju gått en vecka till, och jag har fått lite mer gjort. Inte så jättemycket som är roligt att visa i bilder, men kanske roar någon.

När jag borrade hålen i dörrarna för clipsen till dörrsidorna så slet sig borren och tvärdök ner i dörrskinnet. Det resulterade i att dörrskinnet till viss del släppte från dörrstommen, så det har jag fått limma om. Inga direkta konstigheter, men onödigt och tidskrävande.

https://i.imgur.com/p9ZSYbq.jpg

Sen har jag pysslat några minuter med luftburken. Den är så klar jag kommer göra den (kommer ju köra med trattar sen) men jag behövde något som tätar mot spjällhusen så det blev att limma dit en bit gummimatta.

https://i.imgur.com/5jRGkfc.jpg

Sen har SSRA (Swedish Street Rod Association) tagit fram regskyltshållare i rostfritt som jag fick hem i veckan. Jag måste klura ut något fäste till dom här, men det börjar kännas verkligt när man har något att montera regskylten i tongue

https://i.imgur.com/6EtjpSO.jpg

Större delen av garagetiden den här veckan har dock gått åt till att färdigställa sånt som nästan varit klart, men ändå inte. 

Handbromskonsolen hade jag redan byggt klart trodde jag, men det visade sig att den stöp i bälteslåsen på stolarna. Så den har jag modifierat. Sen upptäckte jag att passagerarstolen stöp på ett hörn på mittkonsolen, så det har jag också fått fila lite på. Sen dyker det alltid upp problem som verktygsåtkomst och annat småstrul. Allt sammanlagt så tog det säkert 6-7 timmar att montera i stolarna, men nu sitter dom där tillräckligt ordentligt för att besiktiga. OCH handbromsen fungerar.

https://i.imgur.com/KbSRW2R.jpg

https://i.imgur.com/hXNYBZm.jpg

Sen var det ju det där med rattstången som jag skrev i förra inlägget. Blinkers-pinnens mekanism har packat ihop och jag har bestämt mig för att inte ge mig på att ta isär hela rattstången, med risk att sabba något, för att laga något gammalt mekaniskt 60-tals junk. Utan istället har jag plockat bort rattstången, klippt av den gamla vajern och dragit igenom kablar upp till där gamla reglaget satt. Jag har också gjort en fotplatta som ska fästas på rattstången och från den kommer någon rolig omkopplar-lösning byggas. Mer om den nästa vecka.

https://i.imgur.com/wyvzqvr.jpg

https://i.imgur.com/K08Bxad.jpg

https://i.imgur.com/LDdEppz.jpg

Och som det framgår av bilderna så är även instrumentbrädan tillbaka på plats. Och nu är även instrumentbelysningen inkopplad på ljusreglaget och en varningslampa för låg bromsoljenivå är monterad.

Det finns en lista med småsaker kvar att göra. Saker som att få till ett uppsamlingskärl för kylsystemets övertrycksventil (sitter idag en Sprite-flaska), en backspegel för passegerarsidan och annat sånt smått och relativt enkelt. Blinkers-reglaget är nog den svåraste punkten på listan, så det talar för sig själv. Det närmar sig laglig bil smile

På tisdag ska det mappas och nästa vecka blir det bromsning. Håll tummarna!

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
Cuefa Ain't no place like home...
31 augusti 2020 · 4 628 Inlägg

Ser fram emot resultatet från mappningen! big_smile
Som vanligt sjukt snyggt alltsammans smile

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Cupra Born "Gruvbilen" (2022)
Mercury Grand Marquis LS "Murklan" (2000)
quinna 50% Uppfinnar-Jocke, 50% Dynamit-Harry
31 augusti 2020 · 1 301 Inlägg

Cuefa skrev:
Ser fram emot resultatet från mappningen! big_smile
Som vanligt sjukt snyggt alltsammans smile

Det gör undertecknad också! Vansinnigt nervös över om det kommer hålla ihop bara tongue

Problem är till för att lösas, och lösningar är till för att revolutioneras.
www.dinjacka.se - Kläder för dig som vill bli igenkänd!
Cuefa Ain't no place like home...
31 augusti 2020 · 4 628 Inlägg

quinna skrev:

Cuefa skrev:
Ser fram emot resultatet från mappningen! big_smile
Som vanligt sjukt snyggt alltsammans smile

Det gör undertecknad också! Vansinnigt nervös över om det kommer hålla ihop bara tongue

Har så otroligt svårt att se framför mig att Du skulle ha gjort en enda skruv på den där bilen ens halvdant.
Det vi ser är i alla fall sjukt noggrant ihopskruvat och med tanken i detaljerna.

Jag fortsätter å det bestämdaste hävda att det kommer gå galant 😎

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Cupra Born "Gruvbilen" (2022)
Mercury Grand Marquis LS "Murklan" (2000)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang