Volvo v70n 2006 D5 fastnat i W mode?

MelvinTurbo
3 juli · 100 Inlägg

Tjena. Min W knapp eller Wintermode knapp har fastnat i nedtryckt läge. Dock lyser inte knappen. Men bilen är oerhört seg vid acceleration och vill inte varva som den ska. Så gissar att den ändå ligger i wintermode. Enklast sett att få upp den igen?
Gäller min Volvo V70N d5 från -07

Inga felkoder btw

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
3 juli · 15 287 Inlägg

Udda fel men bör väl gå att ta bort panel runt spaken och se om knappen kan bytas eller kopplas ur. Antar att bilen slirar igång på 3:e växeln så ja, trött blir den.

Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Jesper328
3 juli · 1 008 Inlägg

Rulla upp facket i mittkonsolen, sen tar du valfritt verktyg och bryter via facket upp panelen runt växelväljaren.

Sen kan du klicka ut W knappen.

Tillägg: Lägg i neutralen först.

Senast redigerat av Jesper328 (3 juli )

MelvinTurbo
3 juli · 100 Inlägg

Hybrid_ skrev:
Udda fel men bör väl gå att ta bort panel runt spaken och se om knappen kan bytas eller kopplas ur. Antar att bilen slirar igång på 3:e växeln så ja, trött blir den.

Ja precis. Misstänker att det är W knappen som gör bilen så. Då den är intryckt. Dock lyser inte knappen 🤨

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
3 juli · 15 287 Inlägg

MelvinTurbo skrev:

Hybrid_ skrev:
Udda fel men bör väl gå att ta bort panel runt spaken och se om knappen kan bytas eller kopplas ur. Antar att bilen slirar igång på 3:e växeln så ja, trött blir den.

Ja precis. Misstänker att det är W knappen som gör bilen så. Då den är intryckt. Dock lyser inte knappen 🤨

Kan vara så att den fastnat i botten och lyser inte då. Prova och koppla ur den som Jesper328 föreslog.

Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Brådhis * Voff voff *
3 juli · 8 691 Inlägg

Står det W i displayen när du kör?

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
Volvo XC70 2.5T "Hemlig XII" (2003)
Volvo 480 Turbo "The only way is up" (1988)
MelvinTurbo
3 juli · 100 Inlägg

Brådhis skrev:
Står det W i displayen när du kör?

Hm nä de tror ja inte

husseman
4 juli · 1 413 Inlägg

Hehe, ja gissar på att din ECM är förvirrad, o att din Ecu för lådan inte e´vaken än. Ta bort knappfan o låt Datorerna få starta om. Det e´en traktor du åker i- så stressa dom inte..hehe.

mvh/husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang