Toning av rutor!

Snap
13 mars 2006 · 3 Inlägg

Hejsan jag tänkte göra ett försök att tona min saab 900 -95 själv...

Vart ska jag köpa?
Hur gör jag med värmeslingorna där bak?
Kollade på biltema och filmen är ju mindra än själv rutan, då måste jag lappa ihop det på nått schysst sätt.. Lite ideér och förslag skulle uppskattas...

// Oscar

Benzza
14 mars 2006 · 9 Inlägg

Jag använde mig av solarplexius och deras toning!!
Det är bara att skriva vilken bilmodell du har samt årsmodell så skräddarsyr de tonade plexius skivor, som det bara är att montera i ramen på dina vanliga rutor....
Jag tycker det blev bra, det är betydligt smidigare än att göra det själv, och definitivt billigare än att lämna in rutorna till ett företag!!!
Ända nackdelen är väl igentligen att du inte kan öppna de rutor som du sedan "tonar", men du kan ju därimot plocka bort dem när du vill, om du nu skulle tröttn av nån anledning...

Deras hemsida: http://www.solarplexius.com/
Lycka till
P.s du kan ju kolla på min bil om du vill se hur det ser ut smile

Trozzo Oekonomisk, ja visst
14 mars 2006 · 966 Inlägg

Jag lämnade in min hos car-care i borås, dom använder sun-gard folie, och det betalade jag 1500:-, kolla min profil för att se hur den blev. Funkar kanon, det blev mycket svalare i bilen efteråt.

Provade biltemas folie på polarens fiesta. det var pilligt att göra det, lämnar hellre in min kan jag säga.

Lär dig flyga. 1. Hitta en plan mark 2. Kasta dig mot marken 3. Missa marken 4. Flyg
AMC Hornet projekt-tråd: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=47824
Volkswagen Corrado VR6 "Kamelia" (1993)
CoSmoZ 2lateuloose
14 mars 2006 · 543 Inlägg

Om du ska solfilma själv så satsa på en riktig film & då menar jag inte biltemafilm..
visst jag skulle kunna tala om hur du ska göra men varför inte bet. ca 3lax & få det proffsigt gjort direkt!

du kommer inte att ångra dej.. bakrutan läggs i en del & allt blir perfekt! som på tex. värmeslingorna & dom svarta duttarna runt rutan där används ett specielt medel & en viss scothsbrite för att filmen ska fästa!

Sidorutorna är inte heller en lek för en amatur.. du kanske tar ur dom medans ett proffs fixar
det med dom i, men ska du endå fixa solfilmen själv så kan man köpa riktiga saker på tex solfilmsspecialisten, dom kan säkert hjälpa dej med tips också..

- dB Team: Naughty Bassheads, SM, EM Champion m.m
- Member of: Skitskraj MC - Motto: Live Fast ~ Die Young
kezzk
14 mars 2006 · 46 Inlägg

jag har använt biltema film på min bil tycker det vart ganska bra men som sagt det är lite pilla och en hel drös av tålamod innan det vart klart...har du inte gjort det förr så kan jag rekomendera att lämna in det åt dom som gör det hela dagarna! dyrt men ack så skönt och slippa göra det själv!

mvh stefan

mickey
14 mars 2006 · 247 Inlägg

Har själv en 900 -95 och rekommenderar inte att prova tona bakrutan själv, har tonat flera bilar men denna var väldigt jobbig / tidskrävande / svår att göra eftersom ( precis som du sa ) att filmen inte räcker över hela rutan och därmed lär du dela den, jag delade min i 4 delar, provade med 2 delar först men det gick inte pgr av att det blev veck som man inte får bort om man inte har en film man kan värma. Jag ska lämna in min och tona istället eftersom det inte blir bra med alla värmeslingor och skarvar ( inget man ser direkt men ska det va så ska det va bra! )

Mikael Lindberg
- Team Duja -
www.teamduja.se
Snap
14 mars 2006 · 3 Inlägg

tack för alla svar... ska överväga att lämna in eller kanske göra som Benzza sade..... Ska försöka höra med lite polares polare osv smile Men jag hoppar över biltema tongue

Bullo Mazda 3 MPS, bilder på gång!
14 mars 2006 · 1 852 Inlägg

jag funderar också på att tona med solarplexius som benzza sa, någon med som har erfarenheter från detta? är det en bra metod eller syns det att det sitter två skivor? kan det skramla med detta?

man lever bara en gång så lev väl!
Henke_K Helt nuts!
14 mars 2006 · 73 Inlägg

har köpt toning på mirco ett par gånger o det har funkat lätt på alla möjliga bilar.
nån 323f, saab 9000, saab 9-3 osv. har du tillgång till värmepistol e det inte specielt svårt.

---==EVOlution==---
Eliza Tro inte allt du hör om mig, sanningen är värre.
14 mars 2006 · 991 Inlägg

ja exakt håller med er alla men den där solarplexus undrar samma sak som bullo...

Varför följa strömmen när de bränner mer kalorier att simma motströms?
www.mondoblog.se/misscarbon
Dodge Magnum SRT8 "VORTECH" (2006)
Benzza
14 mars 2006 · 9 Inlägg

kan ju säga att det inte skramlar eller nått sånt (inte på min bil iallafal)..
Man stoppar in dessa färdigskjärda skivor som är alltså anpassade till just dina bilsrutor (skiljer kanske några millimerter men men)
Jag tyckte det va ett smidigt alternativ samt huffsat billigt, tog kanske en timme eller nått sånt och få till allt så att jag blev ricktigt nöjd..
Dock så blir rutorna ganska mörka, men det e ju en smaksak smile

Senast redigerat av Benzza (14 mars 2006)

mrcelica
14 mars 2006 · 1 639 Inlägg

Snap skrev:
Hejsan jag tänkte göra ett försök att tona min saab 900 -95 själv...

Vart ska jag köpa?
Hur gör jag med värmeslingorna där bak?
Kollade på biltema och filmen är ju mindra än själv rutan, då måste jag lappa ihop det på nått schysst sätt.. Lite ideér och förslag skulle uppskattas...

// Oscar

Det enda är att lämna in om man vill ha ett perfekt resultat... Bakrutor kan va riktigt knepiga att få bra om man gör det själv !

Om jag var hälften så ful i arslet som du är i ansiktet så skulle jag bara skita när det är mörkt....
RetarD
14 mars 2006 · 69 Inlägg

ska du tona själv så rengör rutorna med ett rakblad så allt ingrott försvinner...tvätta sen med något riktigt giftigt som tar bort alla fettfläckar. plocka lös rutorna det tjänar du på det blir snyggare och solfilmens skarv hamnar förhoppningsvis under rutlisten för det rutor som går att veva ner (korvar inte upp sig lika lätt på det viset).

blanda diskmedel och vatten i en spray/duschflaska...ducha rutan rejält med vatten...släng på filmen använd fönsterskrapan som du har hemma och skrapa bort vattnet mellan ruta och film..arbeta ut det små bubblorna med den medföljande skrapan ta det försiktigt så du inte river sönder filmen när du skrapar (det brukar bli nått litet skräpkorn kvar mellan film och ruta)

När du sedan ska skära bort överflödet försök att skära nån mm in på rutan. Köp en burk med svart nagellack eller sån där transparent nagelförstärkare grejjs och pensla över skarven (ruta och film).

Så brukar jag göra det brukar funka riktigt bra.

Bakrutan brukar jag skarva 4 gånger skarvarna dras förslagsvis mitt på en värmeslinga. Ta det lugnt med rakbladet. Runt kontakten till värmeslingan skär du så nära det bara går sen kan man måla med lite svart nagellack så det inte släpper och det brukar inte heller synas så väl.

Lycka till!!  =P

Johan_K
14 mars 2006 · 31 Inlägg

Snap skrev:
Hejsan jag tänkte göra ett försök att tona min saab 900 -95 själv...

Vart ska jag köpa?
Hur gör jag med värmeslingorna där bak?
Kollade på biltema och filmen är ju mindra än själv rutan, då måste jag lappa ihop det på nått schysst sätt.. Lite ideér och förslag skulle uppskattas...

// Oscar

Jag skrev lite tips för ett tag sen http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=10153
Kan kolla på mina bilder, synns iof inte så mycket av toningen men lite iaf.

Det du ska tänka på är att bakrutan blir lite trixig, men är det ska nog gå bra om du har lite tålamod.

Jag rekomenderar verkligen den filmen http://www.sungraphic.se/product_info.p … cts_id/129

Att vara tvåa är att vara första förloraren
patrik79
14 mars 2006 · 782 Inlägg

tonade en manta med biltemasfilm för 6-7 år sen och då var det faktiskt en rätt bra solfilm (inga problem att värma) och är det samma film nu så kan jag rekommendera den. följ instruktionerna på förpackningen och ha alltid en förbannat vass kniv samt en polare som kan hjälpa till dels när filmen till bakrutan ska dit och sen när du ska skära vid värmeslingorna i bakrutan så får han gå med en lampa på utsidan så du ser vad du håller på med. har du en fyrdörrars bil så rekomenderar jag att du tar bort sidorutorna för det kommer hålla mycket bättre om du får ut solfilmen över hela rutan se bara till att ha rutorna ståendes när du tvättar och lägger på filmen annars får du en jävla massa damm i mitten av rutan. (jag har tonat 1 bil med biltemas film och ca 60-70 bilar professionellt med lite olika solfilmer så jag har lite att jämföra med.)

Snap
14 mars 2006 · 3 Inlägg

tack för alla svar.... Jag är ny här på forumet samt när det gäller bilar... Men ska fixa bilder på skönheten även fast den knappt är stylad... Det kommer och första projektet är toning tongue

bjorken_88 Mycket snack lite verkstad
9 februari 2007 · 98 Inlägg

Håller på å tonar mina rutor å det är inte så himla svårt.. . frågan är bara om hur man väderar sin arbetstid.. . för mig har det kostat mindre än fyra hundra å då har jag köpt två rullar.. . blir kanske inte perfekt första gången men man lär sig med tiden och rullnarna är så billiga så det är bara att göra om det inte blir bra första gången.. .

Audi S4 (1999)
gee_q2
11 mars 2008 · 7 Inlägg

tja håller också tona rutorna... precis börjat faktiskt köpte du rullarna från biltema  det gjorde jag..
säg till hur det går

Mazda 6 (2003)
volvo_1987
11 mars 2008 · 1 675 Inlägg

Bullo skrev:
jag funderar också på att tona med solarplexius som benzza sa, någon med som har erfarenheter från detta? är det en bra metod eller syns det att det sitter två skivor? kan det skramla med detta?

har solarplexius på min 240. Och är kanon nöjd. Utifrån ser du inte om det är proffs toning eller skivor enligt min mening tongue

Ren kraft kan man inte ta på eller se, men den finns där!
Henke_hinken
11 mars 2008 · 312 Inlägg

gee_q2 skrev:
tja håller också tona rutorna... precis börjat faktiskt köpte du rullarna från biltema  det gjorde jag..
säg till hur det går

Har du kollat hur gammal tråden är?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang