Mazda 3 2.0 som småhackar vid jämn hastighet

Gutenisse
18 juli 2015 · 3 Inlägg

Frugans Mazda 3 2.0 -05 har börjat småhacka vid jämn hastighet. Verkar inte spela någon roll vilket varvtal eller hastighet. Vid acceleration går den bra.

Detta sker några gånger per mil och det är bara för ett ögonblick - ungefär som att släppa gasen snabbt och sedan gasa igen, men inte så distinkt. Det är ganska svagt hackande och är det en skumpig väg, så är det svårt att veta om det är vägen eller motorn som orsakar hackandet - lågprofildäcken gör ju inte det hela lättare.

Jag kan inte höra något speciellt när detta sker utan det är enbart hackandet som är symptomen.

Bytte stift för några veckor sedan då den var svårstartad, men enda skillnaden - enligt frun - är att den är lättstartad igen.

Har kollat felkoder med en Biltemaläsare, men den visar inga felkoder.

Bilen har rullat 8.700 mil.

Senast redigerat av Gutenisse (18 juli 2015)

Stortag
20 juli 2015 · 298 Inlägg

Brukar inte vara så lätt att hitta felen på nya bilar då de krånglar och inte har några felkoder. Du kan ju prova spruta startspray runt insug. Kanske kontrollera bränsletryck. Min polare hade en kass bränslepump på en 740 för ett år sedan. Den gick bra på vägen men kunde hacka till vid jämn körning.

BMW 525i (1995)
Nissan Leaf (2022)
Gutenisse
20 juli 2015 · 3 Inlägg

Tack för svar, Stortag!

Ska testa med startgas för att se om det kan finnas någon liten läcka någonstans och lyssna lite på pumpen. Har inte möjlighet att kontrollera bränsletryck, så får börja med det andra.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang