Saab 9000 -88 problem med laddningen

kefflon
4 januari · 123 Inlägg
#1

Hallå!

Fick några motorstopp med bilen, batterilampan börjar lysa, sen går voltmätaren ner från 13 ganska snabbt til 9 eller 8, sen dör den helt. Startar man den med kablar går den ett par mil igen sen händer samma sak.
Jag såg att kontakten till bensinpumpen var glapp, och putsade på rotorn och i fördelardosan. Tror inte det var de som spökade. När jag startar bilen med batteri och den står på tomgång är laddningen bra i början, då visar mätaren 14, sen efter cirka 5 minuter går den ner på 11 och sen ner till 8 och 7, och bilen lägger av.
Vad kan vara fel?
Det ser ut som att generatorn sitter ganska långt ner, ska jag lyfta upp bilen om jag vill ta bort den? Och spänna av remmen? Nåt annat jag bör tänka på?

Meaganeowner
4 januari · 1 837 Inlägg
#2

Mät spänningen på grova kabeln, B+, på generatorn i förhållande till motorns block, när motorn går.
Ska då var över ca 13.5 Volt, hela tiden.

Skifta strax då du mäter från generatorn till batteriets pluspol.

Skriv upp värdena, låt säga var 10:de minut, under en halvtimme.

Så ska vi nog lurat ut om det är fel på generator, kablage eller batteri.

.

Senast redigerat av Meaganeowner (4 januari )

kefflon
4 januari · 123 Inlägg
#3

Vad fint. Då testar jag det.
Återkommer med resultat.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang