Mercedes E 200 KOMP -05 som har flertal fel.

Dallan95
21 augusti · 4 Inlägg
#1

Tjenare!

Jag har en Mercedes W211 som har stått avställd i ett varmgarage i 6 månader, när vi tänkte ta den i bruk så såg vi att batterispänningen var låg, (cirka  5-7V) vi misstänkte bromsljuskontakten för bromsljuset hade legat på konstant, så den är bytt. Vi satte bilen på laddningen över natten. dagen därefter så lyckades vi starta upp den men den hade sjukt mycket fel runt omkring elektronik. Den gick inte att låsa upp med fjärrlås, bromsarna varnade på SBC lågt tryck, motorfläkten fungerade inte (elektronisk) samt att vissa säkringar löses ut direkt men stoppade i en ny.

Vi började på jobba på bromsarna först. Jag hittade en begagnad SBC-enhet som har likadant ID-nummer, men det blev en liten skillnad att den faktiskt "laddade" ibland men det blev aldrig något tryck.
Efter lite påläsning så sägs det att det inte går att byta ut SBC-enheten och att det måste vara den orginella och därefter ska måste den programmers om med Mercedes egna mjukvareprogram. Har i skrivande stund skickat iväg orginal enheten för renovering och har som plan att lämna in den för avluftning och därfter ändras i mjukvaran.

Men detta är bara ett fel av väldigt många. Har felsökt till och från i 8+ månader och är inte ens i närheten på att luska ut vad felet är.

Om det finns någon som har varit med om samma problem eller är riktigt duktig på mercedes så kom gärna med förslag och tips!

PS. Vet att SBC-bromsar har blivit återkallade för att dem är osäkra, hade ingen aning då jag köpte bilen.

Skickar med bilder på felkodernahttps://www1.garaget.org/gallery/images/233/232926/232926-6b8a8dfa82754976478cda5b1fc5c324.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232926/232926-9ef75ca91dd8897a705c7d59c68bbc10.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232926/232926-592991624c1440ece1dd4f60820a4da6.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232926/232926-e3eba74115e4eb231989c1c61a99738f.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/233/232926/232926-6184a366a654c8614e1b4255ec3a7a4b.jpg

Xebers76
21 augusti · 1 405 Inlägg
#2

Moderna bilar med mycket elektronik lägger vansinniga mängder felkoder när det blir underspänning i elsystemet. Det är helt enkelt för lite kräm i batteriet för att kunna förse styrenheterna tillräckligt. Detta resulterar i att styrenheterna "blir förvirrade" och lägger felkod på det mesta.

Du hade faktiskt flera felkoder som säger "låg spänning" ser jag på bilderna du lagt upp, detta bekräftar ytterligare det jag skrivit om här ovan.

Att detta händer är inget konstigt, det drabbar alla bilar med mycket elektronik när batteriet inte orkar med.

Börja med att få alla felkoder raderade och jobba sedan därifrån.

Lycka till! smile

Varför inte ta med hela soffgruppen ut på vägarna? Kolla gärna in min tråd "Den rullande soffgruppen"
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=319705
malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
21 augusti · 3 583 Inlägg
#3

Inlägget ovan är mycket bra och vill bara tillägga att skaffa en multimeter och mät batteriet med jämna mellanrum om den ska stå.
Batteriet tappar laddning över tid så antingen får man köra en runda eller underhållsladda för att slippa sånahär problem.

Dallan95
21 augusti · 4 Inlägg
#4

Jag hade köpt splitternya batterier till den, för det var det första jag misstänkte. Nu ligger volten på 13.5v i bagagebatteriet och 12.7v frambatteriet, när bilen står på tomgång. Har testat att ladda batterierna och därefter låtit den stå i 3 veckor, batterierna hade sjunkit 0.4 till 0.6v under dessa 3 veckor.

I början så upptäckte vi att bromsljusen låg alltid på, vi böt bromsljuskontakten och därefter så fungerade den biten. Felkoderna är tagna före jag böt batterier och bromsljus fixet. Ska försöka skriva ut dom felkoderna som visas i nuläget.

Det blev för övrigt ingen skillnad med dom nya batterierna, alla dom kritiska felen finns fortfarande kvar.

Är tacksam för alla svar! smile

Growe Fri fart för ett fritt folk!
21 augusti · 9 835 Inlägg
#5

har du nollat alla felkoder efteråt?

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
torsen
22 augusti · 3 329 Inlägg
#6

Jag hade ungefär samma problem med en E-klass.
Var gegga/mojs i släpvagnskontakten som gav krypströmmar.

Nybergrobin
22 augusti · 2 014 Inlägg
#7

Hur mår ditt batteri? Det kan aldrig bli sådär mycket fel på en bil...... Fixa ett fungerande batteri och se över jordpunkter

Dallan95
23 augusti · 4 Inlägg
#8

Nybergrobin skrev:
Hur mår ditt batteri? Det kan aldrig bli sådär mycket fel på en bil...... Fixa ett fungerande batteri och se över jordpunkter

Skrev en kommentar om vad jag har gjort med batterierna smile

Dallan95
23 augusti · 4 Inlägg
#9

torsen skrev:
Jag hade ungefär samma problem med en E-klass.
Var gegga/mojs i släpvagnskontakten som gav krypströmmar.

Den har jag inte kollat, ska kolla den imorgon smile

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang