D24 pump dåligt inställd

240_in_my_heart
16 juli · 1 Inlägg
#1

Hej, som rubriken lyder så är det en d24 vars pump verkar lite konstigt ställd, det är polarens motor han köpe den nydligen han tyckte det vat kull å skruva på den lite och ställde ner tomgången osv som man hört man ska göra.

Men efter mycket pill på den så blev den konstig den börjar låsa sig lite i varven den rusar inte men håller varv lättare om ni fattar, skruvar man ut skruven lite så dör den bara ställer man bra tomgång så hjälper det inte, har försökt att hjälpa honom men är inte en expert på sånt. Så frågan lyder om någon vet hur man kan gå till väga för att få en hyfsat ställd pump som rycker lite men inte låser sig på varv eller om det är något mer man måste skruva på, sen också vad är den sjusterbara platan på gasreglaget på pumpen till för ?

Vet ej om det är tic eller sug pump på den för kan inte skillnaden men de är en tic men hört om att folk sätter sug pump på tic osv, den har inte någon uppbygnad på pumpen eller hur man ska beskriva den är helt platt på ovansidan bortsett från reglagen då så klart.

simlar
16 juli · 4 231 Inlägg
#2

Bränslemängden är påställd för högt och då fastnar motorn i varv.

Skruva in bränslemängdskruven tills man ser i backspegeln att bilen poffar till svart men sen slutar sota när fullt laddtryck uppnåtts.
Skruva upp tomgångskruven tills den håller stabil tomgång.
Rör inte justeringen på gasarmen.
Justera max-varv till högst 5500rpm.

Sen är pumpen påställd för max-effekt.
Svartrök = för lite luft och då går motorn varmt och resulterar till sist med motorras.
Lite svartrök för att spoola upp turbon är godkänt men sotar den konstant tappar man effekt samt avgastempen skenar.

Spärra inte heller wastegaten som vissa gör, detta tappar man effekt på.
När fullt ladd uppnåtts måste wastegaten öppna för att låta motorn andas tillräckligt för högre effekt.
Spärrad wastegate ger hög avgastemp, övervarvad turbo samt för högt laddtryck som kan kröka stakar, skjuta topplockspackningar m.m.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang