B230FD går tungt

vnordh
15 april · 3 Inlägg

Tjenare!
Jag har en Volvo 940 med miljömotorn B230FD.
Det som då är problemet är att motorn går väldigt tungt mellan 1000 - 1500 varv vid lite gas, allting börjar vibrera och det låter verkligen inte bra.
Tänkte först att det är så med just den motorn, men Jag har åkt med andra som har FD motorn och deras går som den ska, alltså inget brummande.
Upplever även att bilen är onormalt slö jämfört med andra FD.
Hade problem med att lambdalampan lyste innan men då bytte jag lambda och den lyser inte längre, och inte heller några felkoder kommer fram.
Vad tror ni att det kan vara, och vad skulle man kunna göra för att bli bukt med detta?

Munkis
15 april · 1 402 Inlägg

vnordh skrev:
Tjenare!
Jag har en Volvo 940 med miljömotorn B230FD.
Det som då är problemet är att motorn går väldigt tungt mellan 1000 - 1500 varv vid lite gas, allting börjar vibrera och det låter verkligen inte bra.
Tänkte först att det är så med just den motorn, men Jag har åkt med andra som har FD motorn och deras går som den ska, alltså inget brummande.
Upplever även att bilen är onormalt slö jämfört med andra FD.
Hade problem med att lambdalampan lyste innan men då bytte jag lambda och den lyser inte längre, och inte heller några felkoder kommer fram.
Vad tror ni att det kan vara, och vad skulle man kunna göra för att bli bukt med detta?

Får du några felkoder? smile

Håller på att grejar lite med en 940, här finns tråden :)
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=336368
Volvo 945 SE 2,3 "Återfallet" (1996)
vnordh
19 april · 3 Inlägg

Munkis skrev:

vnordh skrev:
Tjenare!
Jag har en Volvo 940 med miljömotorn B230FD.
Det som då är problemet är att motorn går väldigt tungt mellan 1000 - 1500 varv vid lite gas, allting börjar vibrera och det låter verkligen inte bra.
Tänkte först att det är så med just den motorn, men Jag har åkt med andra som har FD motorn och deras går som den ska, alltså inget brummande.
Upplever även att bilen är onormalt slö jämfört med andra FD.
Hade problem med att lambdalampan lyste innan men då bytte jag lambda och den lyser inte längre, och inte heller några felkoder kommer fram.
Vad tror ni att det kan vara, och vad skulle man kunna göra för att bli bukt med detta?

Får du några felkoder? smile

Hade problem med att lambdalampan lyste innan men då bytte jag lambda och den lyser inte längre, och inte heller några felkoder kommer fram.

Utmarks-Loke
19 april · 4 092 Inlägg

Att det vibrerar kan bero på att en cylinder faller bort. Det kan bero på tändningsfel, som att tändstift, tändkabel, fördelarlock eller rotor är dåligt. Men det kan också vara bränslefel, eller något annat. Tätt bränslefilter, tät katalysator? Hade varit intressant att göra ett avgastest på bilen och se hur värdena såg ut.

vnordh
19 april · 3 Inlägg

Utmarks-Loke skrev:
Att det vibrerar kan bero på att en cylinder faller bort. Det kan bero på tändningsfel, som att tändstift, tändkabel, fördelarlock eller rotor är dåligt. Men det kan också vara bränslefel, eller något annat. Tätt bränslefilter, tät katalysator? Hade varit intressant att göra ett avgastest på bilen och se hur värdena såg ut.

Misstänker att det är avgasläckage ungefär där katten är, kan detta orsaka brummandet?
Har redan kollat att alla tändkablar fungerar och alla tändstift har gnista, så tror inte det är fel på tändningen.
Ska se över avgasläckaget.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang