Felkodsläsare för Toyota Yaris 2009

Tripod
11 maj 2021 · 22 Inlägg

En vän till mig har problem med sin Yaris. Efter att en hemmamek hade fixat bilen lyser tre fellampor. Och det blir nog inte så bra vid nästa besiktning.
Nu säger killen att det är någon sensor i något hjul och den kan han byta, men han vet inte vilket hjul det är, och har ingen läsare för felkoder. Alltså funderar vi på att skaffa en läsare (om det finns någon skapligt billig.
Så då blir min fråga, vet någon var man får tag i en skapligt billig läsare för felkoder i Toyota?

jaka54
11 maj 2021 · 5 731 Inlägg

Hej!
Antagligen är det ABS sensorn till någon av hjulen.
Det är billigare att åka till en bilmeck (som har proffs grejer)  så läser de ut felkoder, än att du ska köpa en felkodsläsare som kanske inte kan läsa av de koder ni önskar.
400kr kostade de  mig när jag fick felkoder lästa på min Audi TT för 3 år sedan när ABS och ESP lamporna plötsligt började lysa på instrumentbrädan. De kunde konstatera att det var sensorerna frram som var trasiga . Köpte nya Bosch sensorer på eBay och bytte själv.

Utmarks-Loke
11 maj 2021 · 5 839 Inlägg

Jag tror vissa billiga felkodsläsare bara kollar motormodulen, så den kanske inte hittar fel på ABS? Det får man i alla fall kolla innan man köper läsaren, annars blir man besviken om det inte funkar

patrik79
12 maj 2021 · 782 Inlägg

Jag brukar köpa en elm327 bluetooth felkodläsare för 90kr av en kille på marketplace och använda mig av . Jag har inte en aning om den kan läsa felkoder för abs men det kan ju vara värt ett försök. Till att läsa felkoder på motorn tycker jag den är bättre än många andra betydligt dyrare läsare.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
12 maj 2021 · 17 478 Inlägg

Vanliga billiga ELM-läsare kan inte se fel på ABS.
Ett par tusenlappar kostar en som läser hela bilen. Å andra sidan brukar de passa till alla vanligt förekommande märken så man kan ju hjälpa andra...

Annars: Be en verkstad läsa av felkoder och printa ut ett papper på dessa till dig för en mindre slant till kaffekassan.

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
zzr94092
12 maj 2021 · 4 390 Inlägg

Går ju även att kolla av ABS med en multimeter, kablage,givare,tandhjul/magnetlager..

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang