Casalini sulky m10 2011 Framlampa problem

Maxanaa
11 november 2021 · 2 Inlägg

Hej, har ett problem med framlamporna på min mopedbil. Parkeringljus och dimljus fungerar som det ska, men inte halv o hel. Men Ljus tutan fungerar (så helljuset slår på när man håller spaken framåt). Jag tänkte att det kanske var en ljus relä men har funnit det omöjligt att hitta den om det ens finns någon. Alltså ljuset funkar endast när man drar in spaken och håller den (ljus tutan) medans varken halvljus eller helljus fungerar annars. Utöver detta så fungerar alla kontakter, dem har jord och det kommer fram ström.

Någon som har en idé om vad felet kan vara eller vet om där är ett ljusrelä på bilen förutom blinker, parkeringljus eller dimljus?

Mvh Max

Jesper328
12 november 2021 · 2 333 Inlägg

Hur ligger det till med ljusvredet?
Generellt så fungerar enbart ljustutan med ljusvredet på noll eller parkering, och ”vanligt” helljus med vredet på halvljus.

Ljusrelä till hel och halv har du, men vart det sitter i en moppebil kan jag ej svara på.
Antagligen i någon reläplatta i kupén.

Börja med att kolla säkringar, för någon spänning upp till lamporna kan du inte ha såvida de inte är jordstyrda.
Kolla även reläer.

Ser allt bra ut där så skulle jag plocka lös ljusvredet och kontrollera med multimeter att den sluter rätt krets med vredet på halvljus.
Eventuellt belasta jordkablaget, men ljustutan funkar ju.

Up the RA
husseman
12 november 2021 · 1 577 Inlägg

Hmm, kostade de verkligen på ett relä till dessa.? Allt kan ligga i spaken o det brukar synas om den e´grillad. Ta bort o kika, e´mitt tips.

mvh/husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang