Bilen vägrar starta efter ståendes i några månader (AUDI A4 2003)

AudiA420003
23 januari · 5 Inlägg

Förra vecka så gick bilen igång, efter den har stått i 3 månader. Det var väldigt trixig att få igång och tog många försök. När den väl gick igång så var motorn väldigt slö och den gick ojämnt, på tomgång så låg den mellan 1000-1500 varv. När jag försökte gasa fick jag bara upp den till 3000 varv.

Idag när jag försökte igen så gick den ej igång alls. Jag har fyllt på med soppa och haft i kondensborttagare. Ingenting händer. Jag tror inte att soppan är problemet då man tydligt känner lukten av soppa när man vrider nyckeln. Startmotorn går runt fint också. Vad är det mest troliga att det kan vara? tändstift?

granadadr
23 januari · 6 779 Inlägg

kolla om dem får gnista då wink

Utmarks-Loke
23 januari · 4 894 Inlägg

Fukt i tändspolarna så gnista saknas på någon cylinder? Plocka lös dom och lägg inne på elementet över natten så startar nog bilen sedan

AudiA420003
23 januari · 5 Inlägg

Utmarks-Loke skrev:
Fukt i tändspolarna så gnista saknas på någon cylinder? Plocka lös dom och lägg inne på elementet över natten så startar nog bilen sedan

Kanske får testa det. När han starta förra veckan så gick den endast på 3 cylindrar, tillslut fick man den gå på alla efter många försök.

Brådhis * Voff voff *
23 januari · 8 489 Inlägg

AudiA420003 skrev:

Utmarks-Loke skrev:
Fukt i tändspolarna så gnista saknas på någon cylinder? Plocka lös dom och lägg inne på elementet över natten så startar nog bilen sedan

Kanske får testa det. När han starta förra veckan så gick den endast på 3 cylindrar, tillslut fick man den gå på alla efter många försök.

Många försök...? Startade du om den gång på gång så förstår jag att det luktar bensin och den vägrar starta... tongue

Senast redigerat av Brådhis (23 januari )

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
Volvo 480 Turbo "The only way is up" (1988)
AudiA420003
23 januari · 5 Inlägg

Brådhis skrev:

AudiA420003 skrev:

Utmarks-Loke skrev:
Fukt i tändspolarna så gnista saknas på någon cylinder? Plocka lös dom och lägg inne på elementet över natten så startar nog bilen sedan

Kanske får testa det. När han starta förra veckan så gick den endast på 3 cylindrar, tillslut fick man den gå på alla efter många försök.

Många försök...? Startade du om den gång på gång så förstår jag att det luktar bensin och den vägrar starta... tongue

2-3 gånger. Sen väntade jag några minuter och försökte igen ett par gånger. Vill inte hålla på för mycket då batteriet blir tömt och flödar över motorn. Körde den och den gick som den ska. Så det var ju inte problemet där.

Senast redigerat av AudiA420003 (23 januari )

Xebers76
23 januari · 2 122 Inlägg

Kan detta vara ytterligare ett fall där gasspjället tappat kalibreringen kanske? Har varit med om det själv vid batteribyten på snarlika bilar, det har även varit flera trådar här senaste åren med liknande problem på liknande VAG bilar, oftast Passat.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang