Ryckig gång vid snörök

rirre24
21 februari 2009 · 2 Inlägg

Ryckig gång vid snörök

Jag har ett märkligt fel på min nyligen köpta, begagnade Audi A6 2.4. Jag har vid några tillfällen råkat ut för att motorn rycker till som om den misständer. Det har bara inträffat när jag legat bakom bilar som dragit upp mycket snörök. Jag har fått hjälp att felsöka problemet av Servicespecialisten på Roslagsgatan - tack för det - genom att spraya vatten på tändspolar, tändkablar och andra elkomponenter under täckkåporna på motorn men det gick inte att framkalla misständning. Min teori var att snöröken letade sig in under kåporna på motorn och smälte ned vilket skulle kunna framkalla överslag, så verkar det dock inte vara.

Det finns heller inga fel loggade som går att läsa av så inte heller där får man någon hjälp. Jag har inga bra idéer om vad det skulle kunna vara. Om man får mycket snöblandad luft i insugningsluften så borde ju inte det påverka negativt!?
Om någon av er har en idé om vad det kan vara eller har råkat ut för detta så vore jag tacksam om jag kunde få ett tipps. Jag har Blocket begagnatförsäkring på bilen och det vore ju toppen om man kunde få detta irriterande fel fixat på garantin.

-Rickard

FourRings Quattro User
21 februari 2009 · 260 Inlägg

En tanke som slog mig var att ditt luftfilter kanske är redigt igensatt, och snön som åker in och lägger sig där är tillräckligt för att täppa igen, så den börjar huckra?

Innehar VAG-COM diagnostik-interface i västerbotten.
rirre24
22 februari 2009 · 2 Inlägg

Luftfiltret är nybytt men det kan ju vara så att det kladdar igen med snö i alla fall. Jag får kolla det om/när det händer igen.

-Rickard

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang