Vw golf gti - 92: kylarvätskan går inte runt!

-gummiKiller-
10 april 2009 · 10 Inlägg

Hejsan

Har ett problem gällande att kylarvätskan inte går runt och kyler motorn. Vi kan börja med att expansionskärlet fylls upp av kylvätska när man har kört ett tag och stänger av motorn. Allt rinner tillbaka och sen ut ur en liten lufthål längst upp på expansionskärlet. Detta tycker jag själv låter som nått stopp i systemet. I allafall, när det har runnit klart så strilar det sakteligen tillbaka vätska ut i systemet ett tag efter att motorn är avstängd. Sedan så är retur slangen jätte varm, alltså den som går in i kylaren, medan den som går in i motorn från kylaren är kall. Vi spolade igenom kylaren och där fanns ingen plugg utan vattnet rann bra igenom.
vi provade sen att spola igenom kylaren vidare genom vatten pumpen också, vi startade motorn men det kom ytterst lite vatten upp till returen. Vattenpumpen "skriker" inte och den står inte häller still, men kan det vara den ändå? Det bevis som säger att det kan vara just det är att vi provade spola vatten genom slangen som går direkt igenom motorblocket, alltså inte igenom kylaren och det, då rann det bra igenom upp till returen. 
kan tillägga att motortermometern inne i bilen inte fungerar, den ligger på noll när motorn troligtvis är jätte varm pga nästan ingen kylarvätska, det som varnar är lampan för för lite kylarvätska, den slocknar inte när man fyller på!


Alltså :

varför fylls expansionskärlet upp vid avstägning?
kan det vara vattenpumpen som har gått sönder?
kan det vara nån mätare som "låser" flödet?
eller en rost eller oljeplugg som sitter för någonstans? hade nyligen topplockspackingsras då hela systemet fylldes av en geggig sörja!?

Tacksam för svar, eller om ni har några funderingar eller gissningar, allt är till hjälp!
// Lukas

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang