Motorn går runt men startar ej, Chrysler Voyager -96

shuu Tönt men glad ändå
18 november 2009 · 66 Inlägg

Jag har en Chrysler Voyager -96 som helt plötsligt dog under färd, motorn går runt hur fint som helst när man vrider om nyckeln och alla instrument lyser som de ska på instrumentbrädan förutom oljelampan, helt enkelt lite lite olja i motorn men den ska väl starta ändå?

Hur som helst så gissade en gammal mekaniker att det kunde vara databoxen som hade gett upp, han har inte brytt sig så mycket på att felsöka så jag litar inte helt på honom. En annan har sagt att det kunde vara jordfel: Då såg jag att jordflätan som sitter mellan chassi och motorn var helt och hållet av.

Men jag förstår inte riktigt vad den jorden är till för eftersom startmotorn går fint, har testat att jorda databoxen och motorn direkt från batteriet men utan någon skillnad.

Felkoden som jag får fram är; 12:55
Vad jag har kommit fram till genom sökningar är i princip att databoxen har varit utan ström (12, http://minimopar.knizefamily.net/fault/code12.html) och 55 står för att det är slut på felkoder.

EDIT: Liknande fel:
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=29859
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=55407

Hur fortsätter jag att felsöka?

Senast redigerat av shuu (19 november 2009)

shuu Tönt men glad ändå
20 november 2009 · 66 Inlägg

Automatisk Shut Down (ASD) Relay hittar man var?

RacingPappan
20 november 2009 · 16 Inlägg

Testa på www.chryslerforum.se där finns rätt mkt bra saker att veta när man kör chrysler

shuu Tönt men glad ändå
20 november 2009 · 66 Inlägg

Tack för tipset, ska läsa lite där.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
21 november 2009 · 17 485 Inlägg

Eftersom jordflätan var av kan man ju tänka sig att strömmen har tagit lite andra vägar. Inte bra då elektroniken KAN ha fått sig en mindre trevlig strömrusning. Känns som felet kan ha väl många orsaker... Bränslepumpsrelä, databox, nån avbränd lödning m.m...

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
shuu Tönt men glad ändå
22 november 2009 · 66 Inlägg

Den lilla stumpen av jordflätan som satt kvar har nog varit av väldigt länge, så det är nog inte det som har orsakat problemet, kan kanske ha hjälpt till men inte mer än så.

Hur som helst så har jag mätt kablarna som går till fördelaren och det såg inte alls ut som de borde. på 3 av kontakterna visades 12v konstant där som ska komma pulserande ström, ska kolla med bättre verktyg så att jag har mätt rätt där innan jag letar upp en ny databox.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang