Förbjuda Kinesiska vinterdäck?

Forshem
2 mars 2011 · 231 Inlägg

Slave_joe skrev:

Notte skrev:
http://www.christersdack.se/dack.asp?typ=2
Pirelli Carving kostar samma och Hakka 7 120: till!

Ser du något konstigt nästan längst ner?

Ja, att han som har skrivit inte kan stava till Fälgar roll ?

Seriöst, kallar man Roadhog, Milestone och Tyfoon för kvalitetsdäck så förtjänar man en rejäl smäll.

Forshem
2 mars 2011 · 231 Inlägg

low_and_loud skrev:

Notte skrev:

low_and_loud skrev:
anser att det går lika bra att åka på friktionsdäck och man inte behöver ha dubb som alla gaggar om trot det handlar mest om vem som sitter bakom ratten.

Här i 08 kan man ana sig till om de luspudlar som masar sig fram på vägarna, mkt saktare än vi kan köra med dubb, att de kör odubbat och bör köra sakta, men hur blir det med en fil åt varje håll, ska de sinka alla med riktiga däck?

jag kör inte sakta jag hålller tillåten hastiget, vilket folk med dubb absoulut inte gör här iallafall de kör ju i 110 på 80 väg

Nu har jag svårt att se att 100% av människorna med dubb kör för fort. Du litar inte på DRF o liknande när nu undersökningarna kommer att dubbade däck är 42% säkrare än dubbfritt? Men dom har kanske helt fel för inget är dåligt eller farligt bara man tänker på de? Dubbdäck är säkrare än dubbfritt nuff said

saab_sonett Handledare
2 mars 2011 · 1 481 Inlägg

Notte skrev:

Forshem skrev:

saab_sonett skrev:
Jo, vi som har lite bilintresse har väl åsikter om vilka däck vi vill ha, men moster Agda 69 eller grannen virriga Berit 38 som knappt vet vilket bilmärke hon har, dom vill bara ha ett par nya däck eftersom dom fått påpekande vid besiktnngen. Dom hade för övrigt ingen aning om att däcken var slut..........
Dom kommer INTE in och säger att "Jag vill ha Continental Conti super duper 225/55/17 ZX" Dom vill ha ett par svarta gummiringar med mönster i någonstans längst ner på bilen.

Visst kan det vara som du säger, men då brukar dom fråga om vad man rekommenderar.
Sen händer de givetvis att dom som åker med bilen mellan huset/lägenheten och till ica 1 gång varannan vecka och inget annat gärna kör regummerat eller liknande.

Men folk som inte tror att kina o liknande vinterdäck (även sydeuropeiska däck från goodyear/conti/michelin o liknande) inte är sämre än dom som är utvecklade för VÅRAT vinterväglag är tyvärr dumma i huvet hur man än vänder o vrider på de, bromssträcka är inget man skrattar åt när de väl kliver upp tex en älg på vägbanan när man ligger i 70-90km/h

Är regummerade dåliga som Kinadäck?

Europeiska har jag inte sett något illa om, vårt första val nu Pirelli Carving är gjorda i Italien och har bättre betyg än Hakka 7 i Tenikens Värld. Vi köpte Hakka ändå som mer komfortabla finska och bäst i alla tester påstås det.

Jag har kört med AGI regummerade dubbdäck (Nordfrostmönster) på en gammal  745:a. Klart imponerad av fästet.
Betydligt bättre än kinadäcken. Har för mig att jag såg ett test för några år sedan där de klarade sig riktigt  bra.

Senast redigerat av saab_sonett (2 mars 2011)

DavidSan
19 mars 2011 · 227 Inlägg

Slaska upp plånboken och se glad ut och betala för bra däck till vintern speciellt. Täckte för beloppet som kom i kortterminalen när jag betalade för mina Nokian hakka7 dubbdäck. Dock så har de varit för jävla bra.

Senast redigerat av DavidSan (19 mars 2011)

Hool
19 mars 2011 · 1 067 Inlägg

Notte skrev:

Forshem skrev:

saab_sonett skrev:
Fråga efter vad man rekommenderar? Jojo. Det blir ju de däcken som handlaren har bäst avans på. Import från Kina för en spottstyver ger mest vinst för handlaren, inte Michelin där han får betala dyrt för inköp av däcken och måste hålla lågt utpris för att sälja några över huvud taget. Jaja, de stora drakarna kan naturligtvis sälja märkesdäck med förtjänst, men inte de mindre däcksfirmorna, de som specialiserat sig på lågprisdäck. Och de är måååånga. (Och ja, jag har Michelin dubbdäck på 540:n)

Dom som är ärliga (ja de finns såna tongue ) säljer sånt vi vet är bra och berättar om varför lågbudgetdäcken inte är bra. Däremot så förstör dom köper containervis med skitdäck o säljer dom med bra avans nått så fruktansvärt för dom som är seriösa.
Sen kan jag ju hinta lite om att de pratas i däckbranschen om straffskatter osv på kinadäck är på väg så förhoppningsvis så fasas dom ut snart.

Straffskatter varför då, det är Handelshinder.

Kina är inte med i EU..   Är redan hög tull på kinagrejer..   

Kanske det blir punktmarkeringar mot kinadäck vem vet..

BMW 325iT "Oxy" (1989)
BMW 525i E34 "Pingu" (1992)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang