broms volvo 850

toker1987
4 mars 2007 · 7 Inlägg

Har en 855 årsmodell 95 där vä frambroms ligger på ibland, jag ser inget mönster i det hela, ibland nästan låser den hjulet ibland så ligger den på lite men ofta så börjar den ligga på efter typ en mil, det händer att den funkar helt felfritt också och den släpper alltid när bilen varit avstängd en stund. någon som har något förslag på vad det kan vara?

jip
4 mars 2007 · 272 Inlägg

Testa att "motionera" upp okets kolv. Alltså plocka av oket, och dess bromsklotsar. Bromsa sedan så kolven går ut, sen klämmer du ihopa den med en poligrip, gör så lite fram och tillbaka. Kontrollera även att packningen på okets kolv är helt.

Man kan smörja med bromscyliderfett på kolven också om detta inte hjälper!

http://www.fartverket.se - Sveriges snabbaste myndighet!
_ralle_ Servicetekniker
4 mars 2007 · 235 Inlägg

På din bil är det vanligt att damaskerna till kolven sväller och hoppar av från kolven. Och då börjar det rosta och det kommer skit på kolven så det börjar kärva.

Team Chevy740
Chevrolet Chevelle SS "SKUNKEN" (1972)
_TiNcO_ Personbilssystemstekniker.
5 mars 2007 · 365 Inlägg

Om du inte kan trycka in kolven testa att skruva loss bromslangen. Går det då så är bromslangen sönder. Dom har egenskap att fungera som backventil när dom blir dåliga. Dvs oljan går in i oket men det tar lång tid innan oljan rinner tillbaka och släpper trycket.

Felsökning är en konst, inte bara vetenskap... och 90% tur
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang