Volvo 360 drivlina i Golf mk1/2?

FabbeG
26 april 2017 · 48 Inlägg

Tjenare garagetfolket!

Framåt sommaren hade jag tänkt dra igång något projekt och funderar lite på vad. Plötsligt fick jag en småtokig idé om en bakhjulsdriven Golf mk1 eller mk2 med drivlina från en Volvo 360. Är det något som någon har gjort eller har erfarenhet av? Skulle vara kul att höra av nån som har gjort ett dylikt drivlinebyte i en Golf. Vet att det kommer bli lite klurigt, men bara kul med lite utmaning!

Elsystem och sådant är inga problem, blir ändå en förgasardrivlina om det blir av. Dela med er av era erfarenheter! smile

Ha en bra dag! smile
//Fabbe

simlar
26 april 2017 · 5 524 Inlägg

Skulle säkerligen funka, är en väldigt simpel drivlina och bakhjulsupphängning tack vare transaxel med momentrör och bladfjädring.

Frågan är ju bara om motorn ryms längsmonterad i golfen när man monterar drivlinan så att bakhjulen sitter på samma ställe som original i Golfen.

Sen är det ju vad du har för kunskaper och verktyg, måste ju åtminstone svetsas in bladfjäderfästen och schacklar.

Volkswagen LT31 "Luppen" (1983)
Volvo 360 GLT "Rödingen" (1988)
Utmarks-Loke
26 april 2017 · 5 833 Inlägg

Kanske om man får tag på en golf 2 syncro som redan har drivning bak. Men skall man få det lagligt får man ta motor från en av de sista årsmodellerna 360 som hade katalysator och det kommer ändå bli omständigt med klassning som ombyggt fordon av SFRO och så vidare

Utmarks-Loke
26 april 2017 · 5 833 Inlägg

Fast man får ju använda en vanlig växellåda från någon annan volvo, att flytta över transaxeln blir bara jobbigt

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang