Audi R8 V10 manuell driftkostnad

Lucpel
28 augusti 2018 · 1 Inlägg

Hejsan!
Har spanat lite på inköp av sportbil den senaste tiden och har fastnat för Audi R8 manuell med V10:an. Hur ser de totala driftskostnaderna ut för en sådan egentligen? Då menar jag med precis allt inräknat. Service, soppa, försäkring, kapitalförlust, värdeminskning, skatt etc. Hur jämför den sig med tex en Porsche 997? Tror inte jag kommer köra mycket mer än 500 mil per år. Någon här som äger en som kan ge lite konkreta exempel? Hittar mest spekulationer på övriga forum.

panda666
28 augusti 2018 · 4 250 Inlägg

Skulle säga att soppa, försäkring, samt service kommer vara dyrt speciellt om du lämnar in hos audi. Värdeminskning vet ja inte, om du inte kör så mke och bilen är hel o fin kanske den inte tappar så mycket värde. Räkna också in me saker som kan paja, speciellt om du tänker busköra me bilen.  motor och växellåda måste vara fett dyrt på dessa,

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
28 augusti 2018 · 17 478 Inlägg

V10:an är rätt snäll. Rätt maskin i bilen med. Den brukar knalla på. Service varje år givetvis! En kompis körde S8 med samma maskin och den krånglade inte! Har man keramiska bromsar så blir byte av dessa svettigt. Bilen måste kollas igenom riktigt noga så inte dessa är på väg att behöva bytas.

Försäkring behöver inte vara dyr men bor man i en storstad och är under 25 år så blir det mindre kul. Hur den förvaras och hur gammal man är spelar stor roll.

Förbrukning? Ja, under 1,5 liter per mil kan man glömma. Men om den bara ska köras blygsamt långa sträckor så är väl det ett mindre problem.

Lustigt nog är de relativt pålitliga om man sköter om bilen.

Man bör nog vara beredd att lägga cirka 50K per år i driftkostnad och det är väl inte speciellt mycket. Går något sönder så går man i konkurs.

Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang