Citroen Jumper: motorlampa, hill holder unavailable, ESP, limp mode

Lise
22 mars · 2 Inlägg
#1

Vi har haft ett långvarigt problem med våran Citroën Jumper, 2012. Under ca 6 månader har vi haft ett intermittent problem - då och då börjar motorlampan lysa och det står ESP samt hill holder unavailable på displayen. Motorn är då svårstartad, startar oftast ca 6-7e ggn. Ofta går den in i limp mode efter detta. Ibland försvinner motorlampan av sig själv, ibland inte. Ibland dyker bara motorlampan upp och inte övriga felsignaler. Ibland går den som vanligt trots motorlampan. Detta kom när det blev kallare/fuktigare under hösten. Oftast dyker det upp efter vi kört en kortare sträcka - gjort ett ärende - sen ska vi köra vidare.

Vi har bytt batteri, glödstift, kamaxelgivare, varvtalsgivare och de har uppdaterat programvaran. Vi har varit fyra ggr hos en icke auktoriserad verkstad och tre ggr hos en auktoriserad verkstad i GBG, och problemet är inte löst. De senaste två gångerna har det funnits felkoderna P0103 (tror detta var programvaran), P0016 (tror detta var varvtalsgivaren, denna är bytt...), P166447 - Motorstyrdatorn, P034039 - kamaxelgivaren (denna är bytt...), P266916 - 5-volts givarmatning.

Felkoderna har inte lett oss rätt hittills... har någon någon aning om vad detta kan bero?

I övrigt är den i jättebra skick och gick igenom besiktningen utan problem.

Vi börjar bli desperata. Nu ska vi åka till en auktoriserad verkstad i Norrtälje, men våra pengar börjar ta slut sad Ska be dem dubbelkolla alla jordningar, säkringar etc.

Tack på förhand!
Mvh Lise

Senast redigerat av Lise (22 mars )

xXSammy
22 mars · 5 836 Inlägg
#2

Nu är jag inte så jätteinsatt i Citroën men PSA motorerna sitter i Fordarna..

Eftersom du har felkoder på 5-Volts referensen så är det mest troligt ett fel i kommunikationsnätet. Då det heller inte sker konstant? Gäller att kolla kopplingsschemat då och se vilka komponenter som går inom samma krets.

Möglig (Vattenskadad) EGR orsakade detta och på en annan var det en skavd kabel.

De/Dem
Lise
22 mars · 2 Inlägg
#3

Tack för svar! Ska kolla på detta och höra med verkstan.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang