Eftermonterad dragkrok och backsensor

habbazutt
6 april · 1 Inlägg
#1

Tja! Första tråden för mig här. Jag har tänkt eftermontera en dragkrok på min Opel Astra kombi från 2017. Jag har läst på lite om att eftermonterade dragkrokar kan ge upphov till problem med backsensorerna (de känner av dragkroken och piper hela tiden). Har ni någon erfarenhet av detta? Kan man inte fixa någon mjukvara som löser det? Hade avtagbar dragkrok på min förra astra från 2012 och då kunde man ställa in dragkrok eller ej i menyn.

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
6 april · 12 681 Inlägg
#2

Hör med Opel. Vissa bilar påverkas inte alls av krok medan vissa kräver en justering i en dator där man tar bort de innersta sensorerna elektroniskt.

Är bilen förberedd för krok, Dvs att det finns kontakt där bak för plug-n-play behöver man troligen inte göra något. De flesta bilar kräver en trailermodul. Vet inte hu Opel har det på den fronten.

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
Sponsrade tjänster
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang