4071
Sök

Astra J 2013 med kvittrande ljud

6 Inlägg
17 oktober 2021
Trådstartare
#1
Astra J med Motor A14NET (140hk)

Har problem med ett kvittrande ljud från motorn i området vid vattenpumpen. Uppstår först när motor blivit varm och stänger man sedan av motorn så fortsätter ljudet även ett litet tag även efter att multirem helt stannat.
Lagt upp video nedan:

https://youtube.com/shorts/MW9trsGv65I?


Verkstad bytte först multirem utan förbättring och sedan byttes även vattenpump men ljudet fortsatt kvar. Någon som har en ide om vad det kan vara?

4 Inlägg
25 juni
#2
AstraGubben skrev:
Astra J med Motor A14NET (140hk)

Har problem med ett kvittrande ljud från motorn i området vid vattenpumpen. Uppstår först när motor blivit varm och stänger man sedan av motorn så fortsätter ljudet även ett litet tag även efter att multirem helt stannat.
Lagt upp video nedan:

https://youtube.com/shorts/MW9trsGv65I?


Verkstad bytte först multirem utan förbättring och sedan byttes även vattenpump men ljudet fortsatt kvar. Någon som har en ide om vad det kan vara?
Hittade du felet? Jag har samma problem.

Diagnostekniker
2 481 Inlägg
25 juni
#3
Oj, häftigt ljud.
Prova att plocka bort oljepåfyllningslocket samt oljestickan och se vad som händer med ljudet.

Up the RA

4 Inlägg
26 juni
#4
Ljudet försvinner när man tar upp stickan.

Diagnostekniker
2 481 Inlägg
26 juni
#5
Monkey125 skrev:
Ljudet försvinner när man tar upp stickan.
Se över din vevhusventilation.

Up the RA

4 Inlägg
26 juni
#6
Jesper328 skrev:
Monkey125 skrev:
Ljudet försvinner när man tar upp stickan.
Se över din vevhusventilation.
Kan det vara membranet som är kass?  Är dålig på hur det fungerar


Sök