Svagt ljus Passat -08 xenon

DANOLA
19 september 2015 · 5 Inlägg

Hur skall jag få starkare ljus, både hel och halv. Fick tips om andra lampor över 1000/ st. Någon som har erfarenhet. Tacksam för tips..

Mervolic Yawn...
19 september 2015 · 3 151 Inlägg

Har du separat helljuslampa på Passaten? Eller är det bi-xenon?

Har du separat helljuslampa så kan du prova xenonkonvertera den. 55W xenon eller mer, och installera tillsammans med ett relä så slipper du problem med bilens egna elsystem.

Om det är bi-xenon så är extraljus det enda du kan göra åt helljuset. En snygg LED-ramp eller två monterade bakom grillen kan vara ett alternativ om du ogillar extraljus.

DANOLA
19 september 2015 · 5 Inlägg

Problemet med extraljus är att de hamnar så långt fram. Under grillen blir de lätt skadade. Kan man montera bakom grillen utan att få problem kunde det ju vara ett sätt. Synd att wv har sitt märke i mitten. Även halvljuset är svagt, men helljuset är bedrövligt. Får nog börja med att köpa dessa svindyra lampor trots allt.

Fredrik_Rangert Egenföretagare
19 september 2015 · 999 Inlägg

Är xenonlamporna gamla så tappar dem ljusstyrka, så bara byte till nya standardlampor kan göra stor skillnad.
Ofta är plaststrålkastarglasen slitna och matta också, speciellt om bilen gått lite längre.

Fixade strålkastarglasen och satte i nya standard D2s i en av mina bilar, blev som natt och dag!

Sen finns det lampor från både Osram och Philips som skall ge mer ljus http://www.powerbulbs.com/blog/2015/03/ … -unlimited

Men se till och köp hos en seriös återförsäljare då det finns mycket fake-lampor från Kina på marknaden

Muttley
19 september 2015 ·

Vet inte hur de är på 2008 års modell.  Men på 2012 års modell så som fabriksny, nåja 5 mil på mätaren när jag tog den. Så var hel och halvljus faktiskt under all kritik.   Xenon var det ju.

Så de är bättre lampor som gäller och helst extraljus till helljus så duger det.

DANOLA
19 september 2015 · 5 Inlägg

Är det bara vw som har så dåligt ljus. Hörde från kommunen att de fick sätta på extraljus på nya golfar till nattpersonalens bilar nu nyligen. Är det någon som monterat ledljus i grillen på en passat på ett snyggt viss skulle jag varit tacksam för tips.

DANOLA
19 september 2015 · 5 Inlägg

Är det någonsom har erfarenhet av Osram Night Breaker kontra Osram's standardlampor?

Mervolic Yawn...
19 september 2015 · 3 151 Inlägg

Kan inte tänka mig att det är särskilt stor skillnad. Jämför man med halogen så tycker jag personligen att största skillnaden mellan standard och nightbreaker är (förutom färgen) psykologisk.

Tyvärr verkar alla nyare bilar ha sämre ljus än äldre bilar av någon anledning (finns säkert undantag).

Angående grillen så kan man ju montera en stylinggrill (borde finnas en utan emblem, finns iaf till många bilar) alternativt ett snyggt nät bara. Då kan du ha en LED-ramp eller två mindre extraljus bakom grillen.

DANOLA
20 september 2015 · 5 Inlägg

Ok. Tack för tips. Tycker att det är under all kritik att helt nya bilar skall ha så svagt ljus. Speciellt helljuset verkar vara svagt på nya.                   Att gamla lampor tappar efter några år är ju inget konstigt. Det är väl snarare priset som man kan reagera på..

AD_ Biltokig ingenjör
20 september 2015 · 1 159 Inlägg

Ska du köpa nya xenonlampor kan jag rekomendera att kolla in antingen Osram Nightbreaker Unlimited/Xenarc eller motsvarande från philips. Kan med fördels köpas direkt från tyskland (Lichtex.de) för en bråkdel av priset här i sverige smile Har inte handlat där själv, men vet flera som gjort med lyckat resultat! smile

Erfarenheten är vad man brukar kalla sina misstag ;)
Projekttråd för E34:an: Länk
Projekttråd för 540:in: Länk
BMW 525i Touring "M-technik" (1996)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang