Xc90

GKarlsson
18 september · 1 Inlägg

Hej,
Fungerar på att byta till en XC90 (behöver dragkraft) men vad ska man satsa på; miljö/hydbrid, laddhybrid, diesel? Vad är för och nackdelar med dom olika?

torpis Forummoderator
18 september · 10 305 Inlägg

Om du kan ladda hemma och/eller på jobbet samt ofta kör bara några mil per dag så är ju plug in hybrid trevlig. Men man behöver ju vara intresserad för att det skall fungera eftersom du måste ladda varje gång du stannar i princip. Gissar att XC90 likt Volvos andra plug in hybrider är fullt körbara på el men väldigt slöa.

Ett annat argument för laddhybriden är om du leasar via företag, då kan du få rabatt på månadskostnaden efter som det räknas som miljöbil trots att det är en jättejepp med bensinmotor på typ 400hk.

Nackdelen är att du adderar komplecitet som kan krångla samt ca 250kg i vikt. Den kommer alltå dra mer soppa när den väl går på förbränningsmotorn. Kostar ca 200k mer än en D4 om man kolla på blocket.

Så välj klokt. Dagliga sträckor på upp till 1mil, eller förmånlig personalbil välj plug in. Annars tveksamt faktiskt. Plug in är ju det sämsta från bägge världar och en nischad produkt.

Klarar man sig med en V60 så kommer man en sommar iaf 4-5mil på el vilket gör den något mera användbar om vi tittar på plug-in biten.

-=[Performance by Torpis]=-
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
-=Lite roligt att de som absolut inte har tid att pausa för att ladda sin elbil har tid att vara online på Garaget 24/7=-
Hyundai Ioniq "Deep Blue" (2019)
Volvo S40 2.0t "Performance by Torpis" (2000)
viccoA
18 september · 2 956 Inlägg

Tittar du på en fabriksny bil eller begagnad?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang