Laddningsproblem Volvo 940

FLindgren
14 februari 2009 · 5 089 Inlägg

God morgon. Har lite bekymmer med edn 940 - 93 (b230f). Bilen stendog efter fem minuters bilkörandes, hände ingeting när vi vred på tändningen.
Då åkte vi och köpte ett sprillans nytt batteri och då startade bilen fin fint. Men när man satte på helljuset bland annat så gick varvtalet på bilen ner.

Sen när vi hade åkt tre mil, ska backa in på en parkering och då dör bilen igen och ingen ström alls.
Så något fel på laddningen skulle jag tro att det är. Men vilken ände ska jag börja i tro? Laddningsregulatorn?(placering?). Generatorn? Kolet? Har ingen tillgång till en multimeter för tillfället, och det är akut tongue

Tack för svar smile

\Lindgren
Volvo S70 "Autotech Motorsport" (1999)
Toyota Cressida Rx30 "Westcoast Motorsport" (1979)
Volvo Xc70 "3.2L" (2008)
pecka86
14 februari 2009 · 45 Inlägg

Är troligen generatorn som inte laddar, tror att det är innsatskol i den generatorn.annars sitter ded ett laddningsrelä på generatorn med två spårskruv..

Drönirettab
14 februari 2009 · 21 761 Inlägg

Kolla först om batterilampan lyser när tändnyckeln är i läge 2, om lampan inte lyser så kan heller inte generatorn börja ladda på vanligt sätt. Om lampan lyser (men slocknar när motorn går igång) då borde alltså generatorn ladda (fast inte nödvändigtvis med full spänning), men att spänningen inte kommer fram till batteriet.

Mät i så fall både på generatorn och batteriet för att se om spänningen är bra vid själva generatorn, är spänningen bra på generatorn så får du felsöka i kablarna mellan generator och batteri. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang