740 startar ej och konstigt fel med mätarhuset

sterge
16 mars 2013 · 484 Inlägg

Tja. Ska ta detta från början...
Har en Volvo 740 GL/T -90 och för ett tag sen så gick trippmätaren sönder. Fick tag i ett komplett mätarhus av en bekants bekant. Provade att montera den och märkte då att allt funkade! Köpte den och stoppade in min gamla hastighetsmätare i det nya mätarhuset för att behålla miltalet.

Happ, ut och kopplade in diverse kablar på respektive plats och vrider nyckeln och märker att bensinmätaren är helt död, och att belysningen till parkeringsbromsen inte funkar. Provar att starta bilen och varken hastighetsmätare eller varvräknare funkar. Belysningen funkar dock.

Stänger av bilen, pillar lite med kablarna på baksidan och provar starta igen, då händer absolut ingenting :c startmotorn går knappt runt...

Har kollat alla säkringar, demonterat mätarhuset och provat att starta igen utan framgång.

Vad kan ha hänt? och vad kan det va för fel på mätarhuset?! :c

Föddes till att älska Volvo.
Sundinn
18 mars 2013 · 15 Inlägg

går startmotorn knappt runt har du nog slut på sås i batteriet
hade en 740 gl den gick att starta även fast mätarhuset var bort plockat du har inte råkat dra ur några kablar till tändningslåset?

Senast redigerat av Sundinn (18 mars 2013)

robbinT
18 mars 2013 · 341 Inlägg

jag hade liknande på en 940 en gång, då hade en bit tejp som isolerar kablarna hamnat i ett av kontakstyckena. Gick att starta å köra en bit men några lampor lös inte när man slog på tändning och några lös när bilen var igång. gick att köra typ 3 mil innan batteriet tog slut

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang