Köpråd: Lexus IS 200 - 04

Luca
30 juli 2019 · 1 Inlägg

Hej!

Har blivit sugen på att inskaffa mig en Lexus IS 200 från 2004, har läst äldre inlägg om bilen men tänkte kolla om bilen än idag anses vara en schysst bil. Vad jag har läst så är det sällan fel på denna bil, men vad är det som man bör undersöka mer noggrant?

Vad är en bra prisnivå? Har kollat på en med 7000 mil, en ägare för 60.000. Är det ett rimligt pris?

Alla råd uppskattas.

/Luca

panda666
30 juli 2019 · 4 250 Inlägg

https://www.blocket.se/vasternorrland/L … 11&w=3

https://www.blocket.se/stockholm/Lexus_ … 11&w=3

https://www.blocket.se/stockholm/Lexus_ … 11&w=3

När du endå är där och kollar runt 60 kan du lika gärna kolla på de nyare modellen som har kedja istället för rem som måste bytas ganska ofta. mycket skönare bil med mke mer kraft, is 200 ska va jävligt sega och törstiga, sa ja dom har kamrem?^^ javvist lågmilare men känns mycekt pengar för en gammal is200 från 04. Så vore ja du skulle ja kolla på de nyare när du endå kollar på för runt 60k. Problem? kolla och provkör som vanligt och ordentligt ta din tid och lyssna efter oljud osv, dessa ska hålla bra enligt många, is 250 ska ha direkt insprut  som kan göra så att sot bildas i motorn men har inte hört om så många fall där det kan direkt vara problem, kör lite längre me bilen och lite hårdare så ska allt vara bra.

caromania Forummoderator
30 juli 2019 · 9 296 Inlägg

Lexus är bra bilar av mycket hög kvalitet. Det strular sällan. Med det sagt så är en gammal bil en gammal bil med allt det kan innebära om man har otur. Däremot är de gamla motorerna ganska tråkiga om än pålitliga. Ganska slöa och drar mer soppa än man kan önska. Därför tycker jag Panda har rätt i sak, om du kan skaka fram en nyare så är det inte alls dumt.

Men att det är en bra bil är det inget snack om, så kan du leva med nackdelarna jag nämnde så är det bara att tuta och köra.

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang