Toyota Auris 2010 Låga varvtal efter lampbyte

arman_k
30 juli · 8 Inlägg

Hej

Bytte positionslampor precis och var tvungen att ta av batteriet på vänstersidan för att komma åt.
Gjorde inget speciellt, först plus sen minus. Sen av med batteriet.
Bytte positionslampan och tillbaka med batteriet. Först plus sen minus, vid minus så blev lite gnista.
Startar bilen och vid tomgång så är varven på 100-200 men vid körning så är allt OK.

https://youtube.com/shorts/glVLea04dsQ?feature=share

Senast redigerat av arman_k (30 juli )

Nybergrobin
30 juli · 2 256 Inlägg

Tveksam om detta påverkat men när du tar av batteriet så ska minus av först och sedan plus

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
30 juli · 14 413 Inlägg

Nej. Ska inte påverka även om man lyfter polerna i fel ordning. Men tomgång på 100-200 varv är för lågt för att motorn ska orka gå. Kör några dagar och se om det fixar till sig.

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
arman_k
30 juli · 8 Inlägg

Kanske en säkring som har gått?

Skitungen
30 juli · 166 Inlägg

Kanske långsökt, men vissa bilar har vakuumstyrda lysen för höjdjustering. Det satt möjligtvis ingen slang som du lossade på och glömde sätta tillbaka? Motorn kan dra tjuvluft där igenom (om det inte är elektrisk pump) och gå dåligt.

Xebers76
30 juli · 1 987 Inlägg

Låter som att gasspjället tappat sin kalibrering

husseman
30 juli · 1 224 Inlägg

Xebers76 skrev:
Låter som att gasspjället tappat sin kalibrering

Jupp, skulle ja gissa på oxå. Normalt efter några längre körningar så kommer bilen lära sig sin kalibrering av gasspjäll o fixa detta själv. Annars bara att koppla upp o köra en kalibrering av gasspjäll. Detta kan ske på många bilar när man bryter 12v matningen.  Inget konstigt..

mvh/husse

arman_k
31 juli · 8 Inlägg

Tack allihopa!

https://youtu.be/_S9B3IhK_Tc


Körde en Toyota re learn idle och nu funkar allt.

Mossan1
31 juli · 575 Inlägg

Efter att en modern bil varit sttömlös ska den vid första uppstarten därefter köras minst 20min så den apterar sig någorlunda igen. Helst längre

Stortag
1 augusti · 270 Inlägg

Skitungen skrev:
Kanske långsökt, men vissa bilar har vakuumstyrda lysen för höjdjustering. Det satt möjligtvis ingen slang som du lossade på och glömde sätta tillbaka? Motorn kan dra tjuvluft där igenom (om det inte är elektrisk pump) och gå dåligt.

Är rätt säker att auris har elektriskt höjdjustering

BMW 525i (1995)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang