Volvo 144 sport (1967)


14 358 visningar (3 idag)


Volvo 144 sport
9
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
1
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
1
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
Volvo 144 sport
Effekt / Vridmoment
100 hk / ? Nm
Motor, växellåda och avgassystem
B18 sport 4vxl + overdrive
Effekt och prestanda (ingående)
ca 100hk
Chassi
sedan
Fälgar, däck och bromsar
Original
Interiör / Inredning
Original
Bilstereo och multimedia
Gammal radio
Exteriör / Styling
Ej angivet.
Framtidsplaner
Hobbybil
Övrigt
Februari 2011 har jag efter 32år köpt tillbaka min andra bil EFB596 (Volvo 144 sport -67 uttagen hösten 1966-11-25) den har rullat ca 5000mil sen jag sålde den , den är ganska nybesiktigad och rullar till hösten 2012
Det är en lång historia om bilen , köpte den i Hallinden sommaren 1977 för 4900kr , sålde min Amazon 123GT , Har för mig att den gått 17000mil då eller om det var när jag sålde den..
Byggde om en hel del grejor på den , tex specialgjord på Bertil Olssons mekaniska speedshift ( kort växelspak ) med oljebronsbussningar , ( Det tillverkades under arbetstid 5 kompletta satser efter riktiga ritningar av kontruktör Kurt Karlsson ) ,

Delarna gick igenom hela produktionslinjen kap , gradning , fräs , svarvning , grön maskinlackering, Vi hade lånat en speedshift från HCJ att titta på , dom hade inga bussningar ! HCJ mittkonsol köptes och 3 instrument monterades.( Nu minns jag igen Speedshiften monterades först i Amazon 123 GTn ) året för detta borde vara vinter 76-77 !, flyttade över Speedshiften till 144an senare vid bilbytet likaså Motolitaratt med 123GT tutknapp + varvräknare.

Trätejp klistrades fast på den plana delen av instrumentbrädan , köksknoppar i guld monterades
Hösten 77 renoverade jag bromsarna , svarvade alla skivor , blev osams med Margaretha när hon skulle trampa på bromspedalen vid luftning , det osade verkligen brända bromsar !!
Topplocket planades , ventiler slipades , efter bensinläckage byttes dubbla förgasarna ut mot enkelförgasare. 2 tums avgassystem monterades , 4 extraljus , Sidomarkeringsljus , backlampa ,
Amazon GT varvräknare , Motolitaratt med 123GT tutknapp , nackstöd , vit fårskinnsklädsel i stretch , ( fusk )mm

En kväll våren 78 monterades innerskärmar fram + extra stora stänkskydd , Konstruktören Kurt kom och tittade ruskade på huvudet , sa , ingen idé på en gammal bil ,kommer dra en massa mer bensin med det stora luftmotståndet från stänkskydden. Jag minns att jag blev besviken på honom , det var sista gången jag såg honom , på helgen dog han , 48år gammal !!
Vi var bästa kompisar fast han var farsa till min kompis Lennart , det gjorde inget om inte Lennart var hemma , det blev pratstunder , fiske mm med hans föräldrar.

Jag pendlade på helgerna mellan GBG och Munkedal , Körde med den från gymnasieskolan skamsen till barnmorskan i Munkedal där Margaretha och Vivi väntade .( Vad skulle svärmor säga )
Körde flyttlasset från Slätta Damm och Munkedal med den till Klostergatan 22 i Kungälv.
Vi hämtade hem nyfödd Malin i den början av sept 78 , körde nygifta i den , tappade alla bröllopspresenter efter att jag glömt dom på taket 18 nov 1978 ,

EFB596 såldes 1979-03-13 till en då ca 65 årig farbror från Svanesund som bara kört sin 3vxl PV , jag fick provköra för honom då denna var 5vxl , + köra hem den för honom , priset var då 4000kr , han fortsatte att köra PVn , 144 an bara ibland på söndagarna sa han , ( jag ringde honom ibland och sa att jag kunde vara intresserad att köpa tillbaks bilen nån gång ) Farbrorn ( Arne Jacobsson ) blev runt nittio år , dog 2001 .

2001-12-12 köpte Sprängaren Rolf Andersson i Arntorp ( 500m från där vi bor idag ) bilen , han körde aldrig utan den stod i hans ladugård tills den blev till salu.
Jag såg den på blocket på vintern 2006-2007 , priset var då 7500kr , Åkte med Elis och kikade på EFB596 , konstigt ! den såg istort sett likadan ut som när jag lämnade den för 28 år sen.
Hur som helst blev det ingen affär , den var inte besiktigad på länge och vi bodde i Kärra då så plats fanns inte,

Den såldes till Lennart Ledel i Lödöse och han fixade till den med bromsrenovering mm , besiktigades och kördes som andra bil till och från mest sommartid , annars gjorde han inget utan körde med den.
Då han och hans fru bygger hus och inte anser sig ha tid att göra EFB riktigt fin beslutar dom sig för att sälja och köpa ett finare färdigt exemplar av Volvo 144 sport. De har hittat en !
Jag har under alla år haft koll på EFB , vart den finns och så , jag visste att den fanns runt Lödöse och att ägaren heter Lennart , Har många gånger tänkt att ringa och fråga om bilen.

Lennart lägger ut den på blocket utan bild och skriver Volvo 144Sport -67 mörkblå säljes i trakten kring Lödöse .
Efter kaffet den dagen kollar jag blocket och det har för 10 minuter sen poppat upp en Volvo 144Sport -67 mörkblå nära Lödöse till salu utan bild.
Jag känner att det måste vara den bilen , nu är det kört , EFB skall säljas , Hinner jag ?

Ringer upp annonsören , Lennart svarar hallå , Hej det gäller bilen , Ja -- hör jag , min första fråga , Är det EFB596 du har att sälja ?? Lennart blir lite tyst först och svarar sedan ,
Jaa det är det tror jag ??? Jag berättar om bilen och han lovar att jag skall få titta på den utan stress , den är garagerad på Orust och är lite svår att få ut.

Idag hade han fått ut den och ville visa den , vi bestämde på ST1 vid Hisings Kärramotet 18.30 , Det var en underlig känsla att se EFB596 igen i det dunkla skenet av gula lampor.
Utrustad med stark ficklampa kunde jag konstatera att skicket var OK med tanke på så många år som gått , ladugårdsförvaringar mm.Nästan allt fanns kvar, Nackskydden och fårskinnspälsen är borta
Enklare typ av sidomarkeringar sitter på nu ,
Priset blir nu 9000kr , jag tror både jag och Lennart är nöjda. Motolitaratten med 123GT tutknapp har jag kvar och skall monteras.

Den behöver en rejäl omlackering då den redan 1977 var garagelackerad av försäljaren i Hallinden , Nu kom jag på namnet Rolf Mattsson hette han.
Rolf Mattson hade föresten bytt ut hela fronten inklusive innerskärmar då den varit rejält krockad på 70-talet.
Vissa bilar lever ett långt liv om dom har tur. Idag löses in och skrotas bilar även efter mindre krockar.

Nu återstår bara för Malin att lägga sig raklång i baksätet för åktur igen utan barnvagnsinsats.

PS: Mats på traktorvagnen är ca 50 år vid bilden , Olle 68år , Bertha 61år , Malin ligger i magen och väntar på att få se dagsljuset , Tiden går !!
Bilden är från sommare 1978. Tagen 1km från Nordens Ark . vid Stockebo Övre Kärr.

Sommaren 2011 var bilen med på filminspelning av Hinsehäxan.
Den stod bara parkerad och syntes en kort stund vid ett tillfälle.

Mvh Dan
Ägarförhållande
Bilen införskaffades 15 juli 1977
Skapad
3 september 2011
Uppdaterad
22 februari 2015
DAN058s andra bilar
Senast inloggade besökarna