Hur har alla råd?!

Tiger1978 Fattig student
6 augusti 2010 · 1 282 Inlägg

Måste bara säga ett par saker, kul med en tråd som inte spårar ur utan tom med riktigt vettiga svar och tips.. (måste även säga välkommen åter firetraxx)
Jag är 32, bor i egen villa och mitt största intresse är bilar.. Har med funderat på frågan hur har alla råd, en bra jämnförelse är mig och min polare med samma intresse, men olika bakgrunder.. Han bodde hemma till han var typ 25 och jag flyttade hemifrån när jag var 16, har alltid haft lite cash och i mellan åt irriterat mig på att han kunde köpa sin jänkare, audi s6, hoj mm helt utan lån.. (Han betalade dock typ 2500:- i månaden till sina föräldrar)
Vi har diskuterat detta fenomen ett par ggr nu när vi inte är 20 längre, och han har irriterat sig på mina prioriteringar roll..
Jag hade kunnat lägga 60:- per dag på min bil (det blir en del på ett år) Men har istället valt att röka och dricka 2l cola om dan och min vän väljer att sätta in, troligen samma summa på sitt fondkonto i stället..
Min polare har alltid kunnat köpa allting kontant och jag måste säga att det är imponerande då det är lätt att ta lån, mm..
Just nu kör jag en ford fiesta värd 2000:- min fru en 850 som har kostat ca 3000:- inkl reperationer för att genomgå svensk bilprovnings godkännande, min polare sin s6 en reanult clio modell nyare och en gammal ford ranger som laståsna utan ett enda bil lån..

I slutändan handlar det alltid hur man prioriterar, hör med dina föräldrar om vad dom tycker, hur länge får du bo hemma? Vilka vilkor är det som gäller? Var vill du komma? Är det bilen som gäller så är det nog dags på att fundera på vad du tycker är värt att offra.. Jag valde att offra 60kr/per dag på skit, samt en underbar unge och ett hus, men frågan är nog inte hur har alla råd, utan mer, hur har jag råd..

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=198980 <--- Min projekt tråd
Bara för att jag inte är paranoid längre så betyder inte det att dom inte är ute efter mig.
Ur en lögnares mun kommer inga sanningar..
Volkswagen Scirocco gt2 "Hulken" (1992)
Bjork OEM <3
6 augusti 2010 · 6 957 Inlägg

TouchOfRed skrev:

Bjork skrev:

TouchOfRed skrev:

Alltså, spara ihop 40+80 tusen, sen har man 40k buffert? smile

Njae, spara ihop 40.000kr, sen kolla vad bilen du vill ha kostar, säg att den kostar 75.000, låna 35.000 som du betalar av lätt på 1 år, varför spara å drömma extra länge när du kan få hjälp med det sista som saknas?

Säg mig skillnaden på att spara ihop 35.000kr än att låna dom? ist för att spara säg 3500kr varje månad, pröjsa dom av dom ist. Bor man hemma har man ju drömläge att göra just så.

Nu kommer ni babbla om ränta etc. men hur många 100-lappar extra blir det egentligen..?

Aha, då förstår jag precis ! tar ändå ett tag att spara ihop dom där 35k kronorna tongue

Absolut inte, givetvis lite beroende på ditt framtida jobb, men säg en lön på 15000kr efter skatt, du kan ju ledigt spara 5000kr vilket innebär +/- 7 månaders sparande, tror du lätt sparar ihop till 40.000 på den tiden.

Sen är det ju hur mkt dina föräldrar vill ha för att du bor hemma (betalade sj. för att bo hemma)
Men tänk dig för när första, andra lönen kommer..man blir köpkåt, så är det men försök att låta bli.

Allt är ju prioriteringar, som redan nämnts. Jag har polare som rest jorden runt, sett häftiga platser.
många av dem har knegat ihop pengar för att sen resa å bränna allt, all heder till dom..gillade dom
det så är det ju kanon, sj. så började jag jobba 2 dagar efter studenten och har gjort det sen dess.

Jag har unnat mig saker på hemmaplan så att säga, fina bilar, finfint boende (numera i en 4.a på ca 90kvm) och vad jag vill säga med det är att allt kommer med tiden så länge man är villig att jobba !!

OEM <3
Snitch Ointresserad.
6 augusti 2010 · 936 Inlägg

Övertid, mera övertid, skiftjobb, jobba utomlands, investera i aktier fonder mm, spara spara, gör sjyssta affärer.

Listan kan göras tokigt lång på saker man kan göra för o tjäna rent ut sagt "enorma" summor. Beroende på vad man jämför med.

Teabag appreciation club.
tobee
6 augusti 2010 · 735 Inlägg

TouchOfRed skrev:
Får man inte skulder då? om man tar studielån osv?

Man behöver faktiskt inte jobba särskillt många dagar per månad för att slippa studieskulder! Tjejen min jobbar runt 5 kvällar(snitt 30h) per månad på hemtjänsten i sin studieort. Med andra ord inte ens ett välbetalt jobb, tror det ligger på 115:- per timme + nån krona i OB. Detta i kombination med att hon jobbar 10 veckor och sparar undan lite nu på sommaren gör att hon slipper ta studielån!

Snabb kalkyl:
3000:-/månad(kneget)
sparade pengar från sommarjobbet 20 000:- fördelat på 9 månader --> ca 2200:- per månad
studiebidrag: 2500:-

Summa: 7700:- månad

Det är ungefär så mycket man får med max lån på csn! Man lever inte fett men man klarar sig.

Senast redigerat av tobee (6 augusti 2010)

Cizla Pfffft
6 augusti 2010 · 906 Inlägg

Har visserligen ingen "fet" bil men det ligger en del pengar i na. Och ja, jag har inte alls råd, jag låtsas bara wink
Sen handlar det ju klart om prioriteringar. Vill du ha nya lyktor, ät inte ute och skippa lösköpandet av godis snacks och grejer i nån månad så ska du se att du snart har dom på! big_smile

Gorg rules!
//Cizla

Umadbro?
Cizla Pfffft
6 augusti 2010 · 906 Inlägg

tobee skrev:

TouchOfRed skrev:
Får man inte skulder då? om man tar studielån osv?

Man behöver faktiskt inte jobba särskillt många dagar per månad för att slippa studieskulder! Tjejen min jobbar runt 5 kvällar(snitt 30h) per månad på hemtjänsten i sin studieort. Med andra ord inte ens ett välbetalt jobb, tror det ligger på 115:- per timme + nån krona i OB. Detta i kombination med att hon jobbar 10 veckor och sparar undan lite nu på sommaren gör att hon slipper ta studielån!

Snabb kalkyl:
3000:-/månad(kneget)
sparade pengar från sommarjobbet 20 000:- fördelat på 9 månader --> ca 2200:- per månad
studiebidrag: 2500:-

Summa: 7700:- månad

Det är ungefär så mycket man får med max lån på csn! Man lever inte fett men man klarar sig.

Det var vad jag fick ut på min fasta arbete innan när jag låg på 75% tjänst!! =O
Men dom var å andra sidan psykiskt instabila på deras lönekontor..

Umadbro?
OphanWitehall
6 augusti 2010 · 1 335 Inlägg

Sponsorer! big_smile

evilaudio
6 augusti 2010 · 16 195 Inlägg

OphanWitehall skrev:
Sponsorer! big_smile

fast de kostar fortfarande väldig mycke pengar..

www.supersonic.se de mesta inom PA-ljud
www.stylingwebben.se LEDs,xenon samt MOMOprodukter
http://seastreamsgarage.se/
rickylicious Webbutvecklare
6 augusti 2010 · 2 369 Inlägg

kameramannen skrev:
Vafan är det bara jag som fick betala för att bo hemma när jag fick jobb?

Jag körde såhär
1) Plugga på högskola
2) Skaffa välbetalt jobb
3) Köpa stor bil

smile

Där har du ju ett utmärkt recept på hur du inte trivs i livet! smile

Skämt åsido. Allt handlar inte om att vara välbetald osv. Jag tjänar mer på mitt jobb som webbutvecklare där jag STORTRIVS och gärna gör 60 timmar en vecka om jag får, än vad jag hade tjänat om jag gjort mina 40timmarsveckor på ett ställe där jag tjänar några kronor mer i timmen, men vantrivs.

Nu säger jag inte att du inte trivs, du kanske har ditt drömjobb. Men jag ser människor som jag gick i grundskolan med som nu håller på att plugga till stora fina titlar som dom egentligen inte vill ha, men dom förväntas nå dit i sina föräldrar och vänners ögon eftersom dom hade så bra betyg osv.

Jag gick ur gymnasiet med några IG:n för mycket. Jag var så trött på att plugga så det fanns inte ens på kartan. Jag har ändå lyckats jobba som tv-montör, cnc-operatör, robot-operatör, emballerare, och nu webbutvecklare. Hur då? För att jag har velat prova. Vill man något och försöker ta sig dit så är ingenting omöjligt.

Visst, du kan inte gå barn&fritid och se ge dig ut och söka läkartjänster, så vill du bli läkare så ska du givetvis läsa till det. Men försök att inte göra någonting eller lägga någon energi på att göra någonting du inte vill. Det tar bara onödig tid om du försöker komma någonstans.

Du mår bättre av att tjäna några tusenlappar mindre i månaden på ett jobb där du trivs och gärna jobbar över, då tjänar du i slutändan lika många tusenlappar på den övertiden. Skillnaden är att du som sagt trivs, och som ett plus i kanten så slipper du studielån som du ibland betar av hälften av ditt vuxna liv för att folk runt om dig sa "Du måste plugga högskola min vän!". smile

Ha det gött och kör försiktigt, livet du räddar kan vara mitt.
Mercedes w114 "Stance" projekttråd: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=277087
Joppe_Johndeere StenkrossTomte
6 augusti 2010 · 359 Inlägg

Det ända jag kan säga är ju hur ja själv gjort.

*Fast jobb med möjligheter till mycket övertid
*Bor hemma + 3km till jobb så inga bensinpengar som utgifter.

*Spara? Vad är det?, Bilen tar nästan alla pengar, Precis när man hunnit avsluta ett projekt kommer ett nytt. dock är det väldigt skönt för plånboken att bo hemma för vill man....kan man köpa ett par fälgar för 15k nästa månad...dock får man leva lite knapert då....

Och jag har räknat lite på detta, eftersom jag snart ska köpa lägenhet så vill ja ju inte öka mina kringutgifter allt för mycket, och jag har kommit fram till att de blir inte så mycket dyrare att flytta, Köpes, 1:a, 2500kr i avgift, blir typ 3200kr i månaden med räntan... Finns mycket pengar att lägga undan var månad om du klarar av att leva på snabbmakaroner och köttbullar.

Som jag har läst innan i tråden, Prioriteringar!

No turbo shit! Just Real Power!
TouchOfRed Meldem
6 augusti 2010 · 4 137 Inlägg

Tiger1978 skrev:
Måste bara säga ett par saker, kul med en tråd som inte spårar ur utan tom med riktigt vettiga svar och tips.. (måste även säga välkommen åter firetraxx)
Jag är 32, bor i egen villa och mitt största intresse är bilar.. Har med funderat på frågan hur har alla råd, en bra jämnförelse är mig och min polare med samma intresse, men olika bakgrunder.. Han bodde hemma till han var typ 25 och jag flyttade hemifrån när jag var 16, har alltid haft lite cash och i mellan åt irriterat mig på att han kunde köpa sin jänkare, audi s6, hoj mm helt utan lån.. (Han betalade dock typ 2500:- i månaden till sina föräldrar)
Vi har diskuterat detta fenomen ett par ggr nu när vi inte är 20 längre, och han har irriterat sig på mina prioriteringar roll..
Jag hade kunnat lägga 60:- per dag på min bil (det blir en del på ett år) Men har istället valt att röka och dricka 2l cola om dan och min vän väljer att sätta in, troligen samma summa på sitt fondkonto i stället..
Min polare har alltid kunnat köpa allting kontant och jag måste säga att det är imponerande då det är lätt att ta lån, mm..
Just nu kör jag en ford fiesta värd 2000:- min fru en 850 som har kostat ca 3000:- inkl reperationer för att genomgå svensk bilprovnings godkännande, min polare sin s6 en reanult clio modell nyare och en gammal ford ranger som laståsna utan ett enda bil lån..

I slutändan handlar det alltid hur man prioriterar, hör med dina föräldrar om vad dom tycker, hur länge får du bo hemma? Vilka vilkor är det som gäller? Var vill du komma? Är det bilen som gäller så är det nog dags på att fundera på vad du tycker är värt att offra.. Jag valde att offra 60kr/per dag på skit, samt en underbar unge och ett hus, men frågan är nog inte hur har alla råd, utan mer, hur har jag råd..

60kr inte direkt vad jag slösar på en dag liksom, men jag förstår vart du vill komma smile
OCh som sagt, så är det dom små sakerna som gör det !
Min bror är 20, fyller 21 iår, och han bor fortfarande hemma.
Jag offrar hellre dom är kronorna jag lägger på godis och läsk, och lägger dom på bil !
För just nu står det 7st 1.5liters color, samt 6st små flaskor cola, så kanske borde fundera på att skippa det :$ smile

Volkswagen Polo FSI "Mammas räcer" (2012)
TouchOfRed Meldem
6 augusti 2010 · 4 137 Inlägg

Bjork skrev:

TouchOfRed skrev:

Bjork skrev:

Njae, spara ihop 40.000kr, sen kolla vad bilen du vill ha kostar, säg att den kostar 75.000, låna 35.000 som du betalar av lätt på 1 år, varför spara å drömma extra länge när du kan få hjälp med det sista som saknas?

Säg mig skillnaden på att spara ihop 35.000kr än att låna dom? ist för att spara säg 3500kr varje månad, pröjsa dom av dom ist. Bor man hemma har man ju drömläge att göra just så.

Nu kommer ni babbla om ränta etc. men hur många 100-lappar extra blir det egentligen..?

Aha, då förstår jag precis ! tar ändå ett tag att spara ihop dom där 35k kronorna tongue

Absolut inte, givetvis lite beroende på ditt framtida jobb, men säg en lön på 15000kr efter skatt, du kan ju ledigt spara 5000kr vilket innebär +/- 7 månaders sparande, tror du lätt sparar ihop till 40.000 på den tiden.

Sen är det ju hur mkt dina föräldrar vill ha för att du bor hemma (betalade sj. för att bo hemma)
Men tänk dig för när första, andra lönen kommer..man blir köpkåt, så är det men försök att låta bli.

Allt är ju prioriteringar, som redan nämnts. Jag har polare som rest jorden runt, sett häftiga platser.
många av dem har knegat ihop pengar för att sen resa å bränna allt, all heder till dom..gillade dom
det så är det ju kanon, sj. så började jag jobba 2 dagar efter studenten och har gjort det sen dess.

Jag har unnat mig saker på hemmaplan så att säga, fina bilar, finfint boende (numera i en 4.a på ca 90kvm) och vad jag vill säga med det är att allt kommer med tiden så länge man är villig att jobba !!

min bror bor hemma nu, jag tror han betalar 1000kr i månaden. han fyller 21 detta år.
Jag ska också resa iväg, nästa år i Mars. Mamma betalar dock resan dit, vilket ligger på ca 7.500kr.
Men jag måste ha fick pengar, ca 5-6000kr, för vi ska vara där 2 veckor.
Jag vill också unna mig fina saker tongue Sen har jag inte alls mycket pengar nu, så måste snåla fram tills dess också!

Volkswagen Polo FSI "Mammas räcer" (2012)
TouchOfRed Meldem
6 augusti 2010 · 4 137 Inlägg

Cizla skrev:
Har visserligen ingen "fet" bil men det ligger en del pengar i na. Och ja, jag har inte alls råd, jag låtsas bara wink
Sen handlar det ju klart om prioriteringar. Vill du ha nya lyktor, ät inte ute och skippa lösköpandet av godis snacks och grejer i nån månad så ska du se att du snart har dom på! big_smile

Gorg rules!
//Cizla

Haha, ska nog skippa allt jag inte behöver. Typ lyktor har jag redan, dom lyser upp vägen åt mig !

Volkswagen Polo FSI "Mammas räcer" (2012)
TouchOfRed Meldem
6 augusti 2010 · 4 137 Inlägg

rickylicious skrev:

kameramannen skrev:
Vafan är det bara jag som fick betala för att bo hemma när jag fick jobb?

Jag körde såhär
1) Plugga på högskola
2) Skaffa välbetalt jobb
3) Köpa stor bil

smile

Där har du ju ett utmärkt recept på hur du inte trivs i livet! smile

Skämt åsido. Allt handlar inte om att vara välbetald osv. Jag tjänar mer på mitt jobb som webbutvecklare där jag STORTRIVS och gärna gör 60 timmar en vecka om jag får, än vad jag hade tjänat om jag gjort mina 40timmarsveckor på ett ställe där jag tjänar några kronor mer i timmen, men vantrivs.

Nu säger jag inte att du inte trivs, du kanske har ditt drömjobb. Men jag ser människor som jag gick i grundskolan med som nu håller på att plugga till stora fina titlar som dom egentligen inte vill ha, men dom förväntas nå dit i sina föräldrar och vänners ögon eftersom dom hade så bra betyg osv.

Jag gick ur gymnasiet med några IG:n för mycket. Jag var så trött på att plugga så det fanns inte ens på kartan. Jag har ändå lyckats jobba som tv-montör, cnc-operatör, robot-operatör, emballerare, och nu webbutvecklare. Hur då? För att jag har velat prova. Vill man något och försöker ta sig dit så är ingenting omöjligt.

Visst, du kan inte gå barn&fritid och se ge dig ut och söka läkartjänster, så vill du bli läkare så ska du givetvis läsa till det. Men försök att inte göra någonting eller lägga någon energi på att göra någonting du inte vill. Det tar bara onödig tid om du försöker komma någonstans.

Du mår bättre av att tjäna några tusenlappar mindre i månaden på ett jobb där du trivs och gärna jobbar över, då tjänar du i slutändan lika många tusenlappar på den övertiden. Skillnaden är att du som sagt trivs, och som ett plus i kanten så slipper du studielån som du ibland betar av hälften av ditt vuxna liv för att folk runt om dig sa "Du måste plugga högskola min vän!". smile

Lika rätt som alltid ^^ Jag gick också ut med några Ig'n. Men det var Ig i såna kurser som hade med C Kortet att göra, som inte göra något att jag har ig i? Hade G i resten av alla ämnen, tror jag hade 4 ig'n,

Volkswagen Polo FSI "Mammas räcer" (2012)
evilaudio
6 augusti 2010 · 16 195 Inlägg

TouchOfRed skrev:

rickylicious skrev:

kameramannen skrev:
Vafan är det bara jag som fick betala för att bo hemma när jag fick jobb?

Jag körde såhär
1) Plugga på högskola
2) Skaffa välbetalt jobb
3) Köpa stor bil

smile

Där har du ju ett utmärkt recept på hur du inte trivs i livet! smile

Skämt åsido. Allt handlar inte om att vara välbetald osv. Jag tjänar mer på mitt jobb som webbutvecklare där jag STORTRIVS och gärna gör 60 timmar en vecka om jag får, än vad jag hade tjänat om jag gjort mina 40timmarsveckor på ett ställe där jag tjänar några kronor mer i timmen, men vantrivs.

Nu säger jag inte att du inte trivs, du kanske har ditt drömjobb. Men jag ser människor som jag gick i grundskolan med som nu håller på att plugga till stora fina titlar som dom egentligen inte vill ha, men dom förväntas nå dit i sina föräldrar och vänners ögon eftersom dom hade så bra betyg osv.

Jag gick ur gymnasiet med några IG:n för mycket. Jag var så trött på att plugga så det fanns inte ens på kartan. Jag har ändå lyckats jobba som tv-montör, cnc-operatör, robot-operatör, emballerare, och nu webbutvecklare. Hur då? För att jag har velat prova. Vill man något och försöker ta sig dit så är ingenting omöjligt.

Visst, du kan inte gå barn&fritid och se ge dig ut och söka läkartjänster, så vill du bli läkare så ska du givetvis läsa till det. Men försök att inte göra någonting eller lägga någon energi på att göra någonting du inte vill. Det tar bara onödig tid om du försöker komma någonstans.

Du mår bättre av att tjäna några tusenlappar mindre i månaden på ett jobb där du trivs och gärna jobbar över, då tjänar du i slutändan lika många tusenlappar på den övertiden. Skillnaden är att du som sagt trivs, och som ett plus i kanten så slipper du studielån som du ibland betar av hälften av ditt vuxna liv för att folk runt om dig sa "Du måste plugga högskola min vän!". smile

Lika rätt som alltid ^^ Jag gick också ut med några Ig'n. Men det var Ig i såna kurser som hade med C Kortet att göra, som inte göra något att jag har ig i? Hade G i resten av alla ämnen, tror jag hade 4 ig'n,

lite OT.. man hur f-n lyckas man få 4 IG??

www.supersonic.se de mesta inom PA-ljud
www.stylingwebben.se LEDs,xenon samt MOMOprodukter
http://seastreamsgarage.se/
baca Os Difuntos
6 augusti 2010 · 1 822 Inlägg

evilaudio skrev:

TouchOfRed skrev:

rickylicious skrev:

Där har du ju ett utmärkt recept på hur du inte trivs i livet! smile

Skämt åsido. Allt handlar inte om att vara välbetald osv. Jag tjänar mer på mitt jobb som webbutvecklare där jag STORTRIVS och gärna gör 60 timmar en vecka om jag får, än vad jag hade tjänat om jag gjort mina 40timmarsveckor på ett ställe där jag tjänar några kronor mer i timmen, men vantrivs.

Nu säger jag inte att du inte trivs, du kanske har ditt drömjobb. Men jag ser människor som jag gick i grundskolan med som nu håller på att plugga till stora fina titlar som dom egentligen inte vill ha, men dom förväntas nå dit i sina föräldrar och vänners ögon eftersom dom hade så bra betyg osv.

Jag gick ur gymnasiet med några IG:n för mycket. Jag var så trött på att plugga så det fanns inte ens på kartan. Jag har ändå lyckats jobba som tv-montör, cnc-operatör, robot-operatör, emballerare, och nu webbutvecklare. Hur då? För att jag har velat prova. Vill man något och försöker ta sig dit så är ingenting omöjligt.

Visst, du kan inte gå barn&fritid och se ge dig ut och söka läkartjänster, så vill du bli läkare så ska du givetvis läsa till det. Men försök att inte göra någonting eller lägga någon energi på att göra någonting du inte vill. Det tar bara onödig tid om du försöker komma någonstans.

Du mår bättre av att tjäna några tusenlappar mindre i månaden på ett jobb där du trivs och gärna jobbar över, då tjänar du i slutändan lika många tusenlappar på den övertiden. Skillnaden är att du som sagt trivs, och som ett plus i kanten så slipper du studielån som du ibland betar av hälften av ditt vuxna liv för att folk runt om dig sa "Du måste plugga högskola min vän!". smile

Lika rätt som alltid ^^ Jag gick också ut med några Ig'n. Men det var Ig i såna kurser som hade med C Kortet att göra, som inte göra något att jag har ig i? Hade G i resten av alla ämnen, tror jag hade 4 ig'n,

lite OT.. man hur f-n lyckas man få 4 IG??

Det är inga problem alls, gick själv ut utan några slutbetyg. Gäller bara att röka så mkt gräs du bara kan, så att ditt sinne är konstant Lala-land under tre år. Sen jävlar får du se på många IG i betyget kan jag lova dig.

Guns dont kill people, Chuck Norris kills people.
evilaudio
6 augusti 2010 · 16 195 Inlägg

baca skrev:

evilaudio skrev:

TouchOfRed skrev:

Lika rätt som alltid ^^ Jag gick också ut med några Ig'n. Men det var Ig i såna kurser som hade med C Kortet att göra, som inte göra något att jag har ig i? Hade G i resten av alla ämnen, tror jag hade 4 ig'n,

lite OT.. man hur f-n lyckas man få 4 IG??

Det är inga problem alls, gick själv ut utan några slutbetyg. Gäller bara att röka så mkt gräs du bara kan, så att ditt sinne är konstant Lala-land under tre år. Sen jävlar får du se på många IG i betyget kan jag lova dig.

å fan..   själv gick man  ur sista året på gymnasiet med 4,2  ( på den gamla goda tiden när man fick siffror istället för MVG,VG,G,IG.. )   å ja har då inte pluggat många minuter i mitt liv.. haha

www.supersonic.se de mesta inom PA-ljud
www.stylingwebben.se LEDs,xenon samt MOMOprodukter
http://seastreamsgarage.se/
te_wik Forummoderator
6 augusti 2010 · 12 813 Inlägg

IG är ju iaf ett betyg, andra fick inte ens det roll När jag slutade gymnasiet efter tre år hade jag Godkänt i svenska A och matte A, thats it.




Mvh Tommy

Ställ inte cykeln utanför stället, ställ den i stället istället.
Projekttråden - Handlar om en gammel Audi 100 2.3E och en Audi 100 Tqs. Typ44, det är kärlek det!
Audi 100 2.3E "Das Mutterschiff" (1988)
Tha_Zack
6 augusti 2010 · 190 Inlägg

Här går pengarna till bilgrejjor och bensin.. kläder? spar man några kronor/månaden så blir det väl ett par brallor till slut? ;D

"Svajande tomgång, avgasknallar och en ny luftmassemätare per år på en originalare, de e najs!" /Marcus "Mäki" Källström
Audi A4 1,8TQ "A4-S" (1995)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang