Kopplingsfel BMW 325 e36 -92

johanbjork
22 november 2010 · 137 Inlägg

Hejsan!

Jag har försökt hitta information om mitt fel i andra trådar men då jag ej riktigt vet vad felet är skriver jag en ny tråd och hoppas att ni kan hjälpa mig att sortera bort de felen som det inte kan vara.

Problemet består av att min kopplingspedal idag var i botten (inget tryck) och jag körde den så sent som kvällen innan utan något problem. Det har hänt mig en gång tidigare, i Juli, och då hjälpte en bekant mig att fixa problemet. Den gången han hjälpte mig var det "inge luft i systemet" som han förklarade det. Jag ringde han idag och då sa han att det förmodligen är samma sak, men har dessutom pratat med 3 verkstäder som säger att det inte kan vara luft i systemet utan svar på varför.

Jag kan inte se om det har varit en pöl under bilen av läckage på vätska i systemet då jag försökte flytta bilen för han och råkade sparka undan alla spår som kunde funnits där.
När jag flyttade på bilen för hand tänkte jag dock på att det såg ut att vara små grå/svart-prickiga grejeri snön efter bilen. Problemet är att eftersom jag inte då tänkte på att leta i snön efter spår så vet jag inte heller om det var bara grus eller om det hade droppat från bilen.

Vad tror ni att det kan vara och vad ska jag göra i sådana fall?

Har köpt en luftar-slang och 500ml bromsvätska ifall det kan vara det som ska bytas, men jag kunde inte testa att göra det igår, då jag ej hittade slavventilen eller vad den heter på växellådan. Därför länkar jag en sprängskiss på lådan så någon kanske kan förklara vart slavventilen sitter.

Alldeles nyss pratade jag med en bilkunnig mekaniker som sa på direkten, "Byt ut huvudventilen under kopplingspedalen och slavventilen på växellådan så ska det funka". Kan jag lita på att det är det, för de skulle kosta 2000 ny att köpa och det är en dyr kostnad för mig som bara har vikarie-anställning. Vågar inte köpa på skroten då han sa att det kunde jag glömma.


http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod … &fg=05

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod … &fg=10

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod … &fg=15



Tacksam för svar och hoppas att min förklaring ska vara utförlig nog.
MVH Johan Björk

johanbjork
22 november 2010 · 137 Inlägg

Snälla, är det ingen som kan hjälpa mig?

NITROUS f.d. BMW-missbrukare
23 november 2010 · 3 180 Inlägg

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod … &fg=10

det är nummer 14 du letar efter,slavcylindern, sitter på förarsidans sida av växellådan.

Dont take life too serious, you'll never escape it alive anyway.
Bättre pissa i stuprännan än stupa i pissrännan.
Audi 80 (1992)
BMW 323Ci (1997)
johanbjork
23 november 2010 · 137 Inlägg

ok, tack så mycket! Men kan det bara vara det som är felet då? Inte luft i systemet?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang