Är tändmodulen är trasig

lurventuss
24 mars 2011 · 9 Inlägg

:)Hej undrar om det är nån som vet. Om tändmodulen är trasig  startar ju ej bilen ,meen.. går den alltid sönder tvärt eller kan det vara så att den blir sämmre och sämmre och bilen blir tjurigare vartefter att få gå rent. ev starta? Undrar också iom ett avgasläckage kan påverka lambdasonden så att bilen går jätte dålig , stannar ,svår att få gå rent ,tål inte gas när den hunnit bli varm.

Rensvinf
24 mars 2011 · 528 Inlägg

vad är det för bil,  vad är det för motor?  förgasare/insprut  osv..?  smile
Drar bilen ovanligt mycket bränsle?  Har du kollat felkoder?

lurventuss
24 mars 2011 · 9 Inlägg

det är en 740-89, insprut ,med motor 230f. Den startar och går en liten stund tills den blir lite varm . Börjar då gå ojämnt .bluddra och vill stanna ,gasar man på kan den misstända nån gång.Bytte bränslerelä på den ingen skillnad .Bytt luftmassemätare i dag och enda skillnan vart att nu kan man varva upp den utan att den dör , men går sämmre och sämmre och vill bara stanna och bluddra om man låter den gå ett tag ,Har även efter detta byte tagit av -polen på batteriet och låtit den stå utan nån minut, för inställningarna. Har nån en teori vad det kan va................. Hallgivaren?

clinteastwood
25 mars 2011 · 10 Inlägg

testa byta avstörningsreläet som sitter på expansionskärlet, eller bensinpump reläet som är de vita stora avlånga som sitter bakom dem andra reläen bakom fimpasken,

och ja om lamban inte lyser på instrumentpanelen och bilen läcker avgas före lamba givaren så går bilen riktigt dåligt, försök få den att lysa isåfall.

BMW e39 540i "manuell 6-växlad" (1997)
BMW Alpina B10 "Alpina" (1998)
Fordonet
25 mars 2011 · 3 Inlägg

Hade samma problem me en 740, och bytte bla till ny tändmodul o allt möjligt. När ja efter många om o men, bytte hallgivaren så var saken klar!
Fick tag på en utbytes på en bilelektronikverkstad, kostade 800:-, å de var halva priset mot en ny.
Symptomen du beskriver låter exakt som min bil uppförde sig.
Lycka till!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang