Volvo S60 2.4t 2002 handbromsproblem

VBNicke
7 maj 2012 · 36 Inlägg

Hej har bekymmer med min Volvo S60 2.4 2002. Handbromsen ligger på vänsterhjulet. Låter illa när man kör med bilen. Har noggrant gjort där bromsbackarna till handbromsen sitter men utan resultat. Kan det vara bromsvajern till vänstersidan som är dålig? Bromsvågen upp vid spaken visar att vajern på vänstersidan rör sig mer.

"Varför låta en motor suga, när man kan våldta den med en turbo?"
F4S4N CAD-konstruktör
13 maj 2012 · 1 392 Inlägg

Riv ner allt igen. Plocka bort backarna till handbromsen helt. Dessa sitter med volvos mest idiotiska konstruktion, men med lite våld/tålamod så går det.

Haka sedan av delen som sitter fasthakad i bromsvajern. Denna delen kärvar lätt ihop och är ofta anledningen till att backarna inte fjädrar tillbaks! Smörj den med kopparpasta och vicka på den tills det känns enkelt.

Lossa sedan vajern från hålet där den går genom bromsskölden. Försök att få in lite 5-56 eller liknande, gärna kopparpasta så långt det går. Dra sedan vajern fram och tillbaks tills det känns lätt. Gör detta med handbromsen släppt. När du är färdig så kan du dra i handbromsen och kontrollera att vajern går in/ut när du spänner/släpper bromsen.

Lycka till!

Behöver du ha något uppritat så hör av dig!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang