Neonlampor under bilen "alla färger olagligt?"

PeppeVectra Peppe Vectra
29 januari 2006 · 1 076 Inlägg

Ja de va jag. men de gäller dom kvällar de är blackrace. Kanske är deras sätt å hålla koll på vilka bilar som är onda..   smile

VECTRA ENEM Sport
#1 Steve Blyfot
Nissan King Cab Navara "BIG KING" (2006)
Plan_B
2 april 2006 · 1 Inlägg

Hej, Jag har nu läst lite av vad alla har sagt här och jag måste säga att jag är ganska förvirrad...Men jag antar då att neonljus under bilen är helt förbjudet. Men vad säger lagen om ovansidan bilen, får man sätta neon på t.ex huven?

Mr-Honda
2 april 2006 · 2 Inlägg

aså vett nu vad i svergia så ar allting olagligt smile

Malm3n Fotograf @ Team Insane Racing
2 april 2006 · 1 781 Inlägg

anarki is the shit tongue

Team Insane Racing
Fernicus Kejsare
2 april 2006 · 547 Inlägg

Alla extraljus ska vara e-märkta samt godkända för ändamålet enligt SBP. Så säger vägverket

Tighten it until you hear a crack, and then back off a quarter turn.
Malm3n Fotograf @ Team Insane Racing
2 april 2006 · 1 781 Inlägg

trodde den här tråden va utdödtongue

Team Insane Racing
Muz Wallraff
2 april 2006 · 319 Inlägg

om man åker med blå dioder i framlysena.. och ser en snut, och stänger av det..
har han/hon/dom nått att säga till om?
han/hon/dom har ju sett att man haft det på?

och får man ha det på när man står stilla?

Syyhn Calibra Is The Shit!
2 april 2006 · 662 Inlägg

Gör så här... De finns så mkt snack om vad man får o inte får.. Kör med de på o se om du får böter... Alla poliser aggerar olika... Jag möte snuten med mitt neon på o dom gjorde inte ett skit... Min bror mötte snuten o blev stoppad för att han hade en lysande hand (RÖD FÄRG) som de står stop på o han fick böter o slita ner den direkt... Så de är asså olika från olika snutar...

/// SyyHn
Frans Team Leader@Gallaher Snus AB
2 april 2006 · 58 Inlägg

Hittade denna text på Polisen.se

"- Jag har sett att en del bilar har blåfärgade lysrör under bilen. Får man ha det?

- Man får bara använda de lyktor och strålkastare som Vägverket anger i sina föreskrifter, 2003:22. De extra lyktor och strålkastare som man får montera på en bil skall vara E-märkta och godkända, vara placerad på fordonet, inkopplade och inställda enligt Vägverkets föreskrifter.

- Enligt Vägverkets föreskrifter, 21 kap 5 §, om bilar och släpvagnar som dras av bilar får fordon inte vara utrustade med lyktor eller strålkastare som kan visa eller avge rött ljus framåt eller anordning som vid belysning kan återkasta rött ljus framåt (reflex), lyktor eller strålkastare som kan visa vitt ljus bakåt eller anordning som vid belysning kan återkasta vitt ljus bakåt.

- Svar på din fråga är att de lysrör du nämner inte har den placering eller tillåten färg som Vägverket föreskriver, därför är det inte tillåtet att montera lysrör under bilen."

X=(Mazda+7)/R
diforce
3 april 2006 · 279 Inlägg

alla dessa regler hit o dit.. det är lagligt att ha neon på parkerad, ej under färd! (har hört att det finns ett undantag med dom vita "ufoljusen" pga tysklands regler o EU el nått-men ta inte det som 100%fakta!) .. vad det gäller annan styling är det faktiskt så illa att det är den enskilde snuten bedömning om han anser att det gör en trafikfara, o du kan få ta bort den styling han stör sej på+böter.. men om du går vidare med det till domstolar efteråt kan du mycket väl bli frikänd

two lies don´t cancel each other out
Ena Colaberoende
3 april 2006 · 1 219 Inlägg

Det vore lättare att en person som åker dit med neon eller andra lampor vägrar godta böterna så ärendet går vidare till domstol och får en klubba slaget på beslutet. Det e så sjukt löjligt att det är upp till polisen att "avgöra" vad som är tillåtet eller inte.  Det var nästan 31 000 besökare på Garaget.org igår. Om alla lägger en guld Tia för t.ex rättengångskostnader, advokater och sånt så kanske det kan bli mer än bara "vad polisen tycker". Vad säger Eu? Det måste finnas några kryphål. att inte ens få ha neon tända när man står still låter helt fel. Jag sponsrar gärna med en Tia för att få ett riktigt beslut om vad som är tillåtet eller inte.

cool_g ***CamBone***
3 april 2006 · 50 Inlägg

Ena skrev:
Det vore lättare att en person som åker dit med neon eller andra lampor vägrar godta böterna så ärendet går vidare till domstol och får en klubba slaget på beslutet. Det e så sjukt löjligt att det är upp till polisen att "avgöra" vad som är tillåtet eller inte.  Det var nästan 31 000 besökare på Garaget.org igår. Om alla lägger en guld Tia för t.ex rättengångskostnader, advokater och sånt så kanske det kan bli mer än bara "vad polisen tycker". Vad säger Eu? Det måste finnas några kryphål. att inte ens få ha neon tända när man står still låter helt fel. Jag sponsrar gärna med en Tia för att få ett riktigt beslut om vad som är tillåtet eller inte.

Håller fullständigt med Dig Ena 
Om alla gjorde sin röst hörd så bort det ska något debatt :S 
Dessa lagar på bilen är helt absurt.  Och jag sponsrar gärna med en tia om inte mer.
Det är en heldel som tycker likadan som oss inte bara i detta fourm.
Jag är medlem i andra bilsite O det får mycke respons.

Som det sägs det behövs bara en person för att göra skillnad ( el någon liknande) smile

*** Roses are red ***
** Violets are blue **
*Sugar is eeeehhhhh
--->Fuck It Lets Race!
_-gniraz-_
3 april 2006 · 91 Inlägg

Köp svart neon lär inte synas du lär inte få böter..!

201 6.77 174blås
402 10.53 213blås
nocontrol.se
Ford Sierra 2.0 turbo "No Control.se" (1988)
Drönirettab
3 april 2006 · 21 761 Inlägg

Jo men det syns ju på dagen eftersom det lyser svart, det blir som en skugga då.

Saabare Avstängd
3 april 2006 · 1 106 Inlägg

Snuten är för lat. Jag har själv sett att en Saab 9-5 har kört med neonljus under tända o polisen inte har stoppat honom.

Livet startar vid 220 km/h
alminjo SLK
8 april 2006 · 610 Inlägg

På min förra bil så hade jag blåa neonljus under bilen.. körde med lamporna på hela tiden, o en gång följde polisen efter mig nån kilometer o sedan körde bara förbi.. trodde de va kört, men antingen så tyckte dom de va läckert, visste inte om de va lagligt eller så sket dom i de..
orka stoppa en bil me neon 2 på natten? tongue

Omega_Erik
8 april 2006 · 17 Inlägg

Hämtat från Polisens hemsida!  Polisen.se

Jag har sett att en del bilar har blåfärgade lysrör under bilen.

Får man ha det?
Man får bara använda de lyktor och strålkastare som Vägverket anger i sina föreskrifter, 2003:22. De extra lyktor och strålkastare som man får montera på en bil skall vara E-märkta och godkända, vara placerad på fordonet, inkopplade och inställda enligt Vägverkets föreskrifter.

Enligt Vägverkets föreskrifter, 21 kap 5 §, om bilar och släpvagnar som dras av bilar får fordon inte vara utrustade med lyktor eller strålkastare som kan visa eller avge rött ljus framåt eller anordning som vid belysning kan återkasta rött ljus framåt (reflex), lyktor eller strålkastare som kan visa vitt ljus bakåt eller anordning som vid belysning kan återkasta vitt ljus bakåt.

Svar på din fråga är att de lysrör du nämner inte har den placering eller tillåten färg som Vägverket föreskriver, därför är det inte tillåtet att montera lysrör under bilen.


///Erik

Old Opels Never Die, They Just Go Faster
Opel KADETT (1976)
Flash Modo-fan från början till slut
11 maj 2006 · 330 Inlägg

Jag har (än så länge) 8 st blåa dioder i strålkastare och blinkers på min sierra.På sista april så stod jag på en parkering med dom tända(bara dom,inget annat) men snutarna åkte bara förbi.Sen råkade jag starta "bilen" när civilbilen for förbi,så halvljuset blinkade till när jag startade,när jag sedan släckte halvljuset och stod mer enbart dioderna så svängde civilbilen in på den parkering jag stod på...dom stod bortanför mig i ca 5-10 minuter och bara bevakade...men hade ja bara rullat så lite som en halvmeter så hade dom säkert kommit....trodde jag.För i helgen stod jag på en annan parkering med dioderna tända.Snutarna åkte förbi flera gånger men gjorde ingenting.Efter att ha kört förbi och spanat 3 gånger så svänger dom in på parkeringen och kör upp bredvid.Efter diverse artighetsfrågor,typ "är det bra ikväll" osv så frågar snuten om jag kör med dom tända.Självklart svarar jag då "nej,jag släcker dom när jag kör,dom är bara tända när jag står still".För att visa att dom går att släcka så blinkar jag med dom.Snuten tittar då i fronten en gång till och säger:"Mmm,det är ju rätt läckert,men ha dom inte tända när du kör".Sen for dom.Till saken hör att så fort halvljuset är tänt så syns bara dioderna som är i blinkersena och då väldigt lite,iaf dagtid.Jag har mao dioderna på jämt...wink

Stolt far till Freddy 18/12-08
LEEKAPÅGEN Trucker
11 maj 2006 · 93 Inlägg

Under körning e d inte tilllåtet att ha neonet igång men när du står still får du ha villket jävla ljus!! rent teoretiskt så kan du komma körandes o kommer fram till ett rödljus o stannar så får du tände dom men sen när du kör iväg måste du släcka dom!! tro maj jag har blivit stoppad för d en jävla massa gånger!!!

// Leekapågen
Cloudflyer
12 november 2006 · 3 Inlägg

Pälle skrev:
För att svara Timpan_87 (?) var nya tråd vart låst.. Här kan du läsa hela föreskriften gällande bilar och släpfordon som dras av den samma: http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%20.htm

21:a kapitlet handlar om belysning, där kan du även läsa vad som i lagens mening anses vara lykta eller belysning beroende av bla. vinklar för geometrisk synbarhet som det så fint heter..

/Pelle

"Lykta:   

Anordning avsedd att göra andra trafikanter uppmärksamma på fordonet." http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%20.htm

Volvo V50 D5 "Polestar" (2009)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang