Vivendis Volvo V40 2,0T -00, illblå - Bilen är såld!

Min V40. Utmaningen är att med mycket begränsade resurser skapa en personlig bil. Projektet drivs av mig själv och min dotter född -01, med assistans av vänner och bekanta. Temat är ganska avskalat, blått och svart och välputsat. Tråden innehåller gott om bilder och en och annan beskrivning av hur man utför moment som bromsoksbyten och annat. Välkommen in! :)
  • 27 Följare
  • 407 818 Visningar
  • Uppdaterades senast 1 mars 2017
terazzi
12 augusti 2008 ·

shit vad mkt du beskriver big_smile asbra ellen big_smile shit vad du jobbar på med den wink
ser redigt najs ut.. keep it up!

Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
12 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Ja, under sommaren har bilen kommit att stå stilla ett tag, både vad gäller projektplan och rent praktiskt.

Har inte gjort något mer med den, och den har stått i en månad hos min pappa medans jag ägnat mig åt annat.

Bland annat har jag fått husvagnen besiktigad. Det visade sig vara lättare sagt än gjort, men nu kan jag i alla fall en hel del mer om påskjutsbromsar. Och det blev också en del utgifter eftersom den behövde däck, batteri, laddare med mera. Kunde låna en del saker, men blev tvungen att handla i alla fall.

Nu har i alla fall lackeraren hört av sig och säger att delarna ska vara klara i slutet av veckan.

Har ännu inte fixat bakfjädrarna, handromswiren eller hjulinställningen eller, men bilen har å andra sidan stått stilla mestadels då jag kört Passat diesel och BMW 540 i stället...

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
12 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

21 juli 2008:

Jag har hämtat mina delar! big_smile

Nylackade och fina, de ligger på filt i Volvon där jag fällt sätet. smile

Det har tagit TID, smådelarna är lackade utan problem, men sidokjolarna och frontläppen släppte lacken på så han fick göra om, och nu är de lackade med vattenbaserad riktig billack och klarlack över.

Fick ge 2 700 för allt, då är det sidokjolar, frontläpp, småhörnen fram och bak samt ögonlock och hajfena som lackats. Och det har som sagt varit en del strul med att få det bra. 1200 för jobbet, och 1500 för färg och lokalhyra. Plus 500 för kassen med bättringsfärgen som jag fick när jag lämnade in delarna.

Inte riktigt de 1500-2000 som vi kom överens om från början, men bara det blir bra så...

Nu har jag varit i garaget och rotat fram mina grejor där också, kassen med färgen till bilen, mina lister, alla clips (köpte nya fina) och även mitt galler.

Tänkte försöka få på grejorna i veckan, får se vad som hinns med, det ska ju fixas lite rost på bilen, sänkfjädrarna bak ska på och så måste handbromsvajern bytas också.

En sak i taget, till slut ska det väl bli klart, och då är det läge för Sebbe att ta sig an min toning också, den har ju legat sen i februari nu... tongue

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
12 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Kvällen den 21/7:

När vi kom hem till lackeraren hade han gäster och höll på med maten (grillning) så jag fick köra upp vid garaget och så la vi in grejorna på en filt. Allt såg rätt bra ut, det är ju inte så lätt att få det perfekt på sån där plast precis.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410344_snue6b.jpg
Mina nylackade delar till bilen, äntligen! Varit borta i två månader snart. Sidokjolar, frontläpp, hörnbitarna, ögonlock och en hajfena! big_smile

Hemma i  Hällekis igen passade jag på att plocka fram mina bilgrejor ur garaget, allt som behövs för att montera plastbitarna, och det som behövs till service och det andra som är planerat också.

Under måndagskvällen försökte jag övertala Storm om att vi skulle ta tag i min bil på tisdagen, men han var rätt motvillig. Förstår honom, det är en del att göra. Bakfjädrarna, handbromsvajern. Dessutom är det dags för service. Och så vore det bra att få hjälp med lackeringen av tröskeln, ska fixa rosten på den innan jag sätter på kjolarna tänkte jag. Han är bra på att dimma ut och få sådant snyggt, så jag tänkte försöka få assistans med det. Borde blästra skiten först, och det kan jag inte göra hos honom.

Och så finns ju "piff-planer" också, att sätta nät i fronten och tona rutorna, men det är ju mer småplock. Fjädrarna behöver jag verkligen få hjälp med, och allt annat är ju enklare med ett riktigt utrustat garage.

Jaja, får fortsätta bearbeta honom!

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
13 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Tisdag den 22 juli 2008.

Jag kommer inget höra
Förrän tidigast i möra
För jag har sand uti mitt öra!!!

Japp, här är det sand i håret, sand i sinne, sand ute och sand inne.

Jag har blästrat bilen! DET är sandigt!

Nå, hela passagerarsidans tröskel och bakre skärmkanten hade ju små blåsor. Hade. Nu har jag blästrat bort dem. Bilen såg ut att ha pricksjuka i stället, men nu har jag blåst på etsande grundfärg också, mörkt grå, så nu tänker man inte på det så mycket.

Hoppas Storm kan hjälpa mig att få till täckfärgen snyggt snart också, jag är lite ovillig att prova mig fram med detta på egen hand, tycker det är skitsvårt att få det bra, och tänkte utnyttja hans kunskaper lite för att öka chansen att få till det bra!

Jag har hållits uppe hos pappa, men hans kompressor är egentligen i minsta laget för att orka med sånna här jobb. Mitt i alltihop fick jag åka och köpa mer sand, försökte först i kalkbrottet i byn brevid, men det var ingen där så det fick bli Götene och järnhandeln. De hade lite roligt åt mig, konstigt va?! Rev sönder ett gammalt påslakan och gjorde huvudbonad av, och så hittade jag en finfin överdrags T-shirt bland pappas målarkläder, mer funktionellt än piffigt kanske... tongue

Dagens stora arbete har genomförts TROTS att jag egentligen inte är på benen idag. Hade en helvetesnatt, fråga inte varför, för jag har ingen aning. Antingen sov jag illa för att jag mådde dåligt, eller så har jag mått dåligt för att jag sovit illa.

Hunden fick bara en kort promenad till garaget för att jag behövde hämta lite mer grejor till bilen.

Inte förrän vid två började jag på att känna mig körbar, och vägen till pappa var ovanligt lång, jag fick verkligen koncentrera mig för att orka ta mig dit. Men envis som en röd gris i ett hål har jag i alla fall blästrat allt som var på den sidan bilen, så när lacken är lagd kan jag återmontera mina nylackade kjolar och de skojiga bitarna och se om bilen blir snygg! big_smile

Äh, klart den blir, jag är bara lite otålig, det är över tre månader sedan jag rev av plastdetaljerna, och jag fick tillbaks dem igår. Och framfjädrarna bytte vi för tre månader sedan, känns som om det är dags att ta bakfjädrarna och fixa en hjulinställning nu, faktiskt.

Här kommer ett par bilder från ikväll, bad pappa fixa några bloggfoton av mig och bilen till er! tongue

Pussar // Ellen smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410345_igtuuh.jpg
Bilen lastad för arbete. Alla delarna, mina fjädrar, handbromsvajern, mitt nät till fronten och färgen, oljefilter och lite annat.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410347_1x4rmh.jpg
Rostskador på bilen, dags att blästra, lite mer maskering bara...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410350_hce1dw.jpg
Hehe... Ja, det är jag som blästrar min bil... Det var VARMT och jag fick ihop nån slags sjal för att inte få fullt så mycket sand i håret. Snyggt? Nä, men att blästra är bra. Det blir rent. Från rost. Allt annat blir sandigt. Jättesandigt!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410352_66dui0.jpg
Pappa pysslade med sina fönsterbågar till verandan medans jag slet med min bil. Observera. Han PYSSLADE, jag SLET! ;P

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410354_8v17mf.jpg
Blästrat rent hörnet för grundmålning.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410356_l4gw82.jpg
Bilen är blästrad och grundmålad. Sandigt blev det, sandig blev jag, men rosten är borta på tröskeln och skärmkanten! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/410358_qcc1f8.jpg
Jag och min blästrade och grundmålade bil. Snygga vi är... tongue Eller inte! Tack Papps för en kul bloggbild så vännerna har något att skratta åt! ;P

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
13 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Det lönade sig att tjata lite på Storm, han gick med på att jag fick komma upp till honom onsdagen den 23 juli... smile

Det jag verkligen måste ha hjälp med är bakfjädrarna, men samtidigt hade jag ju blästrat mina rostskador och grundlackat dem dagen innan, så det fick ändå bli prioriterat. Dessutom var vädret bra för lack, mycket varmt och i hörnet vid garaget var det dessutom vindstilla. Inget att tveka på, bilen behöver färg!!!

Storm är klart duktigare än jag på att spraya snyggt, och jag är mer än tacksam för den hjälp jag får. Vill inte ha rinningar och är glad om vi kan få en snygg dimmad skarv. Vi slipade och våtslipade och maskerade, och sedan sprayade han, och så drack vi hysteriskt mycket saft, fortsatte slipa, och la på täckfärgen. Drack ännu mera saft och la på ännu mera färg.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/411508_pvzmqz.jpg
Storm lackar min bil, slipa, våtslipa, grunda, vänta, våtslipa, måla, vänta, måla mer, vänta... Puh. Mycket jobb återstår, men det är på gång i alla fall.

Sedan fick bilen stå på tork och efter lite mat började jag plocka med mina plastdelar. DET var mindre kul.

Mina nylackade delar visade sig nämligen inte alls hålla måttet. När jag tog dem från filten de legat på (smådelarna är lackade för två månader sedan) var de helt randiga! Lacken är alltså så mjuk att de får märken av underlaget, bara av trycket från sin egen vikt?!

Hur ska det bli om jag monterar dem och får stenskott? Eller ska tvätta bort insekter? Det går ju inte, så det var bara att reklamera. Fick tag på lackeraren per telefon och han kunde inte alls förstå vad som hänt. Hade jag lagt dem för varmt? Han tyckte jag skulle lägga dem i solen och se om de rättade till sig och härdade?!

VARFÖR ska det vara så svårt att bli tagen på allvar?!

Storm fick ta över luren, och efter en stunds diskussioner konstaterade vi att smådelarna var lackade med solidlack, och att de större delarna som varit så besvärliga var lackade med vattenbaserad lack och klarlack över. De är hårda och fina, det är småsakerna som inte är bra. Och har jag betalat för ritkig lack vill jag allt ha riktig lack. Spreja allt med burk hade jag ju kunnat göra själv annars...

Nu har lackeraren semster till den 4 augusti, men jag fick lov att köra tillbaks grejorna till honom så ska de rättas till. Men det kommer ju ta EVIG tid att få ihop min bil på det här sättet!!! Dessutom blir det en massa extraåkande. *suckar*

Nå, blev så himla less och uppgiven en stund att det faktiskt inte gjorde något att en annan kompis bil fick all uppmärksamhet resten av kvällen. Dessutom behövde ju min tröskel och skärm torka i lung och ro, så att byta bakfjädrar eller handbromsvajer samtidigt hade nog inte varit så smart.

Bytte min trasiga halvljuslampa och for sedan hem i lånad bil så min fick stå kvar på tork tills vidare. Det ska ju våtslipas och målas igen.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/411511_1r3w2s.jpg
Lackat! Ja, våtslipning och ett lager till återstår, men ändå, det är färg på bilen igen! smile

Nu återstår att köra till lackeraren med mina smådelar IGEN och fortsätta vänta på dem, att byta mina bakfjädrar, byta handbromsvajern, göra servicen på bilen (lampan började förresten lysa just denna dag också!), sätta nätet i fronten och tona mina rutor. Och montera mina kjolar och det. När jag nu väl får dem.

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
13 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/423314_3kizzm.jpg
Misslyckad lack! På alla smådelar var lacken mjuk, och det blev märken av precis allting. TRIST! Det blir reklamation och ännu mer väntan... sad

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Fooo
14 augusti 2008 · 47 Inlägg

Tycker bilen e grymt fin än så länge.. MEN =P
Kan du inte försöka få tag på en XC grill till den? Tror de skulle passa mycket mycket bättre ihop med fälgarna än vad den stora svarta gör... smile

Tega Yrkesförare
14 augusti 2008 · 1 073 Inlägg

Riktigt bra jobbat. Snygg är den och har det cleana stuket jag gillar:)
Dock tycker jag du ska beställa två nya alu-regplåtar. Det blir ett lyft och får bilen att se nyare ut.

Som sagt, riktigt fin bil:)

Rallyhalle
14 augusti 2008 · 4 299 Inlägg

Hehe, på bilden när du sitter o blästrar e du lite lik dom 2 tanterna i göta kanal 2 som tjafsar om när den ena fick fisk på kroken senast tongue

Annars ser de bra ut, du har ju snart kommit ikapp verkligheten wink

Ha de bra!
//Jacob

*_Slider_*
14 augusti 2008 · 208 Inlägg

fasen va du jobbar big_smile snyggt att du gör den clean big_smile

BMW 325 "Tysken" (2008)
Chevrolet s10 "FHP Speedshop" (1986)
Muninet
15 augusti 2008 · 769 Inlägg

fy vad trist att lackeraren gjode ett så kasst jobb, trist också med pricksjuka på bilen :-( hoppas att det löser sig med lackfirman.

Det löser sig ska du se.
Mitt projekt: https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=320590
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
15 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Ja, den där lackeraren... Ni ska få se hela mailväxlingen snart, håller på att sammanställa det.

Innan dess kommer lite bilder från måndag-tisdag förra veckan! Då hände det lite med bilen igen! big_smile

Håll till godo! big_smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
15 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Den 4 augusti hade jag och Micke Åhlgren stämt träff. I hans verkstad. Har ju åkt med sänkfjädrar i fram sedan den 19 april (en framfjäder gick ju av den 15 mars och det var lite panik inför besiktningen att byta ut den). De bakre har däremot inte kommit på plats, det har hela tiden varit annat som varit viktigare och ingen har haft tid att hjälpa mig. Men nu var det alltså dags! smile

På vägen dit lämnade jag in mina små plastdelar till lackeraren igen också, han lovade försöka ta tag i dem snart. Hoppas det, lämnade in dem första gången den 30 maj. Det är ett tag sedan. Hade faktiskt räknat med att kunna visa bilen den här sommaren, men så har det ju inte blivit. Vore bra om de kom snart i alla fall så jag får ihop min bil igen, tog av dem redan den 3 april...

När jag lämnade lackeraren gällde det att hitta hem till Micke också. Tur det finns mobiltelefoner... tongue När jag närmade mig såg jag hans pickup på långt håll över gärdena. Micke är den sortens kille som absolut inte begriper hur jag kan komma på tanken att sänka min bil, men ändå är juste nog att hjälpa mig att byta fjädrarna. Det är vänner det! smile

Dessutom fick jag tilllfälle att umgås ordentligt med både Micke och hans sambo Karin för första gången på evigheter, Micke jobbar i Norge och Karin har haft en hektisk vår då hon utbildat sig till lastbilsförare och skaffat jobb! smile

Efter lite mat inne i köket gick jag och Micke ut till verkstaden där bilen stod på tork redan. Tur det, det ösregnade och blåste ute och hade varit helt hopplöst att göra något alls utomhus...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429296_rjd1e2.jpg
Bilen på tork inne i Mickes verkstad.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429297_t9lxse.jpg
Bilen på tork inne i Mickes verkstad.

Micke började med att fnissa lite åt hur klena mina nya fjädrar var, och jämförde lite med sitt eget projekt. Sedan fastnade vi i hans bilar och blev tvugna att inspektera verkstaden lite och sånt innan vi kom igång med min bil.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429298_kbvovc.jpg
Micke tycker mina nya fjädrar är lite klena och jämför med sina egna... Hrmpf. Tror mina passar bättre på min bil i vilket fall... smile

För att komma åt övre fästet till fjäderbenet fick vi börja med att riva halva inredningen i skuffen. Kul. Massor av skumma clips, skruvar, fästen och dolda fästöglor som jag var livrädd att ha sönder, men det gick vägen! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429302_y91uvo.jpg
Skuffen rensad för att komma åt fjäderbenet.

Sedan körde vi TVÄRFAST! Nedre fästet, där bulten går igenom ett litet rör i en gummibussning, ville bara inte ge med sig. Vi bände och knackade och packade och lirkade och skruvade och pressade och... Den satt fast. Hur vi än gjorde. Vi gav upp en stund och gick in för att fika i stället.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429304_29djb1.jpg
Fikapaus inne i köket, Karin och Jens tittar på hus och motorcyklar... smile

Efteråt gick vi ut en stund till, och efter lite överläggningar med bulten och varandra bestämde vi oss för att kapa fästet och skaffa nya bultar i stället. Och då samtidigt byta gummina inne i skuffen, för de var lite uschliga så jag tyckte det var lika bra att passa på.

Lånade Mickes dieselgolf från 93 hem på kvällen, en bil som gått över 30 000 mil, varit krockad med en älg och använts som pendlarbil till Norge. Länkaget till växellådan har sett sina bästa dagar så den är lite... egen... Dessutom några elfel och lite annat skit som gör att Mickes sambo helst inte kör den. Tur man inte är kräsen, har kört så mycket sketna gamla bilar genom åren att jag inte noterade hälften av problemen förrän Micke frågade om jag lyckats köra trots dem alla... tongue

Nå, under tisdagen for jag in till Lidköping efter en skakig förmiddag, och hämtade mina delar som Micke varit rar nog att beställa samma morgon. Köpte även olja för min service. Huh. Där gick tusen spänn på ett bräde... yikes

Kom hem till Micke och Karin utan problem, och efter gemensam middag drog vi igång i garaget igen. Hade ju bestämt oss för att kapa loss nedre fästet på fjäderbenet för att komma vidare, och med nya bultar till hands var det bara att sätta igång.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429312_i8uvxq.jpg
Micke kämpar med fjäderbenet, nedre fästet vill INTE ge sig och vi får verkligen slita.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429335_hxwwnf.jpg
Delarna jag hoppas få på på bilen. Fjädrarna såklart, och så handbromsvajern och ett nytt oljefilter. Får se vad vi hinner...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429341_e7ttgz.jpg
Micke kapade loss fjäderbenet till slut. Äntligen är det väck!!! "Bara" bulten kvar att få ur då...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429345_tb6kc8.jpg
Lite skillnad på originalfjädern och sänkfjädern från H & R. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429352_m3mt0j.jpg
Micke slåss med bulten som INTE vill ge sig. Försöker borra ur den men det går mest varmt...

Att få ur bulten var inte lätt ens med fjäderbenet löst. Vi knackade, slog, borrade, värmde och grejade LÄNGE innan den till slut gav med sig. Puh! Sedan gick det desto smidigare att få det hela på plats igen! smile Andra fjäderbenet visste vi ju hur vi skulle angripa, både vad gällde att riva inredningen i skuffen och att kapa och tvinga ur resterna av bulten, så det gick lite snabbare...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429354_il57oo.jpg
De nya delarna som fixats, bultar till nedre fästena samt gummin att sätta upptill. Och olja till oljebytet! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429355_h8vdtm.jpg
Första fjäderbenet på plats med sänkfjädern! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429357_ptyjal.jpg
Andra fjäderbenet på plats, nu tog vi till våld från början och då gick det rätt så smidigt... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429358_t1beos.jpg
Bagaget utrivet. Tog en stund att plocka allt på plats igen...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/429359_ii4m5p.jpg
Äntligen är sänkfjädrarna i bak på plats! Micke dubbelkollar allt innan vi tar ner bilen från lyften.

När vi sänkte ner bilen var klockan redan tio, och sedan tog det ju en stund att sätta tillbaks all inredning också. Rullade hemåt närmare midnatt efter att Micke och jag fastnat en stund till i hans bilplaner, och var bra trött när jag kom iväg.

På vägen insåg jag också att jag måste se till att komma in någonstans och ställa rätt mina framlampor. Framfjädrarna var ju bytta när jag besiktigade, och då justerades lamporna efter det. Nu när bakfjädrarna är på plats har jag problem. Lyset står så högt att jag mest jagade ekorrar uppe i träden med mina lampor, det är lite opraktiskt.

Nu återstår att byta handbromsvajern (vi varken hann eller orkade det i samband med fjädrarna!) och att göra servicen (hittade ingen så liten avdragare till plastfiltret i Mickes verkstad), sedan är det faktiskt hyffsad ordning på bilen igen...

TUSEN TACK FÖR TÅLMODIG HJÄLP OCH TREVLIGT SÄLLSKAP, MICKE! smile

Och givetvis ska även Karin ha en eloge för god service inne i köket, hoppandes på ett ben på grund av sprickor i foten sedan en handtruck attackerat henne...

De är guld värda! smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
15 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Ja hörrni. Vad fan gör man eller?! Här kommer HELA mailkonversationen med lackeraren, jag vet snart inte vad jag ska ta mig till med honom!!!

*********************

I mars/april hittade jag en annons på Blocket för lackering.

Lackering

Lackerings jobb utföres på mc-delar, komlett mc. Grund jobb på så väl gamla delar som nya. Bläster finns, kan ombesörja grundarbete inför pulverlack.
Gör även mindre/större grundjobb på bilar så som riktning, spackling, svetsning och grundmålning.
Bilder kan lämnas på redan utförda arbeten.
Mycket humana priser.

Robert 070xxxxxxx


***

>Date: Sun, 6 Apr 2008 23:02:32 +0200
>Subject: Ang. Lackering
>
> Hej!
>
> Vart finns du? Har en hög med originalkjolar till en V40 ligger och
> väntar på slipning och lack, samt ett par ögonlock och en hajfeneantenn.
>
> Ett cirkapris på det?
>
> Och ska jag i så fall fixa färgen själv eller ordnar du det? Ska
> givetvis vara riktig 2komp billack... smile
>
> Bilen är solidblå, länk om du vill se den:
> http://www.garaget.org/?car=57406
>
> Och delarna som ska lackas är dessa:
> http://www.garaget.org/mypage/gallery.p … 45730&
> ;image=303669
>
> Mvh // Ellen
> 0510-XXX XXX, 070-XXX XX XX

***

7 april 2008:

Hej jag bor i Lidköping.

Pris lite beroende på hur delarna ser ut men runt 1500-2000 beroende på lack, då ingår slipning slipgrund slipning av den eventuell spackling och lack med klarlack.

MVH! Robban

***

Under april-maj ringde jag och bokade att han skulle få alla delarna lösa och att han skulle ordna bättringsfärg så jag själv fick fixa till rostskadorna på tröskeln/skärmkanten på passagerarsidan, detta skulle kosta 450 kronor. Min önskan att han fick en blästrad bil med grundfärg på och lackade tröskeln i box när han ändå lackade det andra avböjde han.

***

Sent: Thursday, May 29, 2008 7:32 AM
Subject: RE: Lack illblå V40

Hej färgen finns i garaget och jag kommer med instruktioner hur du skall göra för att uppnå bästa resultat.

MVH! Robban

PS:
Ring mig när du kan komma i helgen är jag inte hemma vi åker fredaga kväll

***

>Date: Thu, 29 May 2008 15:42:31 +0200
>
>SKULLE det kunna funka att jag kommer fredag eftermiddag? Innan ni ska iväg, eller blir det för rörigt >för dig? Idag kan det bli tight att hinna nämligen...
>Funkar det inte hörs vi av och löser det när det passar!
>
>Kramar // Ellen smile

***

Fick komma på eftermiddagen den 30 maj och hämta min kasse, minns tyvärr inte längre om det verkligen blev 450 kronor eller om jag fick betala 500, Mamma ställde upp och hjälpte mig köra dit när jag ändå behövde handla. Lämnade samtidigt in mina delar till honom, och skulle nog kunna hämta dem inom några veckor. Kändes bra.

***

Sent: Friday, June 20, 2008 8:59 AM
Subject: RE: Lack illblå V40

Hej alla dina "små" delar är nu målade, jag har kvar att måla kjolarna och frontläppen. Vill du ha smådelarna så är det OK att hämta dem.

MVH! Robban

***

>20 juni 2008:
>
>Ah!
>
>Tack. Jag befinner mig just nu i Stockholm så det känns inte som det är någon panik att hämta det >småttiga innan den större också är klart... smile
>
>Misstänker att kjolarna och frontläppen är på G ganska snart de också?
>
>Glad midsommar förresten!
>
>// Ellen smile

***

>Date: Sun, 29 Jun 2008 11:43:02 +0200
>Hej!
>
>Ville bara meddela att vi nu drar iväg på semester och blir borta några dagar i stöten, först norrut och >sedan tyskland.
>Så mailar du om att delarna är klara ska du inte tro att jag är ointresserad om jag inte svarar, jag är >antagligen bara inte hemma.... smile
>
>Ha det gott så hörs vi, jag hör av mig när jag kommer hem om att hämta mina delar! big_smile
>
>Kramar // Ellen smile

***

Sent: Sunday, June 29, 2008 4:15 PM
Subject: RE: Lack illblå V40

Hej!

Det är helt OK. Jag är nu klar med camaron så jag skall slipa dina "stora" delar. Jag lackar dem i veckan som kommer så de bör vara klara i slutet av veckan. Sedan ger jag mig i väg på semester: Jobbar denna veckan som kommer sedan så åker jag bort till kusten, Malmö, köpenhamn och eventuellt Tyskland.

MVH! Robban Ring när du är hemma nästa gång får vi se om de är klara.

***

>Date: Sun, 13 Jul 2008 19:34:05 +0200
>
>Hej!
>
>Nu är jag hemma igen och hämtar gärna bildelar om de är klara! Du kan väl höra av dig och ge mig >besked! smile
>
>// Ellen smile

***

13 juli 2008:

Hej jag har slipat dina "större" delar skall bara lägga på lacken, detta kommer att ske i början av veckan så du kan säkert komma mot slutet av veckan o hämta dem.

MVH! Robban

PS:
Ring innan så det är helt klara.

***

14 juli 2008:

Hej dina stora delar är grundade idag slipning o lack i morgon.

MVH! Robban

***

15 juli 2008:

Hej strul med dina större delar kjolarna har vart lackade tidigare det är därför det "krackar" så nu har jag slipat bort allt tog några timmar extra o ett riktigt skitgöra. SÅ nu är de grundade igen o jag hoppas att det går bra o jag får på lacken i morgon.

MVH! Robban

***

>Date: Sat, 19 Jul 2008 12:00:45 +0200
>
>Hej!
>
>Hur går det med mina delar? Börjar det bli dags för avhämtning? smile
>
>Mvh // Ellen smile

***

19 juli 2008:

Hej!

Alla delar är nu lackade, de sista (stora) fick klarlack på sig. Så det är bara att komma o hämta dem, inte idag de är för sköra nu men imorgon går bra.

Ringer du innan så jag kan plocka fram alla delar jag har fått stuva undan de små delarna av utrymmes själ o för att jag är rädd om dem då de är lackade.

Kostar det något?? Ja o ja lackerarfirman jag vart på vill ha 1500 för lacken o jag får nöja mig med 1200 även fast det vart mycket jobb.

Jag har för mig att jag trode de skulle kosta cirka 2500 för rubbet o det stannar på 2700 det är inte dåligt gissat från min sida.

MVH! Robban jag sänder med bilder på bilen jag lackade.

***

Hämtade mina delar den 21 juli  upptäckte den 22 juli att smådelarna inte härdat som de borde och ringde och gjorde upp om reklamation.

Lämnade in allt som skulle reklameras den 4 augusti 2008, efter lackerarens semester.


***

>Date: Fri, 8 Aug 2008 22:30:19 +0200
>
>Hej!
>
>Är lite nyfiken på hur det gått med mina smådelar? Blev du något klokare på vad som hänt med dem?
>
>Mvh // Ellen smile

***

Sent: Sunday, August 10, 2008 6:44 PM
Subject: RE: Lack illblå V40

Hej de tror att det är värmen i bilen som kan ha påverkat det hela men jag tror att det vart något fel i blandningen av lack härdare.

Jag har lackat alla delar med vattenbaserad lack o klarlack, men jag är inte riktigt nöjd med resultatet på den ena delen så den skall jag försöka få lackad i veckan, de övriga delarna är bra. Jag måste tyvärr ta betalt för klarlacken men färgen står lackeraren för o jag får bjuda på arbetet. Tror att det hamnar på 300 kronor.

MVH! Robban

***

>Date: Tue, 12 Aug 2008 07:59:09 +0200
>
>Hej!
>
>Vad innebär "lackad i veckan"? Att jag hinner ställa bilen på Hjulafton eller att jag får grejorna till helgen?
>
>Mvh // Ellen

***

12 augusti 2008:

Hej jag skall försöka ha delarna lackade till på onsdag så då kan du komma o hämta dem.

MVH! Robban

***

Sent: Wednesday, August 13, 2008 10:18 PM
Subject: RE: Lack illblå V40

Hej du kan komma imorgon på morgonen o hämta alla delar utom två de får du lite senare på eftermiddagen då jag måste klarlacka dem först o låta dem härda, Så visst du kan ställa bilen. Det som inte är klart är ett ögonlock o en vingdel till fram eller bakdelen.

MVH! Robban

***

>13 augusti 2008
>
>Hej!
>
>Tack, men jag hinner inte ställa. Bilen behöver vara klar strax efter lunch och jag har att göra några >timmar med monteringen. Så jag skippar det, måste åka och besiktiga en bil i Skövde vid lunch också.
>
>Men om det funkar kanske jag kan hämta grejorna om jag åker in till Hjulafton i alla fall?
>
>Mvh // Ellen smile

***

14 augusti 2008

Hej då kan du komma i helgen o hämta delarna.

MVH! Robban

***

15 augusti 2008:

Hej igen det vart inte helt bra denna gång heller så jag ar en del kvar att lacka om skit nu är jag NOGA.

MVH! Robban

********************

Så, där står jag nu. Är grymt less på detta och kostnaderna har ju dragit i väg så jag lika gärna kunde gått till någon av de stora firmorna från början. Hela säsongen har ju gått utan att jag hunnit få mina delar.

Jaja, berättar mer när det händer något...

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
GolfMK3
15 augusti 2008 · 601 Inlägg

Synd för det som hänt. hmm

Jag är inte så stor fan av volvos men v40 är något lite extra tongue
Mycket fin bil du har där och hoppas det går bättre framöver.
Har själv börjat med ett eget projekt och strul är inget kul hmm

Aja ha det bra smile

How can a car be so fast and so gay at the same time?!
Projekttråden på Jettan;
http://www.garaget.org/forum/viewtopic. … 2#p3429212
Muninet
19 augusti 2008 · 769 Inlägg

hoppas du hinner få delarna lackade innan nyår hmm han tycks inte vara snabb på att arbeta. Å jag som tyckte att 3 veckor för omlack av en hel bil var lång tid tongue

Senast redigerat av Muninet (19 augusti 2008)

Det löser sig ska du se.
Mitt projekt: https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=320590
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
19 augusti 2008 · 2 258 Inlägg

Jahapp. Idag kom nästa mail i den här intressanta historien:

***

19 augusti 2008:

Hej jag har inte glömt dig, Nu har jag fått på grunlacken på de två delar som inte vart bra. OooO nu hoppas jag att de blir lika bra som de andra delarna.

MVH! Robban

Sorry att de tar lite tid.

***

Jag har inte svarat än, jag vet snart inte vad jag ska säga. Sover på saken så får vi se sedan...

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Evolution_6SiC6 MitsuNörd
19 augusti 2008 · 880 Inlägg

Mycke trist när man ser fram emot att få den lackad å det ska ta sådana tid sad
Men får väl hoppas på att det bli bra resultat i alla fall smile

Har inte läst alla mail men han verkar väl vara lite halvt seriös eller?

OooO nu hoppas jag att de blir lika bra som de andra delarna.

You can't piss on what you can't catch...
...::[Carsound]::[DailyFresh]::...
BringItOnMedia - Min foto sida
Lexus GS 430 "Dailyfresh - VIP" (2002)
Mitsubishi Colt GLX "Carosund.se" (2000)
Mitsubishi Eclipse GSX "Total Eclipse" (1998)
GripenT16
19 augusti 2008 · 403 Inlägg

Låter ju som att han inte riktigt vet va han gör!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang