Elproblem audi s2

AlltF4
20 mars 2009 · 38 Inlägg

gäller en audi s2 -91

hade inte kört bilen på lite över en vecka, men tog ut den idag efter jobbet å körde en sväng ner till byn.
körde lungt å sansat för att känna/lyssna lite (brukar göra så efter att bilen stått ett tag), varvade inte speciellt mkt och det gick som vanligt. voltmätaren visade ladd på > 13V (normalt). men vid gaspådrag efter 2500-3000 varv, när turbon börjar ladda sjönk mätaren direkt till ca: 11,5V, släppte på gasen å den fortsatte ladda som vanligt igen.
efter 10 minuters stadskörning så laddar bilen ännu sämre, vid minsta lilla gaspådrag så sjunker voltmätaren till ca: 10V. samtidigt börjar batteri och ABS lamporna lysa.

är batteriet eller generatorn kass?

tror själv mest på fuktskada, då den stått samt blivit tvättat under tiden, kanske måste se över/spänna generatorremmen!?

nån som har fler idéer? håller på att ragga garage tills imöra å tänkte att det kan vara bra att ha flera felkällor att kolla upp medas man är under tak.
kanske lite sent att be om hjälp men men

blev mkt text, men hoppas att problemet framgår, annars bara be mig förtydliga
tack på förhand //R

<3 Värmland
Drönirettab
20 mars 2009 · 21 761 Inlägg

Ja, det skadar ju inte att kolla på remmen tycker jag. Kolen på regulatorn bör du också kika på. Men det första du ska göra är att ladda upp batteriet med en batteriladdare, det verkar ha blivit mycket urladdat. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang