Trasig bakruta

lekman
26 juli 2019 · 148 Inlägg

Syrran har en audi avant -92 och behöver åka en bit till skroten för att köpa en lucka, med hel ruta. Idag sitter nästan hela glaset kvar, men är totalt sprucket och är "säkrat" med kanske 50 meter tejp rakt över rutan och ut över kanten på luckan/bilen. Om man åker med bilen och rutan väljer att kollapsa så är vi rädda att den ska fara ut och på en bil som ligger bakom ,om det typ sker på motorvägen. Hur funkar det att köra med helt öppet bakåt, om vädret är OK,. Att åka till återvinningen o knacka ut rutan för att sen köra en 30 mil utan. Om man klär sej bra och har hörselskydd? och allt annat stängt. Nån som kört en kombi utan bakruta?

Xebers76
26 juli 2019 · 2 265 Inlägg

Kör själv en caprice där bakrutan går att öppna, inga konstigheter alls, förutom att avgaser gärna vill komma in. Men om man har alla andra rutor uppe så blir det ju inget luftflöde och då blåser det inte i bilen. Rutan på eran bil kommer inte blåsa ut om ni har alla rutor uppe, ingen vind/övertryck som kan tvinga ut rutan.

Kan tillägga att jag ofta kör med alla 5 rutor nere, och även i 100km/h är det inga konstigheter alls, blåser inte i närheten så mycket som man tror det ska göra, hörselskydd behövs verkligen inte, prata går hur bra som helst.

Senast redigerat av Xebers76 (26 juli 2019)

lekman
27 juli 2019 · 148 Inlägg

OK. tack för svar. Tror att vi chansar på att det sitter ihop hela vägen till skroten. Det är väl det smidigaste, ändå

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang