Rätt slutsteg till GAS baslåda

j03b03
6 april · 9 Inlägg
#1

tja, tänkte köpa en GAS alpha 212 baslåda men har lite problem o fatta vilket slusteg som är bäst till just den lådan. som jag har förstått det så är det en monoblock slutsteg jag borde ha, har kollat på ett GAS beat 500.1 steg men räcker det verkligen? och kan man koppla baslåda och 2st 6.5or eller 6.9or på samma steg eller behöver man ha ett större steg då? 
om någon här har den baslådan kan dom ju skriva om det är värt pengarna eller inte också.

victornyberg
6 april · 2 Inlägg
#2

Ett 500.1 duger men om du vill ha rejält tryck så lär du upp mot 1000w eller högre, skulle säga att ett gas pro 1000.1 skulle vara optimalt. Om du ska koppla högtalare så lär du ha minst ett till slutsteg till som t.ex. ett gas pro 80.2 som är ett två kanals slutsteg vilket gör att du kan koppla flera högtalare på de. Ett mono steg innebär att de bara finns en kanal.

Stoffegbg
19 april · 3 Inlägg
#3

Smidigast om du vill ha en enkel men bra lösning på det där är att köra till exempel ett 5-kanals slutsteg.
Där kan du driva samtliga högtalare på ett bra sätt.

Wille03
19 april · 29 Inlägg
#4

Köp ett monosteg till basen och ett två eller kanske fyra kanals till högtalarna, dom flesta monosteg spelar bara dom lägsta frekvenserna alltså basfrekvenserna vilket innebär att du inte kan koppla högtalare på ett sånt. Sen kan du alltid koppla fler högtalare på samma kanal, så köper du ett två kanals är det inga problem att koppla tex fyra högtalare på steget, tänk bara på att ohm ändras beroende på om du serie eller parallellkopplar högtalarna.

Sponsrade tjänster
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang