Talladega med skumt elfel

Davy
16 mars 2009 · 2 Inlägg

Tjenare,

Jag behöver en hjälpande hand! .... Saab 900 Talladega 97

Backgrund: Tvättade bilen i söndags och bland annat spolade av lite lätt i motorrummet. Startade sedan bilen och lät den går i några minuter - ingen problem. Körd bilen ca. 15km och parkerade - ingen problem. Kom tillbaks till bilen efter ca. två timmar och startade den som vanligt, dock saknade jag en massa funktioner ... så som blinkers, backlampa, torkare, ACC (värme, fläkt mm. ...svart panel), elhiss mm. sad

Efter ca. 3km och  en del knapptryckande, mest för att få igång värmen/fläkt, stannade jag motorn och gjorde ett nytt startförsök. Motorn startade men jag anade en viss tvekan, och problemet med saknade funktioner var kvar. Vågade nu inte stannar ännu en gång utan körde de 10km hem. Väl hemma stannade jag motorn och därefter försökte starta den på nytt - sten dött!

Start motorn går inte runt! Vid försök verkar alla reläer drar (det hörs så i alla fall). Lamporna på instrument panelen dippar något vid startförsök (normallt?). Batteriet är inte i toppskick men har laddats idag utan någon bättring i resultat. DI kassetten har bytts utan resultat. Kablarna sitter fast som de ska på startmotorn mm.

HJÄLP

Mvh ... // Davy

MrEricsson Ratthållare PÅ Elite Nivå
16 mars 2009 · 5 650 Inlägg

kollat alla säkringar?

Volvo 142 "De Luxe" (1974)
Davy
17 mars 2009 · 2 Inlägg

Hej på er!

Jo jag kan hälsa att jag tror jag hittat boven i dramat ... tändningslåset.

Man vrider nyckeln först till tändningsläget och sidan fjädrar förbi för start. I detta läge kopplas många funktioner bort för att ge så mycket startström så möjligt. Först när nyckeln själv fjädrar tillbaks kopplas de andra funktioner in (ACC, blinkers, elhissar mm.).

I mitt fall tror jag inte att nyckeln fjädrade tillbaks därmed fanns heller inte nämnda funktioner och nu verkar den vara såpass trasig att den inte äns vill aktivera startreläet.

Någon som har varit med om liknande? Är Saab tändningslås svaga opå denna punkt?

Tacksam för svar ... mvh // Davy

Oxygen
18 mars 2009 · 629 Inlägg

Fick byta låset i min Saab, det slutade fjädra tillbaka från start-läget. Deet funkade dock alltid att starta bilen...

Senast redigerat av Oxygen (18 mars 2009)

BMW 330e xDrive Touring LCI "Skyscraper Grey" (2024)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang